<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Motivált csehek, szétesett törökök: fix 1-es?

A csehek bravúrosan, 0-2-ről mentettek pontot a horvátok elleni meccsen, ez pedig nagy lendületet adhat nekik a törökök elleni létfontosságú derbire.
Európa-bajnokság
Csehország - Törökország
Kedd, 21:00 óra

Csehország az első fordulóban 1-0-ra kapott ki a spanyoloktól. Plasilék egészen a találkozó hajrájáig jól tartották magukat, ám akkor egy védelmi hiba után (Pique őrizetlenül, közelről fejelhetett) a hispánok bevitték a győztes találatot. Pavel Vrba szövetségi kapitány érthető módon csalódott volt a vereség után, és bizony a második meccsük hajrájáig is az lehetett. A horvátok jobban futballoztak, mint Krejciék, nem érdemtelenül jutottak kétgólos előnyhöz. A hajrában azonban megtáltosodtak Skodáék, akik előbb szépítettek, majd a ráadásban büntetőből kiegyenlítettek. A gárda a P. Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil (Necid, 86.) – Skalák (Sural, 67.), Rosicky, Krejcí – Lafata (Skoda, 67.) összeállításban szerepelt.

A csehek megmutatták, hogy tudnak küzdeni, és az utolsó bő húsz percben arról is tanúbizonyságot tettek, hogy a támadójátékukban is van fantázia. Veszteség, hogy a sérülést szenvedő Tomas Rosicky számára minden bizonnyal véget ért a torna, de talán tudják helyettesíteni a karmestert. A selejtezőkben sem a csatársorral volt probléma, sokkal inkább a védelemmel. Ezúttal is már három gólt kaptak Cechék...

A törökök eddig csalódást keltően teljesítenek, mindkét mérkőzésüket nullra veszítették el. És a játék... Finoman fogalmazva sem látszik az a lendület Fatih Terim alakulatán, amely a selejtezősorozat végén jellemezte őket. A piros-fehérek a horvátok ellen nagyon sablonosan fociztak, alig-alig tudtak lehetőséghez jutni. A spanyolokkal szemben esélyük sem volt a Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Ozan Tufan, Selcuk Inan (Yunus Malli, 70.), Oguzhan Özyakup (Olcay Sahan, 62.) – Hakan Calhanoglu (Nuri Sahin, a szünetben), Burak Yilmaz, Arda Turan felállásban szereplő török együttesnek. A Továbbjutásra még így is van esélyük Yilmazéknak, de nem érezzük az erőt a válogatottban...

36048. Csehország - Törökország, 1 (2.35) - Tippmix

Mindkét gárdának csak a győzelem elfogadható eredmény, és elnézve az eddig mutatott játékukat, erre a cseheknek van nagyobb sanszuk. Sivokék kibrusztolják a sikert, és akkor legalább számolgathatnak... Tippünk így: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!