<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

Svédország lehet Belgium újabb ádozata

Belgium összeszedte magát az olaszok elleni vereséget követően, legyőzte Írországot, viszont a svédek két meccs alatt még a kaput sem találták el... Nem kérdés, hogy szerintünk ki nyer.
Európa-bajnokság
Svédország - Belgium
Szerda, 21:00 óra

A svéd nemzeti csapat csak pótvizsgán vívta ki a továbbjutást az Eb-re. A sárga-kékek a csoportjukban az Írország elleni iksszel nyitottak, és bizony Erik Hamrén legénysége nem futballozott jól. A találkozó nagyobb részében a zöldek domináltak, Ibráék csak akkor kezdtek el vehemensebben támadni, amikor már Longéknál volt az előny. Az egyenlítés összejött, de a játékuk messze elmaradt a várakozástól. Az olaszok ellen néhány helyen változtatott is a szövetségi kapitány, így az Isaksson – E. Johansson, Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – S. Larsson, Ekdal (Lewicki, 79.), Källström, Forsberg (Durmaz, 79.) – Ibrahimovic, Guidetti (Berg, 85.) összetételben szerepeltek a háromkoronások. Meddő mezőnyfölényben játszottak Forsbergék, de ezen az ütközeten sem találták el az ellenfél kapuját. A hajrában egy olasz kontrát Éder góllal fejezett be, így Ekdalék pont nélkül maradtak.

Miután a másik találkozón a belgák lesimázták az íreket (3-0), így az északiak nehéz helyzetbe kerültek. Ha nem nyernek, biztosan búcsúznak. Elnézve az eddig nyújtott teljesítményüket, erre vajmi kevés esélyt látunk, ugyanis nincs meg a kellő kreativitás a csapatban, Ibra ugyan harcol becsülettel, de az esetek nagy észében egyedül van. Eddig mindkét meccsén többet birtokolta ellenfelénél a labdát a svéd nemzeti csapat, de a támadójátékuk pocsék. Így pedig nem sok sanszuk lesz ma sem... A keretből Lustig kisebb sérüléssel bajlódik, így játéka kérdéses.

Nemcsak azért, mert Marc Wilmots társulata teli van klasszissal, hanem azért is, mert a belgáknak legalább egy pont kell a továbbjutáshoz. A vörösök, a torna titkos favoritjai, meglepő vereséggel nyitották az Eb-szereplésüket: az olaszok okosan futballozva 2-0-ra verték Hazardékat. Azon az összecsapáson a komplett belga csapat csődöt mondott. A sztárok betliztek, igazán komoly lehetőségeik nem is voltak De Bruyne-éknek. A szaklapok kritizálták is a produkciójukat, több helyen arról lehetett olvasni, hogy a szövetségi kapitány és a játékosok között nem felhőtlen a kapcsolat. Jött az Írország elleni mérkőzés, amelyen Fellainiék megmutatták: nincs baj, tudnak ők futballozni. Valósággal átszaladtak az íreken, akik nem nagyon tudták megnehezíteni Witselék dolgát (3-0). A gárda a Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57.) – Carrasco Ferreira (Mertens, 64.), De Bruyne, E. Hazard – R. Lukaku (Benteke, 82.) összeállításban szerepelt szombaton délután. A képlet Carrascoék számára egyszerű: ha pontot, pontokat szereznek, mindenképpen a második helyen zárnak. vereséggel kieshetnek, elsők más nem lehetnek. A belgák keretében két játékos küzd kisebb sérüléssel, Carrasco és Yannick játéka kérdéses.

36052. Svédország - Belgium, 2 (1.75) - Tippmix

A belgák a második játéknapon megmutatták, mire képesek, a svédek viszont eddig adósak a meggyőző teljesítménnyel. Nem gondoljuk, hogy Kallströmék ma táltosodnának meg. Kikapnak, és csomagolhatnak. Olyan mérkőzésen nyernek Mertensék, amelyen nem lesz 5 gól. Tippünk így 2-es...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!