<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rámegyünk a biztosra a Bayern-Real csúcsmeccsen

Ronaldóék az évad valamennyi összecsapásán bevették a rivális kapuját, és úgy véljük, ez az otthon különösen félelmetes Bayern otthonában sem lesz másként.
Bajnokok Ligája
Bayern München - Real Madrid
Szerda, 20:45 óra

A spanyol és a német listavezető, azaz a Bayern München és a címvédő Real Madrid müncheni rangadója a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csúcseseménye, a korábbi eredmények és az aktuális teljesítmény mellett azért is, mert ez a legnagyobb múltra visszatekintő párharc.

A szerdai lesz a két csapat 23. egymás elleni ütközete a legrangosabb kontinentális sorozatban, s a 11. egyenes kieséses párharc kezdődik meg. Az eddig lejátszott 22 mérkőzés enyhe spanyol fölényt mutat: a Real Madrid 11-szer nyert, míg két döntetlen mellett kilenc müncheni siker született. Hasonlóképpen szoros a gólkülönbség is: 33-31 a Real javára.

Legutóbbi találkozásukkor, a 2013-14-es idény elődöntőjében Carlo Ancelotti, a Bayern jelenlegi vezetőedzője még a madridi csapatot vezette, amely 5-0-s összesítéssel búcsúztatta az akkor Josep Guardiola irányította bajorokat. Ráadásul a Real Madrid Münchenben mért megsemmisítő, 4-0-s csapást az olasz tréner mostani klubjára.

„Mindannyiunktól a legjobb teljesítmény kell, mivel az ellenfélnél minden poszton világklasszis játszik - kezdte esélylatolgatását Philipp Lahm, a Bayern védője a Kickernek. - A Dortmund elleni háromgólos sikerünk valóban önbizalmat ad, de a BL teljesen más sorozat.

„A madridi kontrákat mindenképpen meg kell akadályoznunk" - folytatta, emlékeztetve arra, hogy a 2013-2014-es BL-elődöntő első, madridi felvonásán a francia Karim Benzema egy gyors ellentámadásból volt eredményes, és azzal nyert a madridi csapat.

Lahm úgy véli, hozzá kell szokniuk, hogy néha az ellenfelük is képes labdabirtoklásra és támadásvezetésre. „Ezt a Dortmund ellen tökéletesen modellezhettük. Amennyiben a védelmünk elbírja a nyomást, és képes megtartani a pozícióját, abból jó eséllyel tudunk kontrákat indítani” - bocsátkozott taktikai elemzésbe.

A bíróküldés alapján ugyanakkor a Real Madridnak kedvez a statisztika. Az olasz Nicola Rizzolli dirigálása mellett ugyanis az elmúlt években négy idegenbeli mérkőzéséből hármat nyert meg, és a negyediken sem kapott ki. Csoportkörös meccsen legyőzte a Lyont (2-0), a Liverpoolt (3-0), a PSG-vel pedig döntetlent játszott (0-0), míg negyeddöntős összecsapáson a Tottenham Hotspurt (1-0) múlta felül. A négy meccsen tehát még gólt sem kapott, s hasonló folytatással minden bizonnyal most is elégedett lenne.

A Real Madrid a nyolcaddöntőben a Napolit ejtette ki 6-2-es összesítéssel, a Bayern München pedig az Arsenalt 10-2-vel.

32238. Bayern München - Real Madrid, mindkét csapat szerez gólt (1.55) - Tippmix

De vajon mire mennek egymás ellen? Meghatározó lehet, beszállhat-e a Dortmund ellen vállsérülést szenvedő Lewandowski. A lengyel gólgép edzett kedden, ám húsz perc után elhagyta a pályát… A Bild arról ír, Lewandowski megígérte a szurkolóknak, hogy akármennyire is fáj a válla, pályára lép a Real Madrid ellen. A Bayern egyedül Mats Hummels játékékára nem számíthat, míg a Realban a sérült Pepe és Varane biztosan kihagyta a derbit.

Egy biztos, a bajorok félelmetesen erősek hazai környezetben: a Bundesligában a 11-3-0-s mérleghez 48-6-os gólkülönbség társul. Az Allianz Arenában vívott utóbbi hat meccs eredménye: 4-1, 6-0, 3-0, 3-0, 8-0, 5-1. Persze a Real más kávéház, mint az Augsburg, a Hamburg vagy a Frankfurt, és a spanyol együttes erőt meríthet abból, hogy 11 alkalomból csupán egyszer fordult elő, hogy nem tudott betalálni a Bayern ellen idegenben.

A „királyiak” amúgy is döbbenetes sorozatot építettek, hiszen az évad valamennyi (!) meccsén szereztek legalább egy gólt. Nehéz elképzelni ugyanakkor, hogy a Bayern találat nélkül marad Münchenben, vagyis a gólváltás atombiztos ötletnek tűnik…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!