<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 5 meccs, 5 húzás, 12.7-as szorzó

Brutális tippzuhatag szerdára: spanyol, magyar és angol foci a terítéken, de lesz szó BL-ről és riói kézicsatáról is. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

23695. Debrecen – Haladás, mindkét csapat szerez gólt (1.85) – magyar bajnokság, 18:00

Öt forduló után 2-2-1-es győzelmi mutatóval a középmezőnyben áll mindkét együttes. Az edzőt váltó Debrecen a második, a Haladás az első fordulóban szenvedte el az egyetlen vereségét, a legutóbbi három körben mindketten hét pontot szereztek. A tippünk szempontjából érdekesebb, hogy ebben az idényben még egyik csapatnak sem volt olyan bajnoki meccse, amelyen nem szerzett volna gólt. Az előző évadban háromszor csaptak össze: előbb a Haladás 1-0-ra győzött Debrecenben, majd kétszer 2-2-re végeztek. A vendégek kapujában Király helyett Rózsa véd, de nem emiatt mondjuk, hogy betalál mindkét csapat.

13333. Villarreal – Monaco, 1.5 gól felett (1.45) - BL-selejtező, 20:45

Bevállalós rovatunkban félidei döntetlent tippelünk, ám ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a spanyol és a francia csapat összehozzon legalább két gólt. A spanyol bajnokság legutóbbi idényének negyedikje rendre pazar teljesítményt nyújt odahaza, és biztosra vehető, hogy szerda este is nagy erőkkel rohamozni fog az minél nagyobb előnyért. A Villarreal felemás eredményeket ért el a felkészülési meccseken, legutóbb például 3-2-re kikapott a Leganestől.

A Monaco már bemutatkozott a bajnokságban is, a múlt hétvégén 2-2-t játszott a Guingamp ellen. A keret itt is erősödött, a Sidibé, Glik, Mendy hármasért 39 millió eurót fizettek. A Fenerbahce elleni BL-selejtezőben jó játékot mutatott a csapat, és végül hazai pályán ki is harcolta a továbbjutást (1-2, 3-1). A franciák sokgólos meccseket (2-2, 0-5, 3-1, 1-2, 1-3, 4-1) játszottak az elmúl hetekben, ezúttal is összejöhet legalább két találat.

09575. Bristol Rovers - Bolton, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - angol harmadosztály, 20:45

A harmadik fordulót rendezik a League I-ban, azaz az angol harmadik osztályban. A házigazda egy idegenbeli vereség után otthon javított, így jelenleg három pontja van. Az első mérkőzésén 3–1-re kapott ki, majd a másodikon győzött 2–1-re. A Bolton májusban esett ki a Championshipből, az egykor Premier League-s együttes mélyrepülésben volt az elmúlt években, így nem okozott meglepetést a búcsújuk. A harmadosztályban jól rajtoltak a fehér-feketék, mindkét bajnokijukat megnyerték - igaz, közben a Ligakupában befejezték pályafutásukat... A három pontért öldöklő csata várható, és elnézve a védelmeket, minden esély megvan arra, hogy legalább egyszer-egyszer csődöt mondjanak. Tipp: Mindkét csapat betalál!

01960. Dánia - Szlovénia, 1 (1.65) - olimpia, férfi kézilabda, negyeddöntő, 22:00

Az A-csoport 3. helyén záró dánok a B-csoportot 2. pozícióban befejező szlovének ellen harcolhatják ki a továbbjutást szerda este. A dánok felemás teljesítményt nyújtottak a csoportmeccsek alatt: Argentína és Tunézia csapatait félgőzzel verték meg, ezt követően azonban nem tudtak felpörögni a horvát válogatott ellen és végül három gólos vereségbe szaladtak bele. Katar csapatát is mindössze 1 góllal gyűrték le, majd végül a franciák elleni szoros vereség következett. Most azonban már nincs lehetőség a hibázásra és minden bizonnyal maximális hőfokon ég majd a Mikkel Hansen nevével fémjelzett válogatott. A franciák elleni meccset leszámítva a védekezéssel nem voltak komoly gondok, támadásban viszont gyakran pontatlan volt az északi gárda.

Szlovénia meglepően jól teljesített a csoportkörben, és mindössze a német együttestől szenvedett el vereséget. A lengyelek és a svédek ellen kifejezetten jól működött a védekezés, a brazilok ellen pedig a támadójáték volt olajozott. Nincs kiemelkedő egyéniség a csapatban, mindenki hozzá tud tenni a sikerhez. Bombac, Dolenec, Janc és Bezjak is életveszélyes támadásban, de leginkább a védőmunka dicsérendő csapatszinten. A dán együttes valamelyes hasonlít a némethez és kérdés, hogy mennyire tudják felvenni a ritmust a szlovének. 60 percen keresztül biztosan nem bírják majd levédekezni az északiakat, márpedig a dánok védelme össze tud állni, vagyis nehéz lesz tartani a tempót. Összességében sokszínűbb és kreatívabb ez a dán együttes, amely szoros meccsen ki is harcolhatja a továbbjutást.

07476. Barcelona – Sevilla, 1 és 2.5 gól felett (1.65) – Spanyol Szuperkupa, 23:00

Bár a Barca vasárnap este idegenben szerzett 2-0-s előnyt, hazai környezetben aligha veheti fél vállról a szuperkupa-párharc visszavágóját. Iniestát és Mathieu-t sérülés miatt elvesztette a bajnok, ám a spanyol középpályás és a francia védő nélkül is bombaerős a katalán keret. A Sevillának a jelek szerint sok volt a múlt heti kettős terhelés (Real Madrid, Barcelona), de az is lehet, hogy egyelőre nincs a nagycsapatok szintjén. A hírek szerint Messi, L. Suárez és a többi klasszis ott lesz a kezdőcsapatban szerda éjjel, ez pedig nem sok jót ígér a sevillaiaknak…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!