<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért szakadnának meg Hanga Ádámék?

Gálameccsre készül a magyar férfiválogatott, amely, ha győz, 1999 után kijut az Európa-bajnokságra. Itthon 25 pont volt közte, most kevesebb is elég.
Férfi kosárlabda Eb-selejtező
Luxemburg – Magyarország
Szerda, 19:30 óra

Egészen zseniális, amit Hanga Ádámék az utóbbi hetekben produkáltak. A két hazai győzelem (Nagy-Britannia, Luxemburg) után idegenben is tartotta a tempót a magyar együttes, amely előbb Macedóniában győzött tíz, majd Londonban nyolc ponttal. A négyből négyes mutató gyakorlatilag Európa-bajnoki szereplést ér: csak fel kell tenni a pontot az i-re. Ehhez pedig győzni kell szerdán, teljesen mindegy, milyen különbséggel.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint a válogatott nem foglalkozik a felfokozott elvárásokkal, csak a luxemburgi Európa-bajnoki selejtezőre koncentrál.

„Kellemetlen ellenfél vár ránk, de megtehetjük az utolsó lépést a mennyország felé” - mondta a szakvezető, hozzátéve: Sopronban 25 ponttal sikerült legyőzni az ellenfelet, ezzel együtt nehéz meccsre számít.

A férficsapat legutóbb 1999-ben vett részt Európa-bajnokságon, vagyis a kvalifikáció akkora bravúr, mint a futballválogatott kijutása az Euro 2016-os tornára.

34890. Luxemburg – Magyarország, 157.5 pont alatt (1.85) – Tippmix

A magyar válogatott már csak akkor nem jut ki a 2017-es Eb-re, ha kikap a sereghajtó Luxemburg otthonában, majd szombaton Szolnokon több mint tíz ponttal alulmarad a macedónokkal szemben. Ezzel párhuzamosan szerdán a macedónoknak le kell győzniük a vendég briteket, akiknek szombaton Luxemburgban is ki kell kapniuk legalább 25 ponttal. Ez már csak azért is valószínűtlen, mert a miniállam csapata mind a négy eddigi meccsét elvesztette, összességében pedig több mint öt esztendeje nem nyert meccset.

Hanga, Vojvoda és a többiek a Luxemburg elleni itthoni összecsapáson sem jutottak el 158 pontig, nem hinnénk, hogy idegenben megszakadnak a kosarakért. A házigazda aligha jut (sokkal) hetven pont fölé, ez esetben 80-85 magyar ponttal is jöhet a tippünk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!