<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.90

Ravasz és jól fizető húzás a németek meccsére

A világbajnok német válogatott kapott gól nélkül várhatja az utolsó csoportmeccsét, melyen - papíron - a leggyengébb ellenféllel találkozik.
Európa-bajnokság
Észak-Írország - Németország
Kedd, 18:00 óra

O'Neill mester csodát tett a csapatával. A sokak által lesajnált északírek a lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után talpra álltak, és egészen elfogadható produktummal előrukkolva 2-0-ra verték Ukrajnát. A zöld-fehérek a McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 67.), C. Evans (McNair, 89.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 83.) összetételben szerepeltek a második fordulóban. A kapitány belenyúlt az alapcsapatába, sokak meglepetésére kihagyta a kezdőből Laffertyt, és ez a döntése is jó húzásnak bizonyult. Evansék becsülettel tették a dolgukat, szervezetten védekeztek, és ezúttal maradt erejük a támadásvezetésre is. A vezető találatot követően jól kontráztak Norwoodék, akik a hajrában bebiztosították a győzelmet.

Németország 4 pontnál jár: az ukránokat 2-0-ra verték Özilék, majd a lengyelekkel 0-0-t játszottak. Az első mérkőzésen sok helyzetet dolgoztak ki Götzéék, igaz, az ukránok is temérdek lehetőséget puskáztak el Neuer kapuja előtt. A második fordulóban a Löw-legénység már sokkal visszafogottabban támadott, igaz, a lengyelek remekül megszervezték a védelmüket. A Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.) összeállításban szereplő Nationalelf csak szenvedett, sőt, ha őszinték akarunk lenni, a legnagyobb ziccerek Milik előtt adódtak. Löw keresi még a csapatát, a támadósorban Götze egyelőre nem jelent megoldást, de a csereként pályára lépő Schürrle-Gomez páros sem váltotta meg a világot.

Elsősorban a támadójátékot, különösen a csatárok teljesítményét éri kritika, kiemelve, hogy az együttes eddigi két gólját egy védő, Shkodran Mustafi és egy középpályás, Bastian Scweinsteiger szerezte.

A németek jobb támadójátékban reménykednek, ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy az északír csapat ellen nem lesz könnyű villogni. „Nem számítok gólparádéra kedden. Tudjuk, hogy ellenfelünk az utolsó pillanatokig keményen védekezni fog" - mondta Thomas Müller, a Bayern csillaga.

A német együttes már csak azért sem számíthat könnyű találkozóra, mert Észak-Írország az Ukrajna elleni sikerrel három ponttal áll, s közel került ahhoz, hogy továbbjusson a csoportból, egy keddi döntetlen pedig könnyedén jelenthetné azt, hogy a négy legjobb csoportharmadik egyikeként végez.

13467. Észak-Írország – Németország, 2 és 3.5 gól alatt (1.80) - Tippmix

Ettől függetlenül kedden biztos német sikert várunk. Khediráék csoportelsők akarnak lenni, ehhez győzniük kell. A három egység a németeké lesz, de aligha várható gólparádé a masszív rivális ellen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!