<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: szenzációs fociötletek szerdára

Nálunk garantáltan győztes a Puskás Akadémia és a Maribor, míg Münchenben olyan kimenetelre fogadunk, amely ebben az évadban mindig realizálódott.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

21453. Puskás Akadémia - Vác, 1 (1.50) - magyar másodosztály, 15:30

Hétközi fordulóval folytatóik a magyar másodosztály is, ahol az éllovas fogadja a 6. helyezettet Felcsúton. Jó úton halad Pintér Attila vezetésével az Akadémia a feljutás felé, azonban nem dőlhetnek hátra, hiszen viszonylag szoros az élmezőny, a 3. helyen álló Kisvárda csak 5 pontra van tőlük jelenleg. Hétvégén nem tudott nyerni a csapat, a Csákvár a hajrában mentett pontot ellenük. Otthon viszont meglehetősen ritkán szór el pontokat a társaság: 12 sikerük mellett csupán 2 döntetlen áll, és a 14 hazai meccsen kapott 9 gól is jól fest.

Az ellenfél ezúttal a 46 pontos Vác, amely ugyan csak 8 pontra van a 2. helytől, reálisan nem várható a csapattól a feljutás. A forma sem amellett szól, hogy sok mindenben reménykedhetnek: előbb Soroksáron kaptak ki (0-1), hétvégén pedig 3-3 a Szolnok elleni derbin. Vendégként nem sokat tud felmutatni a gárda: 5-3-6 mérlegük gyenge, viszont csak 11 gólt kaptak vendégként. A problémák elsősorban támadásban jelentkeznek az utazások alkalmával: a legutóbbi három túrájuk során egyetlen gólt sem lőttek. Most sem nekik áll a zászló: az Akadémia kiemelkedik a mezőnyből, Pintér megfelelően fel tudja tüzelni a házigazdákat, így egy szoros meccsen szerintünk nem kérdéses a végkimenetel.

06634. Maribor - Olimpija Ljubljana, 1 (1.60) - Szlovén Kupa, 17:15

A döntőbe jutás a tét a Szlovén Kupában, ahol ez a párosítás 1-0-ás Ljubljana-előnyről folytatódik szerda délután. A Maribor gyakorlatilag megszerezte ezúttal is a bajnoki trófeát, ugyanis előnye 28 kör után 13 pont. Így aztán beleférnek már olyan pontvesztések is, mint pl. a Koper, a a Celja vagy épp a Krsko elleni döntetlenek. Otthon elképesztően ritkán hibázik a gárda, melyet jól mutat a bajnokságban összehozott 12-1-1 mérlege is saját közönsége előtt, ráadásul csupán 5 alkalommal kapitulált a védelme ezeken a meccseken. A Ljubljana számára viszont még közel sem ért véget a bajnokság, hiszen 48 pontjukkal a dobogóért harcolnak, és ha jól jön ki a lépés, akkor akár még a 2. helyre is odaérhetnek.

Ha viszont nem tudnak kimászni a gödörből (2017-ben még nem nyertek bajnoki meccset), akkor könnyedén lecsúszhatnak az El-indulást érő helyekről... A támadósor közel sem hasonlít a házigazdáéhoz: 16 góllal lőttek kevesebbet, mint a Maribor. A kupaporondon persze mindig kérdéses, hogy melyik csapatnak mennyire fontos az adott sorozat. Nos: a Maribor a címvédő, az elmúlt hét kupaidényből hatszor döntőt játszottak, melyből ötöt meg is nyertek. A Ljubljana ezzel szemben az előző két idényben az elődöntőbe sem jutott be, a 2013-14-es kupasorozatban pedig épp a Maribor állította meg őket az elődöntőben. A Maribor zsebében már ott van a bajnoki trófea, amelyhez ezúttal is behúzhatják a Szlovén Kupát is. Az idegenben lőtt gól sokat érhet, a visszavágón kiharcolja a döntőbe jutást a szlovénok topcsapata.

32201. Bayern München - Real Madrid, Bayern-gólszám az 1. félidőben, 0.5 felett (1.60) – Bajnokok Ligája, 20:45

Külön cikkünkben azt tippeljük, hogy mindkét csapat szerez gólt Münchenben, és jó esély mutatkozik rá, hogy a házigazda már az első felvonásban beveszi Navas kapuját. Tudjuk jól, hogy a Bayern bombaerős az Allianz Arenában: a Bundesligában a 11-3-0-s mérleghez 48-6-os gólkülönbség társul ebben az évadban. Múlt szombaton az ugyancsak BL-negyeddöntős Dortmund kapott ki 4-1-re a bajoroknál, Ribery a negyedik, Lewandowski a tizedik percben szerzett gólt. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, az Arsenal 5-1-es, az Atlético 1-0-s, a PSV 4-1, a Rosztov 5-0-s vereséget szenvedett a most futó idényben – az Ancelotti-csapat minden alkalommal betalált az első 45 percben.

Döbbenetes mutató: minden sorozatot figyelembe véve Lewandowskiék az évad valamennyi hazai összecsapásán szereztek gólt az első félidőben. Tizennégy bajnokiról, négy BL-találkozóról, három Német Kupa- és egy Telekom-kupameccsről van szó. A Pepét nélkülöző Real Madrid-védelem nem tűnik olyan nagyon stabilnak: jó eséllyel folytatódhat a hónapok óta érvényes sorminta.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!