<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: csaknem tízszeres szorzó hétfőre

Igazi tippzuhataggal indítjuk a hetet. Öt meccset elemeztünk, természetesen ezúttal is az Európa-bajnokságé a főszerep. De lesz Real Madrid-Barca ütközet is...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

01059. B. Strycova - C. Vandeweghe, 2 (1.75) - Eastbourne női egyes, 11:00

Két remek formában lévő játékos csap össze az eastbournei női tenisz tornán Barbora Strycova és Coco Vandeweghe személyében. Füvön eddig mindkettejük teljesítménye meggyőző, Strycova a birminghami tornán döntőt játszott, ahol Madison Keys győzte le két játszmában. Nagy menetelést mutatott be, többek között az elődöntőben éppen Vandeweghet búcsúztatta, ám amerikai ellenfelét sem kell félteni ezen a borításon, aki a birminghami tornát megelőzően 's-Hertogenboschban tornagyőzelmet ünnepelhetett. Sokat számíthat, hogy Strycovának nem lesz túl sok ideje regenerálódni a Keys elleni döntő után, hiszen rögtön pályára kell lépnie másnap, ami frissesség szempontjából Vandeweghe malmára hajthatja a vizet. Mindösszesen két hely választja el őket a világranglistán, eddigi összecsapásik mind szorosra sikerültek, most viszont Vandeweghe győzelmére tippelünk.

08851. J. Benneteau - I. Dodig, 2 (1.45) - Nottingham férfi egyes, 15:00

Tovább tart a felkészülés az év harmadik Grand Slam tornájára, Wimbledonra, ezúttal a férfiak Nottinghamben gyűjthetik a ranglista pontokat, ahol az első körben egy kimondottan jó összecsapásra számíthatunk. Julien Benneteau és Ivan Dodig csapnak össze az első fordulóban, ahol sok minden szól a horvát mellett, azon túl, hogy eddigi egyetlen mérkőzésüket 2013-ban Dodig nyerte, nagyon simán, két szettben. Noha kiemelkedően nagy eredményt egyéniben nem igazán tudnak felvonultatni, a fű, a gyors borítás köztudottan segít a nagy szervás játékosoknak. Dodig pedig kiváló szerva röpte játékos, amellett hogy párosban is az előkelő 15. helyen tanyázik. Alapvonalon is masszív tenyeresekkel bombázza ellenfeleit, ahogy Benneteau sem utolsó, ha alapvonal játékról beszélünk, de jócskán visszacsúszott már a világranglistán a 34 éves francia teniszező. A horvát teniszező győzelmére tippelünk.

10563. Real Madrid – Barcelona, 1, hendikep -4.5 pont (1.60) – spanyol férfi kosárlabda-bajnokság, 20:00

Múlt szerdán nagy nehezen behúzta a Barca a bajnoki döntő első meccsét (100-99), majd két napra rá hatalmas pofonba szaladt bele (70-90). A két barcelonai összecsapás után Madridba költöznek a csapatok, és a Real akkor teszi igazán értékessé a vendégsikert, ha otthon is győzni tud. A fővárosiak valósággal „szétlőtték” az ősi riválist a második derbin: amíg Tomicot és Perperoglut leszámítva a Barcában senki sem érte el a tíz pontot, addig az összesen tíz hárompontost elsüllyesztő Real Madridban öten szórták a kosarakat.

A katalánok és a madridiak egyaránt 29-5-ös győzelmi mutatóval hozták le az alapszakaszt, a Real 15-2-t tudott otthon, a Barca 14-3-at idegenben. A rájátszás első körében Navarróék 2-0-ra legyőzték a Fuenlabradát, majd 3-1-re végeztek a Laboral elleni elődöntőben. A Real kétszer veszített, hiszen 2-1-es (Murcia) és 3-1-es (Valencia) teljesítménnyel jutott be a fináléba. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, a játékosok nagyszerűen ismerik egymást. Úgy véljük, a pénteki Real-gála még ott van a fejekben, és Rodríguezék otthon is győznek, és ezzel elveszik az ellenfél pályaelőnyét. Legalább öt pontot közé tehet a Real.

10782. Szlovákia - Anglia, 9.5 szöglet felett (1.55) - Európa-bajnokság, 21:00

A B-csoportban elég kusza a helyzet, még mind a négy alakulat továbbjuthat - erre azért az angoloknak van a legnagyobb esélyük. Kane-ék hétfőn a szlovákokkal találkoznak, és számukra az ideális az lenne, ha három egységgel gyarapodnának, mert akkor tuti a csoportelsőség. Roy Hodgson együttese eddig nem feltétlenül volt meggyőző, mentek előre ugyan becsülettel Lallanáék, rúgtak is sok-sok szögletet, de a helyzetkihasználásuk eddig tragikusnak bizonyult.

A szlovákok a elmúlt meccsen jól futballoztak, le is gyűrték az oroszokat. A második félidőben jobbára csak védekeztek Hamsíkék, de ezt ezúttal nem tehetik meg, ugyanis egy pont még nem jelent garanciát a továbblépéshez. Lüktető találkozóra van kilátás, amelyen a támadásoké lesz a főszerep. Anglia eddig mindkét meccsén termelte a szögleteket (Wales ellen 12 szöglet volt, kilencet az angolok lőttek, Oroszország ellen 6 angol szöglet (összesen 10). Tíz sarokrúgást szerintünk tuti, hogy összehoznak a csapatok...

11927. Oroszország - Wales, 1. félidő 0.5 gól felett (1.50) - Európa-bajnokság, 21:00

A B-csoportban kicsit bonyolult a helyzet. Vezet Anglia négy ponttal, a szlovákoknak és a walesieknek három-három pontjuk van, míg az oroszoknak egy. Kokorinéknak nyerniük kell ahhoz, hogy életben maradjon a továbbjutási esélyük, viszont Walesnek legalább egy döntetlen kellene. Az oroszok eddig nem voltak meggyőzőek, az angolok ellen szerencsével ikszeltek, a szlovákok pedig az első félidőben lefocizták őket, csak későn ébredtek Glusakovék. A brit együttes a szlovákok legyőzése után sokáig jól állt Anglia ellen is, de a ráadásban végül kikaptak. Esélyük van, ehhez pontot kell szerezniük ma mindenképpen. Bale-ék nem fociztak rosszul eddig a tornán, és az első játékrészben eddig mindkétszer betaláltak. Ma is gólt várunk az első negyvenöt percben!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!