<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

A bajnoki címvédőt várjuk a kupadöntőbe

A bajnoki címvédő SJK idegenben harcolhatja ki a kupadöntőbe jutást csütörtök délután, amely szerintünk össze is jön a Haka vendégeként.
Finn Kupa
Haka - Seinäjoen JK
Csütörtök, 17:30 óra

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A Haka a másodosztályban szerepel, a nagy múltú alakulat immár az ötödik szezonját kezdte meg az Ykkonenben. És most sem áll jól a fekete-fehérek szénája, hiszen 13 egységgel csak a középmezőnyben állomásoznak. A kupában viszont remekelnek Kari Martonen fiai, első ligás ellenfelet búcsúztatva (Rops) jutottak el az elődöntőig. A szerencse is Duduék mellé állt, ugyanis eddig nem nagyon kellett kimozdulniuk a Tehtaan kenttä-ból. A pontvadászatban csetlő-botló alakulat tehát igencsak kétarcú - ezt legutóbb a Lahti tapasztalta a kupában (2-1). A hírek szerint a lehető legjobb összeállításában küldheti pályára csapatát a szakvezető.

04624. Haka - Seinäjoen JK, 2 (1.50) - Tippmix

Az SJK a bajnoki címvédő, ám az aranyérem az idén nem tűnik realitásnak. Nagy a lemaradása az aranysárga-feketéknek, a gyenge bajnoki rajt után ugyan jött egy jobb periódus, majd becsúszott két vereség ismételten. Egyelőre a középmezőnyben tanyáznak, viszont a kupában jól tolják Simo Valakari fiai. A pontvadászatban idegenben gyámoltalanok, viszont ebben a kiírásban az utolsó két fellépésükön vendégségben biztosították be a továbbjutást (Vaasa, PK 35). A keretben nincsen friss sérült, az egykor a Kaposvárt és a Győrt erősítő Tarmo Kink is bevetésre készen áll, csak úgy, mint a házi gólkirály, Riski.

A két alakulat között nagy az értékbeli különbség. A Haka ugyan eddig remekül menetelt a kupában, a fináléba mégsem a házigazdát, hanem a bajnoki címvédőt várjuk. Az SJK-nak mentenie kell a szezont, erre pedig ez jó lehetőségnek tűnik. Tippünk így: 2-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!