<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág, 4 meccs, hétszeres szorzó

Franciaországi tenisztornával indítjuk a napot, aztán Európa futballpályáiról hozunk néhány izgalmas ötletet. Irány a francia és az osztrák bajnokság!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

32996. L. Pouille - D. Medvedev, 1 (1.50) - tenisz, Marseille, férfi egyes, 19:00

Negyeddöntőjéhez érkezett a marseille-i férfi fedett pályás tenisztorna, ahol két feltörekvő titán csap össze egymással. A 23 éves, hazai pályán szereplő Lucas Pouille, és a mindösszesen 21 éves orosz Daniil Medvedev. Érdemes lesz megjegyezni az ő nevüket is a feltörekvő fiatal tehetségek között, Pouille-t jelenleg a jövő nagy Grand Slam várományosai közt emlegetik, és nem is hiába. Nagyon előkelő helyen áll a világranglistán fiatalkora ellenére, hisz jelenleg a 17. helyen áll. Negyeddöntős volt a tavalyi évben Wimbledonban, illetve az év utolsó Grand Slam tornáján, a US OPEN-en. Ezen felül pedig hazai környezetben, Metzben tudott tornát nyerni. Kemény alapvonal ütésekre építő, lendületes teniszt játszó tehetség a francia, aki emellett még nagyon jól is mozog, és lát a pályán. Bár Medvedev is gyűjtögetett be szép skalpokat már, és a 64. hely abszolút megsüvegelendő, de hazai környezetben, ahogy tették azt tavaly is a szurkolók, bár más városban, kiszurkolják a győzelmet Lucas Pouillenak. Viszonyítási alapjaik sem lehetnek egymással szemben, hiszen még nem találkoztak egymással profi pályafutásuk során. De már nagyon ott kopogtat a TOP 10 kapuján Pouille, és ahhoz hogy elérje ezen céljait, egyrészt erre a győzelemre, másfelől egy esetleges tornagyőzelemre is szüksége lehet. Őt várjuk tehát a marseillei torna elődöntőjébe.

25200. Nantes - Dijon, 1 (1.75) - francia bajnokság, 19:00

Kiesési rangadót rendeznek a francia első ligában. A Nantes a gyenge rajt után edzőt váltott, és e döntés jónak bizonyult. A "kanárik" azóta elmozdultak a az utolsó három helyről, feljöttek a 13. pozícióba. 30 pontos, a már kieső Nancy 27-nél tart, tehát még nem nyugodhatnak meg Sergio Conceicao fiai. Otthonukban 4-3-6 a statisztikájuk, a formájuk az elmúlt hetekben kiszámíthatatlan. Kikaptak a Nancytól, verték a Marseille-t, a múlt héten pedig döntetleneztek Metzben. A Dijon közel állt múlt vasárnap a bravúrhoz, a piros-fehérek az utolsó tíz percnek 2-1-es vezetéssel vágtak neki Lyonban, de a vége 4–2 lett, így nem sikerült javítani gyenge idegenbeli mérlegükön (1-4-8). Lang Ádámék most 27 pontosak, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem állnak kieső helyen. A formájukon javítaniuk kellene, mert az utolsó négy bajnokijukból hármat elveszítettek, egyet viszont megnyertek, a Caen ellen 2-0-ra. A Nantes a nyitó fordulóban 1–0-ra tudott nyerni Dijonban, és ma is a sárga-zöldek az esélyesebbek. A pontokat otthon tartja a házigazda.

38483. Strasbourg - Clermont, 1 (1.80) - francia másodosztály, 20:00

A hazaiak 43 ponttal már a második helyen állnak, miután a hétközi, elmaradt meccsükön elverték a Tours-t (4–2). A Starsbourg otthon nagyon veszélyes ellenfél, kilenc siker mellett kétszer döntetlenezett, és csak kétszer kapott ki. Az utolsó hat hazai fellépésén győzött a gárda! A Clermont 30 ponttal a 15. helyen áll, idegenben viszont nem gyenge, statisztikája 3-4-6. Az elmúlt hetekben viszont pocsékul teljesít az alakulat, január 13-a óta hat bajnokiján csak két pontot gyűjtött. A Clermont gyengélkedését kihasználhatja a Strasbourg, amely folytathatja elképesztő hazai sorozatát.

02847. Liefering - LASK Linz, 2.5 gól felett (1.50) - osztrák másodosztály, 20:30

Hosszú szünet után visszatér az élet az osztrák másodosztályba is, ahol a 21. forduló során két topcsapat harcol a pontokért. A LASK és a Liefering is az 1. helyre pályázik, a linzi csapat jelenleg 40 pontos, míg a Salzburg fiókcsapata 37 ponttal áll mögötte. Egyik támadósor sem fukarkodik a gólokkal ebben az idényben (sem): a LASK 45 lőtt gólja a legtöbb a ligában, de a Liefering is kis híján hozza a 2 gólos átlagot meccsenként.

Ha valahol, akkor idegenben sebezhető a Linz: vendégként csupán 5-1-4 sort tudhat magáénak, ráadásul 28 kapott góljából 19-et idegenben hozott össze a védelem. A Liefering a legutóbbi 4 hazai meccsén nem tudott győzni, pedig legalább a Horn-Wattens kettős ellen illett volna begyűjteni mindhárom pontot. Ebben az idényben már kétszer találkoztak a felek: ebben a felállásban 4-2-re nyert a Liefering, míg a LASK pályáján 3-3-as döntetlen született. Ha 6 gól nem is, de 3 könnyedén összejöhet péntek este is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!