<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 ország, 4 tipp, 4.23-as odds

Magyar, holland, spanyol és svájci ötletekkel érkezünk a szerdai napra. A Basel, a Fradi és a Barca bajnoki meccse mellett a Sparta-Dordrecht kupameccsre tippelünk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

10620. Videoton - Ferencváros, 1X (1.35) - magyar bajnokság, 20:00

A Vidi jó passzban van hetek óta, sorra nyeri a meccseit. Juhászék támadójátéka félelmetes, a Haladásnak hármat, az Újpestnek négyet lőttek Feczesinék. Feljöttek 16 ponttal a negyedik helyre. Felcsúton 3-0-2 a statisztikájuk, a két vereség viszont még a szezon elején csúszott be (DVTK, Vasas), azóta hármat nyertek sorozatban. A Fradi ismét nyert, így tartja a lépést az elől tanyázó alakulatokkal. Thomas Doll csapata 17 pontos, idegenben 2-1-1-es sort hoztak össze Nalepáék. A bajnoki szünet után kikaptak Leandróék az MTK-től, szombaton viszont legyőzték a Lokit (3–1). Ezen a mérkőzésen már mutatott biztató jeleket a zöld-fehér gárda. Ma viszont nem nyer a bajnok, be kell érnie egy ponttal, már ha az összejön egyáltalán a vendégeknek.

22411. Sparta Rotterdam - Dordrecht, 2.5 gól felett (1.40) - Holland Kupa, 20:00

Hollandiában kupameccseket rendeznek szerda este, ahol az élvonalban küzdő Sparta a másodosztály utolsó előtti helyezettjét látja vendégül. Az élvonalbeli újonc kezdésére nem lehet panasz, ugyanis 6 kör után 10 ponttal a 7. helyen áll. Eddig minden bajnoki meccsen bevette az ellenfelek kapuját, a védelem pedig hatból háromszor kapott gólt a 90 perc során. Elsődleges cél persze a biztos bennmaradás, de ehhez a jó rajt remek alapot adhat. A keret meglehetősen bő, a támadók közül a belga Brogno 6 meccsen már négyszer volt eredményes, a középpálya pedig Sanusi vezetésével lendületes támadásokat képes vezetni. Az előző kupakiírásban a 3. körig jutott a csapat, akkor a NEC 4-0-ás győzelemmel gázolt át rajtuk.

A Dordrecht egyelőre nem igazán találja a fonalat, mindössze 3 pontot szerzett 7 kör után a másodosztályban. A védelem gyászos, minden bajnokin kapott eddig gólt, igaz a támadósor csak egyszer maradt gól nélkül. A Sittard és a PSV tartalékcsapata ellen pl. hiába szereztek 2-2 gólt, mindkétszer 3-2-es vereségbe szaladtak bele. Az előző idényben a 3. forduló jelentette nekik is a végállomást, akkor meglepő módon a negyedosztályú Capelle búcsúztatta őket hosszabbítás után (0-1). Két sebezhető védelem, de potenciálisan gólerős támadósorok meccse lesz ez, ráadásul a két fél jól ismeri egymást. Nálunk ez nem jelent mást, mint gólokat, szám szerint legalább hármat.

30923. Lausanne - Basel, 2.5 gól felett (1.40) - svájci bajnokság, 20:30

A svájci élvonal 8. fordulójában a címvédő ezúttal a Lausanne otthonában tesz látogatást. A Basel célja egyértelmű, ezúttal is elhódítaná a bajnoki trófeát a gárda, emellett pedig a BL-csoportkörből való továbbjutás sem titkolt cél. A rajt remekül sikerült: 7 meccsen 7 győzelem, ugyanakkor a BL-ben a bolgár Ludogorec együttesével csak remizni tudott (1-1).

A Lausanne sem rajtolt rosszul, 3-2-2 mérleg áll a neve mellett, szép számmal termeli a gólokat, ugyanakkor védelme meglehetősen sebezhető, ezt remekül mutatja 16-15-ös gólkülönbségük. Eddigi 3 hazai fellépésén még veretlen: a Thun elleni 4-4-es döntetlent a St. Gallen (1-0) és a Vaduz (5-0) legyőzése követte. A Basel kerete továbbra is pokolian erős, ráadásul támadósora több, mint 3 gólt átlagol meccsenként, ami a szebb napokat is látott Lausanne-védelemnek nagy falat lehet. Nem kizárt azonban, hogy a házigazda beköszön egy alkalommal a címvédőnek a 90 perc folyamán, vagyis a gólokra érdemes lehet fogadni ezen a meccsen.

06112. Barcelona – Atlético Madrid, 1 (1.60) – spanyol bajnokság, 22:00

A Barcelona szeptember 10-én, a harmadik fordulóban meglepetésre 2-1-re kikapott hazai pályán az Alavéstől, ezzel elvesztett három betervezett pontot, de a hétvégén javított, 5-1-re verte vendégként a Leganést, előzőleg pedig kedden 7-0-val leiskolázta a Celticet a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában. Az előző bajnokságot a harmadik helyen befejező fővárosi csapat rosszul kezdte a Primera Divisiónt, az Alavésszel és a Leganésszel is csak döntetlent játszott. Azután viszont feljavult, négy, majd öt gólt szerzett a Celta Vigo, illetve a Sporting Gijón ellen, múlt kedden pedig Eindhovenben is győzött - mégpedig 1-0-ra - a BL-ben, melyben legutóbb csak büntetőkkel veszítette el a döntőt a Real Madriddal szemben.

A statisztika alapján a Barcelona tűnik esélyesebbnek, mivel az Atlético bajnoki mérkőzésen legutóbb 2010 februárjában tudta legyőzni katalán ellenfelét, és akkor is Madridban. A vendégek reményeit táplálhatja ugyanakkor, hogy a BL előző idényének negyeddöntőjében nyertek a Barcelona ellen - igaz, az a mérkőzés is a fővárosban volt. A Barca elvesztette a térdét fájlaló Umtitit, ugyanakkor mindenki más hadra fogható: minden bizonnyal Ter Stegen véd, a védősort Alba, Mascherano, Piqué és Roberto alkothatja, Rakitic, Busquets, valamint Iniesta szerepelhet a középpályán, elöl pedig a nagy trió, a bombaformában szereplő Neymar, Suárez, Messi hármas.

A már említett madridi BL-meccset megelőzően hét (!) párharcot nyert meg a katalán együttes, amely szerdán is jobb lehet, noha gólzáporos Barca-sikert ezúttal talán nem érdemes várni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!