<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág, 3 tipp, 3.3-as szorzó

Ebben a cikkben lesz szó spanyol és török futballról, valamint egy belgrádi kosárrangadóról. Nem túl nagy oddsokban, de megbízható ötletekben utazunk...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

32498. Crvena zvezda – FMP, 2, hendikep +20.5 pont (1.50) – férfi kosárlabda ABA-liga, 17:00

A veretlenül első Zvezda fogadja a 12. helyen álló városi riválisát, aligha kérdés, melyik csapat nyeri meg a hétfői összecsapást. Az már inkább, hogy mennyivel diadalmaskodik a házigazda. A Crvena zvezda 11-0-s és az FMP 3-8-as mutatójából nehéz kiindulni, az már árulkodóbb, hogy a Zvezda mostanában nem szokta „agyonverni” belgrádi ellenfelét. Legutóbb öt, azt megelőzően 8, 14 és 12 ponttal nyertek Szimonovicsék, akik feszített tempóban élik az életüket, hiszen a délszláv csapatokat tömörítő vetélkedés mellett rengeteg meccset játszanak az Euroligában is.

Csütörtökön például már Isztambulban lesz jelenése a Radonjics-csapatnak, és bizony a magára talált Fenerbahce kőkemény ellenfél. A szerbek ugyanakkor nincsenek csúcsformában az európai porondon, a legutóbbi két összecsapáson 21 pontos zakót mért rájuk az Efes, majd otthon kaptak ki 88-79-re a Zalgiristől. Mi azt mondjuk, a Zvezda úgy játszik majd hétfőn, hogy tartalékol a csütörtöki meccsre – aligha töri magát, hogy padlóra küldje az egyébként jóval gyengébb FMP-t.

25620. Bursaspor - Rizespor, 1 (1.65) - török bajnokság, 18:00

Dzsudzsák Balázs volt klubja, az előző szezonhoz képest ezúttal egészen jól álló Bursaspor a kiesés elől menekülő Rizespor gárdáját látja vendégül hétfő este. A házigazda 21 pontos, és bár az előző három fordulóban nem nyert meccset, még mindig ott van az élbolyban. Az előző körben a Galatasaray otthonában kapott ki 3-1-re, ezt a vereséget illene elfeledtetni a szurkolókkal hétfő este. Otthon 3-2-1 sort tud felmutatni az együttes, csupán legelső szezonbeli hazai meccsét veszítették el, ráadásul a védelem is stabil lábakon áll odahaza, három gólt kapott csupán. A Rizespor az előző idényben is a kiesés ellen küzdött, végül megúszta az osztályváltást, de a helyzet nem javult erre az idényre. Mindössze 10 pontig jutott, a problémák pedig elsődlegesen a védekezésben keresendők, a 22 kapott gól soknak mondható. Vendégként a mezőny leggyengébbje az együttes 2 pontjával. A Bursaspor otthonában sem sok jóra számíthat, a házigazda megtörheti nyeretlen szériáját és tarthatja a lépést az élmezőnnyel.

18590. Deportivo - Real Sociedad, X2 (1.37) – spanyol bajnokság, 20:45

Igencsak szenved a Depor a LaLiga most futó idényében, hiszen a 2-4-7-es mérleghez 13-23-as gólkülönbség társul, és az október 1. óta vívott hat meccsen mindössze két pontot sikerült összehozni. Tyton kapus rengeteg gólt kap, az utóbbi két találkozón hétszer került a labda a hálójába (2-3, 3-4). A rivális baszkok ezzel szemben igencsak elkapták a fonalat: zsinórban megnyert négy bajnokit követően 1-1-et játszottak a Barcelonával. Egy esetleges hétfő esti győzelemmel a negyedik helyre ugorhatna a Sociedad, megelőzhetné az Atléticót és a Villarrealt is.

Hazai oldalon Gama és Laure kihagyja a meccset, és kérdéses Babel és Borja szereplése is. A riválisnak nincs meghatározó hiányzója, feltéve, ha Zurutuza és Oyarzabal ott lehet a csapatban. A Real Sociedad még nem végzett döntetlenre idegenben, három-három győzelem és vereség a mérleg, ám az utóbbi két fellépését megnyerte (Leganés, Gijón). Érdekes módon ebben a párharcban a legutóbbi hat bajnoki közül öt döntetlennel ért véget, egyet pedig – idegenben – 1-0-ra megnyert a Sociedad. A bátrabbak ezúttal is behúzhatják a 2-est, mi óvatosabb tippet ajánlunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!