<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 3 szombati ötlet, 3.93-as odds

Beindultak az európai topligák: a francia élvonal 2. fordulójából két tippel érkezünk, de ellátogatunk északra is a finn címvédő meccsére.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

11001. Seinäjoen JK - Ilves, 1 (1.60) - finn bajnokság, 15:00

A finn élvonalban a 23. körnek futnak neki az együttesek és az SJK, valamint a vendég Ilves is a középmezőnyben várhatja a folytatást. A házigazda címvédőként elképesztően gyengén kezdte a szezont, ehhez azonban nagyban hozzájárult a nemzetközi kupaszereplés, illetve az a tény is, hogy a gárda elveszített néhány fontos játékost a két szezon közt, így pl. házi gólkirályát is. Voltak is gondok a góllövéssel, ám szép lassan összekapta magát a csapat, a nemzetközi porondtól pedig búcsúzott. Jelenleg 33 pontos az SJK, ám egy meccsel kevesebbet játszott a mezőny többi tagjánál. Önbizalomnövelő győzelmet aratott az előző fordulóban, hiszen a finn szinten erősnek mondható Rovaniemi csapatát 3-1-re győzték le.

Az Ilves kétségkívül erőn felül teljesít a maga 33 pontjával és 6. helyével, eredetileg kiesőjelöltnek titulálták a csapatot. Az utóbbi időben kisebb gödörbe került a társaság, hiszen négy bajnokit hozott le nyeretlenül, legutóbb azonban a HIFK 3-1-es legyőzésével életjeleket mutatott. Idegenben vannak főként gondjai, melyet a 3-1-7 vendégmérleg is jól mutat, márpedig az SJK otthon erős együttes, így jöhet az újabb idegenbeli botlást szombat délután.

15427. Lille - Dijon, 1 (1.65) - francia bajnokság, 20:00

Mindkét együttes vereséggel kezdte múlt hét végén a francia idényt, így 0 ponttal várhatják a folytatást. A Lille oldalán ez betudható annak, hogy érdekelt volt a gárda az Európa-liga selejtezőiben, ahol a Gabala ellen végül gyorsan elvérzett. Marad tehát a hazai terep az előző szezon 5. helyezettjének, ez mindenképp csalódásra adhat okot. Nyáron sikerült megtartani (egyelőre) a gólerős Éder-Boufal kettőst, a védelemből viszont egy alapember távozott Sidibé személyében.

A Dijon a másodosztályból érkezett, a Nancy mögött szerezte meg a 2. helyet, így a 2011-12-es szezon után ismét az élvonalban szerepelhet. Elsősorban a bennmaradásra hajt a vendég együttes, ám a Nantes ellen rögtön az első kanyarban vereséget szenvedtek (0-1). A feljutást követően 4 játékos távozott a keretből, de közülük csak a védő Souquet elvesztése lehet valamelyest fájó. Érkezők is vannak, a Lille csapatától egy középpályást sikerült megkaparintani többek közt. A Lille az első fordulóban sem játszott rosszul, a védekezés azonban egyelőre nem állt össze, három kapott góllal pedig nehéz meccset nyerni. A Dijon viszont támadásban nem túl ütős, így a Lille számára ez egy kiváló alakalom lehet a hátsó alakzat összekapására. Minőségi különbség van a két keret közt, mely szombat este ki is jöhet a 90 perc során.

16705. Toulouse - Bordeaux, X2 (1.49) - francia bajnokság, 20:00

A házigazda májusban a bennmaradásért harcolt, és a célját - ha nem is egykönnyen - de elérte a lila-fehér gárda. Az első játéknapon Marseillebe látogattak Somaliáék, és a nagy átalakuláson átesett déliek ellen értékes pontot szereztek. A Bordeaux jól erősített a nyáron, rutinos, minőségi focisták érkeztek a klubhoz. A rajt jól sikerült, bár kis híján elherdáltak háromgólos hátrányt Ralanék: 3–0 után a St. Etienne a hajrában feltámadt, kétszer beköszönt, de a győzelmet végül a hazai együttes szerezte meg (3–2). A Bordeaux jobb erőkből áll, így legalább egy pontra jó lesz Toulouseban is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!