<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: német, olasz és török hétkezdet

A török élvonalban és a német másodosztályban gólváltásra fogadunk, de Olaszországban is a gólokat vesszük célkeresztbe a Fiorentina derbijén.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

33521. Antalyaspor – Fenerbahce, mindkét csapat szerez gólt (1.80) – török bajnokság, 18:00

Könnyen lehet, hogy néhány hete még kapásból írtuk volna a kettest erre a meccsre, ám az utóbbi időben igencsak rákapcsolt az Antalyaspor. Amíg az első nyolc fordulóban három döntetlen és öt vereség volt a mérleg, addig a folytatásban egymás után négyszer is nyerni tudott az együttes, majd legutóbb idegenben végzett 2-2-re a tabella élén álló Basaksehir otthonában. Mindkét találatot a veterán kameruni, Samuel Eto'o szerezte, aki hétfő este a Fenerre is veszélyes lehet.

Hazai oldalon a legutóbb kiállított Charles nem bevethető, míg az isztambuliaknál a hírek szerint nincs hiányzó futballista. A Fenerbahce hónapok óta nagyszerűen szerepel, a legutóbbi tíz bajnoki közül hetet megnyert, hármat döntetlenre adott. Jól megy a csapatnak az Európa-ligában is, többek közt legyőzte a Manchester Unitedet, múlt csütörtökön pedig a Hollandiában parádézó Feyenoord otthonában diadalmaskodott. Nem kizárt, hogy ezt a meccset is behúzza a Fener, ám látunk fantáziát a gólváltásban is. Az Antalyaspor csak háromszor nem vette be a rivális kapuját ebben a bajnoki évadban, idén februárban pedig 4-2-re legyőzte a Fenert. Azt megelőzően 0-0-ra végeztek ebben a párosításban, korábban viszont sorozatban hat olyan találkozót játszottak, amelyen mindkét csapat betalált.

24302. Fiorentina - Sassuolo, 2.5 gól felett (1.65) - olasz bajnokság, 19:00

Sem a Fiorentina, sem pedig a vendég Sassuolo nem lehet büszke eddigi őszi teljesítményére, hiszen a házigazda nincs ott a legjobb 5-ben, a Sassuolo pedig csak az alsóház tagja 17 egységével. Az is igaz viszont, hogy a lilák két meccsel kevesebbet játszottak, mint az előttük álló együttesek, szerencsés esetben akár még a 6. pozícióban is lehetne az együttes. Felemás formát mutatnak a firenzeiek, hiszen az Empoli 4-0-ás legyőzése után négyet kaptak az Inter vendégeként, legutóbb pedig nyögvenyelősen verték a sereghajtó Palermo csapatát (2-1). A Sassuolo ősszel az El-ben is érdekelt volt, de a csoportkörből nem jutott tovább, így minden erejével a bajnokságra koncentrálhat. Van hová javulnia, hiszen a kettős terhelés meglátszik eddigi teljesítményén, hiába lövi szép számmal a gólokat, a védelem katasztrofális. Legutóbb végre megtörte nyeretlen szériáját az Empoli 3-0-ás legyőzésével. Két gólerős támadósor és két sebezhető védelem összecsapása lesz ez, áprilisban 3-1-re nyert ebben a felállásban a Fiorentina, három gólig ezúttal is eljuthatnak majd.

13522. VfB Stuttgart - Hannover, mindkét csapat szerez gólt (1.50) - német másodosztály, 20:15

Két feljutásra hajtó csapat találkozik hétfő este a német másodosztály 16. körében. Az eddigiek alapján mindkettejüknek reális esélye van visszajutni a legjobbak közé, hiszen a házigazdák 32, míg a vendégek 28 ponttal tanyáznak az élmezőnyben, mindketten 3-3 vereséget számlálnak. Lőtt gólok tekintetében kiemelkednek a mezőnyből az éllovas Braunschweig csapatával együtt, 29-29 gólt lőttek mindhárman. A Stuttgart otthoni 6-0-1 mérlege is sokat elmond az eddigi teljesítményről, a Hannover viszont idegenben hiába gólerős, csak 2-4-2 sort tudhat magáénak, a legutóbbi 4 vendég fellépésén nem tudott nyerni. Mindkét csapat remek formában van, melyet elsősorban gólerős támadósoraiknak köszönhetnek, amelyek hétfő esti is villanhatnak 1-1 alkalommal.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!