<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: BL és angol foci, 4.8-as szorzó

Nagy nap lesz a keddi, öt BL-párharcban is eldől, melyik csapat jut fel a főtáblára. Lesz néhány ütős kis meccs az Angol Ligakupában is - ezt a sorozatot sem hagytuk ki...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14662. Hapoel Beer Sheva – Celtic, 2.5 gól felett (1.65) - BL-selejtező, 20:45

Az 5-2-re végződő „odavágó” után nem is fogadhatunk másra, csak gólokra. Nem állítjuk, hogy az izraeli és a skót együttes ismét eljut hét találatig, de hármat kedden is gond nélkül összehozhat. Szegény David Goresh kapusnak kijutott a jóból a Glasgow-ban, a kritikusok szerint két gólban is alaposan benne volt. A Beer Sheva egyébiránt kedveli az eseménydús összecsapásokat, szombaton 2-1-re győzött, a skót túra előtt pedig 4-2-re verte a Maccabi Haifát az Izraeli Szuperkupa-meccsen. A Hapoel meggyőző teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet a legutóbbi évadban, a 26 találkozóján 48 találatot szerzett, a hazai mutatója pedig 10-2-1 (27-8-as gólkülönbség).

Az izraeliek egyébként a második félidő elején 3-0 után rámoltak be kettőt a Celtic otthonában, ám a slusszpoén ismét a skótoké volt. Noha a továbbjutás alighanem eldőlt, az előző körben a görög Olympiakoszt búcsúztató izraeli csapat szépen akar búcsúzni, és a Celtic sem megy a szomszédba néhány (akár öt-hat-hét) gólért…

14194. Legia Warszawa – Dundalk, 3.5 gól alatt (1.30) - BL-selejtező, 20:45

A bátrabbak választhatják a 2.5 alatti opciót is 1.80-ért, mi most egy óvatosabb tippel érkezünk. A magyar válogatott Nikolics Nemanja együttese nem kis meglepetésre juthat el a Bajnokok Ligája főtáblájáig, betudhatóan mindenekelőtt az Eb-n is szereplő csatár nagyszerű teljesítményének. Nikó öt gólt szerzett a selejtező eddigi öt meccsén, vagyis a hátán cipeli a lengyel bajnokot.

A múlt héten Írországban 2-0-s előnyt szereztek a varsóiak, vagyis túlzottan nem kell megszakadniuk a visszavágón, és az együttesre amúgy is jellemző, hogy kedveli a kevés gólos meccseket. A Dundalkban nem érzünk annyit, hogy esélye legyen a továbbjutásra, főleg, hogy gyenge formában van a csapat: a Legia előtt a Galway (1-0) és a Bray (2-1) győzte le az ír bajnokságban. Nikolicsék egy-két góllal pontot tehetnek a párharc végére, de akkor sem fognak szomorkodni, ha 0-0-ás, esetleg 1-1-es döntetlennel harcolják ki a továbbjutást.

24040. Stevenage - Stoke, 2 (1.50) - Angol Ligakupa, 20:45

A League II-ban szerepel a vendéglátó, négy mérkőzés után csak 4 pontja van. Otthon egy siker és egy vereség az eddigi mérlege. A formája hullámzó, a Leytontól elszenvedett súlyos vereség (3–0) után a Luton ellen vigasztalódott a csapat. A Ligakupában eddig már ment egy kört a Stevenaga: a piros-fehérek 1–0-ra nyertek az Ipswich vendégeként. A Stoke eddig két mérkőzést játszott le a Premier League-ban: a Middlesboroughnál 1–1-re végeztek, viszont szombaton nagyon kikaptak otthon a Manchester Citytől. A vége 1–4 lett, igaz, Nolitóék a hajrában biztosították be a győzelmüket. A Stoke még nem nyert tétmeccset a szezonban, ma eljön ennek is az ideje.

24044. Wolverhampton - Cambridge Utd., 1 (1.50) - Angol Ligakupa, 20:45

A másodosztály 3. helyén álló Wolves a negyedosztály sereghajtóját látja vendégül kedd este. A házigazda remek rajtot vett a Championship-ben és 2-2-0 mérleggel ott van az élbolyban. Otthon két kemény meccsen van túl: a Reading gárdáját 2-0-ra verték, majd döntetlen az Ipswich ellen. A támadójáték a maga 7 lőtt góljával hatékonynak mondható, hétvégén hármat gurított a Birmingham otthonában. A Cambridge szezonrajtja már hagy némi kívánnivalót maga után: 2 pont 4 forduló alatt és ez még a negyedosztályban is csak az utolsó helyre elegendő. Mindkét idegenbeli meccsét elveszítette eddig a társaság (Colchester 0-2 és Doncaster 0-1) és ezalatt még gólt sem sikerült lőnie. Bár a kupameccseken könnyen eltűnhet a csapatok közti 1-2 osztálynyi különbség, ebben a párharcban ezt nehezen tudjuk elképzelni. A vendégek minden bizonnyal erejüket arra összepontosítják, hogy a negyedik vonalban feljebb lépjenek az elkövetkezendő meccseken, a Wolves csapatának pedig nincs miért tartalékolnia egy verhető csapat ellen. Ennek okán a hazaiak sikerét várjuk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!