<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 12-szeres szorzó öt mérkőzéssel

Természetesen fókuszban az Európa-liga, olyan csapatokra fogadunk, mint az Olympiakosz, az AS Roma, a Manchester United, az Ajax. Igazi tippzuhatag csütörtökre...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

33595. T. Berdych - R. Gasquet, 1 (1.60) - tenisz, Rotterdam, férfi egyes, 11:00

A legjobb 16 között járunk már a rotterdami férfi fedett pályás tenisztornán, ahol igazán pikáns összecsapás ígérkezik a 2014-es bajnok Tomas Berdych, és a montpellieri döntőből érkező Richard Gasquet között. A világranglistán mindössze hat hely választja el egymástól a két játékos,a cseh 13. a francia pedig a 19. helyen van jelenleg. Gasquet remek formában van az utóbbi hetekben, Davis kupában győzelemmel segítette a Franciákat, legutóbbi héten a fiatal feltörekvő Grand Slam várományos, Alexander Zverevtől kapott ki hazai pályán Franciaországban, míg a mostani, rotterdami versenyt is győzelemmel kezdte Troicki ellen. Viszont az ellenfele az a Tomas Berdych aki kimondottan kedveli nemcsak ezt a borítást, hiszen kimondottan gyors borításról beszélünk, amely a nagyobb ütőerővel bíró Berdychnek kedvez. Szervában egyértelműen Berdych van nyerőben, és sokkal gyorsabban tudja támadni mindkét oldalról a labdát, mint ellenfele, aki talán az egyik legerősebb egykezes fonákkal rendelkezik. Elég sokszor találkoztak már egymással ahhoz, hogy ismerjék egymás stílusát, legutóbbi két mérkőzésüket Berdych nyerte, és a negyeddöntőbe is úgy véljük, egyik kedvenc versenyén Berdych jut majd be

31263. Olympiakosz - Osmanlispor, 1 (1.60) - Európa-liga, 19:00

Parázs görög-török párharcra van itt kilátás, ahol szerintünk megéri hazait húzni. Az Oly verhetetlennek tűnik görög szinten, jelenleg 13 ponttal vezeti a bajnokságot, így egészen nyugodtan fókuszálhatja minden erejét az Európa-liga küzdelmeire. Motiváció is van, hiszen ha sikerülne megnyerni a sorozatot, akkor azzal biztosítaná főtáblás indulását a legközelebbi BL-sorozatban, míg a görög bajnoki címmel mindenképp selejtezőre kényszerülne. A házigazda hosszú ideje őrzi veretlenségét, utoljára december elején szenvedett vereséget, akkor az El-ben az APOEL otthonában kaptak ki, így csoportmásodikként zártak a Young Boys és az Asztana előtt. Az Osmanlispor nem fut jó szezont Törökországban, zsinórban 4 zakónál tart és csak a 9. helyről várhatja a folytatást, 9 pontra vannak az El-indulást jelentő helyektől. Az L-csoportot 10 ponttal megnyerték a Villarreal-Zürich-Steaua hármas előtt, de három idegenbeli meccsükön két vereséget is elszenvedtek. Az Olympiakosz ritkán hibázik otthon, gyakorlatilag teljes kerettel várja a török együttest és nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne szerezzen előnyt a keménynek ígérkező visszavágóra.

31714. Villarreal - Roma, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - Európa-liga, 21:05

A spanyol együttes nagyon kicentizte a továbbjutást, csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a megszerzett 9 pontja elegendő lesz a legjobb harminckettő közé kerüléshez.  Az L-jelű négyesben az Osmanlispor mögött, az FC Zürichet és a Steautát megelőzve jöttek be Sorianóék a második helyre. Hazai pályán két sikert arattak, a törököktől viszont kikaptak. Minden mérkőzésükön lőttek, de kaptak is gólt. A LaLigában a hatodik helyen állnak, otthon erősek (7-3-2), viszont legutóbb nem bírtak a Málagával.

A Roma rutinból lehozta az E-csoportot, az Astra, a a Plzen és az Austria Wien ellen 3-3-0-ás mérleggel, 16–7-es gólkülönbséggel. A Serie A-ban a második helyen állnak, a formájuk nagyon jó, a hétvégén a Crotone vendégeként nyertek könnyedén. Dzekóék támadójátéka erős, bárhol, bárki ellen képesek betalálni. Várhatóan néhány helyen változik majd a kezdő a vasárnapihoz képest, de a keret erős. A gólváltás tűnik a legjobb választásnak.

31618. Manchester United - St-Étienne, 1 és 4.5 gól alatt (1.55) - Európa-liga, 21:05

Mourinho csapata az A-csoport második helyén lépett tovább, a négy győzelme mellett kétszer kikapott, döntetlenre egyszer sem végzett az El-ben. Ha lehet azt mondani, a csoportkör végére kapta el a fonalat, hiszen a Fener 4-0-s kiütése után 2-0-ra diadalmaskodott az ukrán Zorja otthonában. A Manchester jól teljesít a Premier League-ben is, ahol 13-9-3-as mutatóval a hatodik helyen áll. Hazai környezetben sok döntetlent játszik, legalábbis a bajnokságban, hiszen az európai porondon megnyerte mindhárom otthoni találkozóját, és a 9-1-es gólkülönbséget sem kell magyarázni. A MU szinte teljes, vagyis csütörtök este is ott lehet a soraiban Pogba, Martial, Mata és a 24 bajnokin 15 gólig jutó Ibrahimovic is.

Ez pedig nem sok jót ígér a francia riválisnak. Még úgy sem, hogy a St-Étienne veretlen az Európa-ligában, három-három győzelemmel és döntetlennel jutott tovább. Figyelemre méltó, hogy rendkívül kevés gólt szerzett (8), ugyanakkor remekül védekezett (5 kapott találat). A francia bajnokságban is jól áll a csapat: a 10-9-6-os mérleg az ötödik helyhez elég, az eddigi 25 találkozón mindössze 19 gólt kapott. Francia oldalon lesz néhány hiányzó, ám nem emiatt vehető biztosra, hogy az Old Traffordon a védekezésre helyezi a hangsúlyt a vendégcsapat. Nem is várható gólzápor, az 1-0-s, 2-0-s angol siker a legkevésbé sem lenne meglepő.

31528. Legia Warszawa – Ajax, mindkét csapat szerez gólt (1.75) – Európa-liga, 21:05

A lengyel bajnok a BL-ből érkezett, ahol ugyan irgalmatlanul sok gólt kapott (6 meccs/24 találat), és beleszaladt néhány óriási pofonba, ám mégis elkerült az utolsó helyről azzal, hogy az utolsó fellépésén 1-0-ra legyőzte a Sportingot. Nikolics Nemanja korábbi együttese szerzett gólt az utolsó négy csoportmeccsén: a Real Madrid ellen hármat, Dortmundban négyet is. A Legia az Ekstraklasában is remekül zárta az előző évet, és múlt szombaton jól indított, hiszen 1-0-ra nyert Gdyniában.

Az Ajax jobban játékban van, és a formája nagyszerű, hiszen ebben a naptári évben megnyerte mind az öt bajnoki mérkőzését. Ami az Európa-ligát illeti, a 4-2-0-s mérleg első helyet ért a G-csoportban. Az amszterdamiak a támadó focit erőltetik, a bajnokságban 22 meccsen 46 találatot értek el. Úgy véljük, legalább egy gólra Varsóban is szükségük lesz, ugyanis a házigazda aligha adja olcsón a bőrét, és szinte biztosra vehető, hogy betalál. A +2.5-es opciós sem tűnik rossznak, ám mi inkább a gólváltásra szavazunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!