<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: nyerjünk spanyol és olasz meccsekkel!

Nem árt igyekezni, mert az Atleti már 13 órától pályára lép szombaton. Fogadunk még spanyol futballra, aztán irány Bergamo, ahol gólokban utazunk...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

10781. Sp. Gijón - Atlético Madrid, 2 (1.50) - spanyol bajnokság, 13:00

Igen, tudjuk közeleg az Atlético számára a Leverkusen elleni kifejezetten fontos BL-odavágó, ennek ellenére szerintünk megéri a madridiak idegenbeli sikerére fogadni szombat kora délután. Simeone csapata magára talált, és bár a kupában nem jött össze a továbbjutás, a BL-ben és a bajnokságban még lehet domborítani. A bajnoki cím minden bizonnyal elúszni látszik, hiszen úgy 7 pont a hátrányuk az éllovas Real mögött, hogy a rivális 2 bajnokival kevesebbet játszott. A dobogó viszont nem elérhetetlen, ez lehet az elsődleges cél az argentin mesternek.

Komoly lendületet adhat a csapatnak a Celta ellen a hajrában megfordított meccs (3-2), ráadásul a hírek szerint végre Tiago és Giménez is a csapattal edzett. A Gijón a kiesőzóna tagja, az edzőváltás sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A védelem szó szerint katasztrófa és ha őszinték akarunk lenni, akkor a Leganes otthonában sem érdemelt 3 pontot a gárda. Babin sérült még mindig, mellette pedig két eltiltottja is lesz a házigazdának. A közelgő BL-meccs ellenére ezt a találkozót nem adhatja fel Simeone, ha szorosan is, de be kell húznia mindhárom pontot a matracosoknak.

13048. Atalanta - Crotone, 2.5 gól felett (1.65) - olasz bajnokság, 18:00

Az Empoli 4-1-es legyőzését követően ismét komoly mélypontra került az újonc Crotone, amely egyre közelebb kerül a Serie B-hez, már 9 pontra van a bennmaradó helyektől. Persze a Juve és a Roma ellen ki lehet kapni, de a Palermo otthonában illett volna gólt lőni, de ez valahogy ebben a szezonban nem megy a vendégeknek. Elsősorban azonban nem miattuk, hanem az Atalanta ebben a szezonban mutatott játéka miatt húzunk itt overt. A bergamói csapat ugyanis ott van az élmezőnyben 45 pontjával, remek szériát fut (4 meccse veretlen), és a korábbi évekkel ellentétben kiválóan termeli a gólokat is, legutóbb hármat hintettek a Palermo vendégeként. Ehhez párosul egy olyan védelem, amely kicsivel több, mint 1 kapott gólt átlagol meccsenként. Elöl Gomez életveszélyes, de Petagna és Kurtic játéka is hordoz magában gólveszélyt. Ráadásul visszatért az ANK-ról Kessie is, aki szintén gólerős játékos. Valószínűleg újabb pofon vár a Crotone csapatára, de az értéktelen hazai odds helyett inkább a gólok felé vesszük az irányt.

11871. Deportivo - Alavés, 2.5 gól alatt (1.50) - spanyol bajnokság, 18:30

Mindkét csapat a biztos bennmaradás kivívását tűzte ki célul a szezon előtt, ennek a kitételnek viszont jelenleg csak a vendégek felelnek meg. A La Coruna-i együttes ugyanis a veszélyes zónához közel tanyázik, 19 pontosak, a nagy hajrát indító Sporting nagyon megközelítette. A gárda otthoni teljesítményében bízhat (4-2-3), a formájában viszont nem: 2017-ben még nem nyert tétmeccset, a bajnokságban három iksz után kétszer kikapott, előbb az Eibarnál, majd a Bilbaónál. Van egy elmaradt mérkőzése, ezen majd a Betist látja vendégül. A védelme otthon stabil, kilenc mérkőzésen csak tíz gólt kapott (15–10). Az Alaves újonc a La Ligában, és várhatóan jövőre is tagja lesz a csapat a legjobbaknak. A kék-fehérek 27 ponttal a 12. helyen állnak, és vendégként sem szabad leírni őket: 4-3-4-es eredménysoruk nem rossz egy kis csapathoz mérten. Nagy meglepetésre bejutott a gárda a Király Kupa fináléjába, az elődöntőben a Celta Vigó ellen húzta le a rolót az együttes. A jó sorozatát a kupadöntőbeli leendő ellenfele szakította meg: a Barcelona 0–6-ra nyert nála a múlt hét végén. Az Alavés kontrákra épít majd, a Deportivo pedig igyekszik feltörni a jól záró vendég védelmet. Kevés gól várható.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!