<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: angol, olasz és spanyol futball

Angliában kupameccsre, a spanyoloknál és az olaszoknál bajnokira fogadunk. Olyan csapatokról lesz szó, mint a Sevilla, a Napoli és a Sampdoria...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05532. Hull City - Swansea, X2 (1.45) - Angol FA-kupa, 16:00

Az FA Kupában két, Premier League-kiesőjelölt találkozik egymással. A Hull az utolsó a ligában, a narancssárga-feketék csak 13 pontot gyűjtöttek. Otthonukban sem erősek, 2-3-5 a statisztikája, és a formája is rossz: az utolsó öt bajnokijából négyet elveszített, csak ez Evertontól tudott pontot elvenni. A héten kirúgták a menedzsert, egyelőre keresik az utódját. A Swansea is leváltotta menedzserét, és az új szakember, Alan Curtis kedden győzelemmel mutatkozott be a kispadon: a walesiek kiesési rangadón nyertek a Crystal Palace vendégeként (1–2). A gárdának nagyon kellenek a pontok, hiszen sikerük ellenére is kieső helyen állnak a Premier League-ben. Vendégként rosszul ment Llorentééknek (2-1-7). A "Tigrisek" és a "Hattyúk" csatájából ezúttal a vendégek jönnek ki jobban, vagy nyernek, vagy újrajátszásra hozzák a Hullban rendezendő kilencven percet.

16407. Real Sociedad - Sevilla, mindkét csapat szerez gólt (1.55) - spanyol bajnokság, 20:45

A 17. fordulót a Sociedad az 5., míg a Sevilla a 3. pozícióból várhatja, pikáns csatára van tehát kilátás. A házigazda a Villarreal elleni 3-1-es kupasikerrel hangolt erre a derbire, tehát jó esélyei vannak a továbbjutásra, és egyelőre a bajnokságban sem lehet panasz a teljesítményükre. Otthon eddig 17 pontot szereztek, a Depor elleni 5-1-es zakót két sikerrel feledtették december közepén (Valencia 3-2 és Granada 2-0). A Sevilla viszont simán alulmaradt a kupában a Real Madrid elleni odavágó alkalmával: Sampaoli mester csapata egy viszonylag tartalékos együttes ellen mutatott elképesztően gyenge és impotens játékot, a vége pedig 0-3 lett, vagyis minimális esély maradt a továbbjutásra. Marad tehát valószínűleg a bajnokság és a BL tavaszra, és az Atletico gyengélkedésével megnyílt az út a dobogó felé.

Ezt ki is használja a Sevilla, hiszen 33 pontjával tartja a lépést a két élmenővel, de idegenbeli mérlegén még mindig lenne mit csiszolni (3-2-2). A Sociedad saját közönsége előtt hatékony, még az Atletico csapatát is 2-0-ra verték nemrég, mindössze a Real elleni hazai meccsükön maradtak gólképtelenek még augusztusban. A Sevilla idegenben hajlamos a gyengébb játékra, azonban rendre jók 1-1 gólra, csupán a Villarreal otthonában nem tudtak betalálni még a szezon elején.

17474. Napoli - Sampdoria, 1 és 2.5 gól felett (1.60) - olasz bajnokság, 20:45

A 19. fordulóval folytatódik a Serie A a hét végén. A házigazda jó decemberi hajrájának köszönhetően feljött a harmadik helyre, most 35 pontja van, hazai pályán pedig nagyon veszélyes. Hatszor nyert, kétszer döntetlenezett, és csak egyszer kapott ki, gólkülönbsége 22–11. Bajnokijainak a kétharmad részén esett legalább három találat. A veretlenségét október vége óta őrzi, elől Mertensék pedig nagyszerűen teljesítenek: az utolsó négy mérkőzésükön 14-szer találtak be. A Sampdoria idén sem tud kitörni a szürke középmezőnyből, a kék-fehérek 23 pontjukkal a 13. helyen állnak. A genoaiak idegenben gyengék, statisztikájuk 1-3-5, gólkülönbségük 9–16. Két vesztes mérkőzés után otthon ikszeltek karácsony előtt az Udinesével (0–0). Murieléknek nem lesz sok esélyük a San Paolóban. Nyernek a déliek, és lesz legalább három gól!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!