<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 4 sportág, 6 tipp, 12.62-es odds

Érkezik a pénteki tippzuhatag, hiszen 4 sportágból válogattunk össze ezúttal 6 tutit, melyekkel több, mint 12-szeres zseton húzható be.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

15134. M. Raonic - R. Nadal, 2 (1.45) - tenisz, Brisbane férfi egyes, 10:00

Negyeddöntőjéhez érkezett a Brisbaneben megrendezett férfi tenisztorna, ahol igencsak pikáns mérkőzés alakult ki a legjobb nyolc között. Az akár döntőnek is beillő mérkőzést a kanadai Milos Ranonic és a nagy formában visszatérő 14-szeres Grand Slam bajnok Rafael Nadal vívja majd meg. És nem túlzunk egyáltalán, ha bombaformáról beszélhetünk a spanyol klasszis esetében, hiszen visszatérése óta öt mérkőzést játszott le, és nem kis nevek ellen, többek közt Raonic ellen is diadalmaskodni tudott egy meghívásos tornán. Láthatóan próbálja lerövidíteni a labdameneteket Nadal, amely jobb a sérülésből felépült térdeinek is, és nehezebb az ellenfeleknek, mert visszatért a gyilkos tenyerese a 9-szeres Roland Garros bajnoknak. Legutóbbi meccsüket egyébként Nadal három játszmában nyerte, és bár csalóka lehet a három játszma, Nadal az első szettet 6-1-re nyerte, a harmadikat pedig 6-3-ra. Ami egy olyan bombaadogatónál, mint Raonic, megsüvegelendő teljesítmény. Most tétre menő mérkőzésen is egy olyan mentalitású, utolsó pontig kaparó Nadal győzelmét várjuk.

13399. R. Federer - R. Gasquet, 1 (1.40) - tenisz, Hopman Kupa férfi egyes, 10:30

Ha már Nadal esetében a nagy visszatérésről volt szó, Roger Federer mellett sem mehetünk el szó nélkül. A svájci fenomén fél év kihagyás után tért vissza újra a pályára, ő a Hopman-kupa küzdelmeit választotta felkészülés gyanánt a január közepén startoló Ausztrál Nyílt Tenisz bajnokságra. Eddigi tizenhét lejátszott mérkőzésükből tizenhatot a 17-szeres Grand Slam bajnok nyert meg, egyetlen veresége 2005-ben volt a franciától, az volt az első mérkőzésük, amelyen sikerült is meglepnie Federert. A fizikuma, a térde, mindene rendben van Federernek, és bár egy pokolian jó mérkőzést bukott Zverev ellen, aki pár éven belül ott lehet a legnagyobbak között, most a francia ellen mindenképpen ő számít esélyesnek.

14078. A. Ramos - D. Sela, 1 (1.40) - tenisz, Chennai férfi egyes, 12:35

Negyeddöntőjéhez érkezett a Chennaiban megrendezett kemény pályás torna is, ahol a spanyol Albert Ramos és az izraeli Dudi Sela fog egymással mérkőzni. Érdekes módon még nem találkoztak egymással, pedig már egy ideje a tour résztvevői. Mindenesetre azt várjuk Ramostól, hogy ugyanazt a formát menti át erre a negyeddöntőre, mint ahogy játszott Darcis ellen, akinek mindösszesen két játékot engedélyezett a mérkőzésen. Hasonló játékerőt képviselhet most Sela is, hiszen nagyon hasonló a játékstílusa, mint ami Darcisnak volt. Ráadásképp az egyik legalacsonyabb teniszezője a férfiak mezőnyének, ami ismét csak hátrány lehet a nagyra nőtt, balkezes, nagyon jól adogató spanyol ellen, aki első tornáján egészen az elődöntőig menetelhet az évben, és úgy gondoljuk, ez a holnapi mérkőzésen meg is fog történni.

10531. Olimpija Ljubljana - Dornbirn, 4.5 gól felett (1.45) - osztrák jégkorongbajnokság, 17:30

A két sereghajtó csap össze egymással az osztrák hokiliga 40. körében. Az már biztossá vált, hogy mindketten az alsóházban végeznek, hiszen sem a 40 pontos vendégeknek, sem pedig a mindössze 19 pontot összegyűjtött szlovéneknek nincs már matematikai esélye a legjobb 6-ba kerülni. A Ljubljana pénzügyi problémákkal is küzd, ennek okán kerete is meglehetősen szűkös, így nem is meglepő szereplése, sorozatban szenvedi el a vereségeket. Messze a legkevesebb gólt ütötték, és a legtöbbet kapták a mezőnyben, 19 hazai meccsükön is csak 5-ször nyertek. A Dornbirn legutóbb megszakította 6 meccses nyeretlen szériáját a Bolzano 3-1-es legyőzésével, ettől függetlenül nem képvisel komoly játékerőt. Idegenben csak 4 sikert számlál, védelme a 2. legrosszabb a Ljubljana mögött a ligában. Ebben a szezonban háromszor találkoztak a felek: 4-2-es, 3-2-es és 7-2-es Dornbirn-győzelem született ezeken az összecsapásokon. Két gyenge védelem fut össze ismét, így érdemes lehet a gólokra fogadni.

26207. Hibernian - Dundee Utd., 1 (1.75) - skót másodosztály, 20:45

A skót második ligában csúcsrangadót rendeznek. Egyenes ágon csak egy együttes juthat fel az élvonalba, így a mai meccsnek hatványozottan nagy a tétje. A listavezető fogadja a második helyezettet. A Hibernian 39 pontos, otthonában azért nem makulátlan, statisztikája 5-3-1. Az óévet jól zárták a zöld-fehérek, 2–1-re nyertek a Falkirk vendégeként.

A Dundee United 38 pontos, a narancssárgák vendégségben veszélyes, de közel sem hibátlan: 4-3-3-as mérlegét szilveszterkor rontotta el, amikor a Dumbartonnál maradt alul. Ez a vereség az első helyének elveszítését jelentette a gárdának. A Hibernian december elején kikapott az United-nél, ma visszavághat a vereségért.

10701. Real Madrid - CSZKA Moszkva, meccsgyőztes, 1 (1.75) – férfi kosárlabda Euroliga, 21:00

Ha lehet azt mondani, a lehető legjobb időpontban fogadja a Real a CSZKA-t. Az Euroliga éllovasa ugyanis visszavett a tempóból az utóbbi hetekben: előbb a Fenertől kapott ki hazai pályán, majd meglepően sima vereségbe futott bele Belgrádban. A spanyol együttes kapcsán már többször kiemeltük, hogy mintha más-más alakulat lépne pályára otthon és idegenben. Az Euroligában 6-1, a bombaerős spanyol ligában 7-0 a madridi mérleg, miközben vendégként erősen sebezhető a társaság.

A moszkvaiak a Zvezda előtt kikaptak a Darüssafaka csarnokában is, és bár a legutóbbi három találkozót megnyerték a Real ellen, ezúttal visszavághatnak Rudy Fernandezék. Rohanós, pörgős játékot várunk péntek este, a kosarakból aligha lesz hiány, s mi azt mondjuk, ezúttal is diadalmaskodhat a legutóbbi tíz (!) hazai meccsét megnyerő Real Madrid.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!