<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.60

Indul a francia szezon, erre fogadj a Monaco meccsén

Péntek este megkezdődnek a francia élvonal 2016-17-es idényének küzdelmei is, a Monaco pedig a Guingamp ellen lép majd pályára.
Francia bajnokság
Monaco - Guingamp
Péntek, 20:30 óra

A Monaco együttese nem lehet elégedett az előző idénnyel, hiszen bár a PSG csapatát nem volt esélye megszorongatni, az ezüstérem kicsúszott a keze közül, melyet végül a Lyon zsebelt be. Így a házigazda selejtezőre kényszerül a BL-ben, ahol a Fenerbahce elleni akadályt sikerrel vette (1-2 után 3-1-re nyert otthon). A felkészülési meccsekből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, a Fener elleni BL-párharcból viszont már képet lehet kapni arról, hogyan alakult a nyár a Monaco csapatánál. Továbbra is a portugál Leonardo Jardim vezeti a csapatot, a keretben viszont volt mozgás nyáron. 16 játékos hagyta el a gárdát, köztük persze vannak, akik csak kölcsönbe távoztak. Toulalan a rivális Bordeaux csapatát választotta, ő talán a legnagyobb név a távozók listáján. A vezetőség 43 millió eurót költött új játékosokra: a kapuba jött De Sanctis (Roma), a védelembe Sidibé (Lille), Glik (Torino) és Mendy (Marseille), míg a középpályát Bennasserrel erősítették meg. A cél ezúttal is a dobogó, lehetőleg a 2. hely megszerzése.

A Guingamp együttese hagyományosan gyenge középcsapatként teljesít az élvonalban. Az előző idényben 44 ponttal a 16. helyen zárt, mindössze 5 ponttal végzett a veszélyzóna felett. Vendégként az 5-4-10 mérleg gyengének volt mondható, ráadásul idegenben szép számmal szedte be a gólokat a csapat és mindössze 16-szor volt eredményes. A nyár során 6 felkészülési meccset játszott a társaság, melyből 4-0-2 mérleggel jött ki, az Angers és a Brest csapataitól szenvedett vereséget. Két alapember hagyta el a csapatot: a dán Lössl a Mainz együtteséhez írt alá, míg a szenegáli Sankhare a Lille csapatát választotta. Vannak persze érkezők is, elsődlegesen a védő Ikoko és a kapus Johnsson érkezéséhez fűznek komoly reményeket.

17716. Monaco - Guingamp, 1 (1.60) - Tippmix

Nehéz persze bármit mondani így a szezon első fordulójában, igazság szerint a Guingamp ereje még kérdéses. Az viszont az igazolásokból látszik, hogy erősebb nem lett a kerete, így célja sem igazán lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása. Ezzel szemben a Monaco már megmutatott valamit erejéből a BL-selejtezőben a Fenerbahce ellen. Támadásban kifejezetten hatékonynak és kombinatívnak tűnt az együttes, de a védelemben még vannak hiányosságok. Jól is erősített a Monaco nyáron, céljai is sokkal magasabbak, mint a vendégeknek. Jó esélyt látunk arra, hogy győzelemmel kezdik majd meg a szezont a házigazdák.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!