<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 1.45, 1.60, 1.70 - fociban utazunk

Csöppet sem hétköznapi, de jónak tűnő ötletünk van a Barca szerdai bajnokijára, de lesz szó görög és skót futballról is. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

30123. AEK Athén - Plataniasz, 1 (1.45) - Görög Kupa, 18:30

A negyeddöntők visszavágóira került sor Görögországban, ez a párharc 0-0-ról folytatódik szerda este. Az AEK számára a kupaporond remek lehetőséget biztosít az El-indulás kiharcolására, már csak azért is, mert a bajnoki top5-ös helyezése közel sincs bebiztosítva. Hatalmas a torlódás ugyanis, a 3. helyezett PAOK és a 7. helyen tanyázó Plataniasz csapatát csupán 5 pont választja el. Az athéni csapat a bajnokságban egyedüliként odahaza még veretlen (7-5-0), ráadásul a hazai 26-4-es gólkülönbsége is árulkodó. A Plataniasz is harcban van a top5-ért, de reálisan nem várható el ettől a kerettől, hogy ott legyen majd a rájátszásban. A kupában eddig a Giannina csapatát búcsúztatták, míg a csoportkörben az Olympiakosz mögött harcolták ki a továbblépést a 2. helyen, míg az AEK megnyerte saját csoportját. A két csapat 2012 óta íródó történelmében az AEK uralja a párharcot: 6 közös meccsből 4-et megnyert 1-1 döntetlen és vereség mellett, az előző bajnoki idényben két 3-0-ás sikert könyvelhetett el. A visszavágón jó esélyt látunk rá, hogy az athéniak biztosítják helyüket az elődöntőben.

12614. Barcelona - Sporting Gijón, a Barcelona több mint 1.5 gólt szerez az 1. félidőben (1.70) – spanyol bajnokság, 19:30

Papíron habkönnyű meccs vár a címvédőre, hiszen a Gijón igencsak harmatosan szerepel a LaLigában, és a formája is gyenge. A Barcelona zsinórban négy megnyert bajnoki meccsnél jár, ám az utóbbi kettőt igencsak kicentizte: a Leganést a 90., az Atlético Madridot a 86. percben szerzett Messi-góllal győzte le. Igen ám, de a szerdai rivális (4-5-14) ellen nagyon megy a katalánoknak – tavaly szeptemberben 5-0-ra, azt megelőzően 6-0-ra és kétszer 3-1-re diadalmaskodtak. A legutóbbi találkozón L. Suárez és Rafinha találatával az első félidő után 2-0-ra vezetett a Barca, míg a tavalyi hazai meccsen 1-0 volt az eredmény a szünetben.

Barcelonai oldalon Vidal és Mathieu nem szerepelhet, Mascherano és Arda játéka kérdéses. Úgy véljük, a Gijón ellen kiszakad a gólzsák, ne feledjük, az évad eddigi 11 hazai bajnokiján 28 találatig jutottak Iniestáék. A hírek szerint az MSN – azaz Messi, L. Suárez és Neymar – rohamozza majd a Sporting kapuját, és ez aligha jelent jót annak az együttesnek, amely az elmúlt hetekben négyet kapott az Atléticótól és az Alavéstől, hármat az Eibartól és a Villarrealtól. Tippünk szerint megnyomja az első félidőt, és már a szünetig berámol legalább kettőt az FCB is.

28953. Hearts - Ross County, 1 (1.60) - skót bajnokság, 20:45

Egyik csapat sincs csúcsformában: a skót élvonalban a 4. fogadja a 9. helyezettet. A házigazda sokáig versenyben volt a dobogóért, de az elmúlt hetekben visszaesett a teljesítménye. A bajnokságban egy hazai iksz után idegenben kikapott, közben pedig búcsút intett az FA Kupának is. Otthon azért erős statisztikával rendelkezik, 7-4-2-es mérlegéhez 28–10-es gólkülönbség társul. Jelenleg 38 pontnál jár, lemaradása a Rangers mögött öt pont. A Ross is rossz heteket tudhat maga mögött, 24 pontos, a kiesés elől menekül. Az utolsó öt mérkőzéséből négyet elveszített, csak egy iksz jött össze. Vendégségben 2-5-6-os sort hozott össze, győzni idegenben novemberben tudott. A Ross County is kiesett a kupából, így már csak a bajnokságra koncentrálhat. Az idei szezonban eddig kétszer találkoztak, mindkétszer döntetleneztek. Ma a Herts javíthat mérlegén, győzelmével nyomást gyakorolhat a "Csőszökre".

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!