<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

2-2 után folytatják, nálunk ez fix 1-es

A horvát bronzérmes saját fanatikusai előtt harcolhatja ki a továbbjutást az El-ben csütörtök este a román Iasi ellen.
Európa-liga selejtező
Hajduk Split - Municipal Studentesc Iasi
Csütörtök, 20:30 óra

A Hajduk a 2015-16-os horvát szezonban bronzérmet szerzett, miután képtelen volt megszorongatni a Dinamo, Rijeka kettőst, a második helytől 16 pont választotta végül el a gárdát, de a harmadik pozíciója nem forgott veszélyben. Ehhez már kezd hozzászokni a spliti közönség, ugyanis az előző három idényben csak a bronz jut a társaságnak. A friss szezonban sem igazán várható más, melyet egyébként a hétvégén a Cibalia 2-0-ás legyőzésével indított a csapat. Nyáron alakult valamelyest a keret, érkezett például Futács Márkó is, de sikerült Portugáliából megszerezni egy gólerős olasz támadót is. Elsődleges cél a csoportkörbe jutás, amit tavaly a cseh Liberec akadályozott meg, 2014-ben pedig a Dnipro.

A Iasi legutóbb nem futott erős szezont a román élvonalban, és végül az alsóházban zárta az alapszakaszt, melyet azonban sikerült megnyernie, többek közt a Cluj előtt. Nagy falatnak tűnik azonban még ennek a csapatnak a nemzetközi porond, hiszen a keret rutintalan, és még román szinten sem meghatározó. Pontosan ezt mutatta be a csapat az odavágón is, hiszen megnyugtató kétgólos előnyt adott le végül, így a 2-2-es eredmény semmiképp sem nevezhető kielégítőnek. Bár az El-indulás okán a keret jelentős részét sikerült megtartani (Bőle Lukács, a csapat magyar játékosa is maradt), egy támadó így is távozott.

06778. Hajduk Split - Municipal Studentesc Iasi, 1 (1.55) - Tippmix

Az első meccsen idegenben is megérdemelten lőtt két gólt a Hajduk csapata, hiszen fölényben játszott, gólhelyzeteket alakított ki mindkét félidőben. A 2-2-es eredmény mindenképp a horvát csapatnak jó, hiszen így a házigazda a saját játékára koncentrálhat. A román együttes rutintalansága a visszavágón még inkább előtérbe kerülhet, a Split hozzá van szokva az El-hangulathoz és kerete is sokkal rutinosabb. Ráadásul a horvátok védelme ütősebb is, mint a román gárdáé, gyakorlatilag tehát minden a hazaiak sikere mellett szól. Vélhetően a spliti közönség óriási hangulatot varázsol majd az arénába és győzelembe hajszolja majd a házigazdát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!