<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Fix hazai sikert ígér ez a finn derbi

Az alapszakaszgyőztes, egyben címvédő Tappara 3-1-re vezet a HIFK elleni elődöntőben, most hazai jégen lezárhatják a párharcot.
Finn jégkorongbajnokság, rájátszás
Tappara - HIFK
Szerda, 17:30 óra

A címvédő Tappara magabiztosan nyerte a Liiga alapszakaszát, így végig pályaelőnyben lesz a rájátszás során. A negyeddöntőben nagyot csatáztak a városi rivális Ilvesszel, de legyűrték őket. Legponterősebb játékosuk a 8 pontos Kemiläinen (2+6), míg Savinainen és Lajunen 7-7 pontos (4+3 és 2+5). A kapuban a cseh Dominik Hrachovina remekel, 11 meccsen 1,14-es kapott gólátlagot és 95,3%-os védési hatékonyságot hozott, ami kiváló.

A HIFK éppen csak bejutott a rájátszásba, a 9. helyen kvalifikálták magukat. Emiatt plusz körre kényszerültek, ahol a negyeddöntőbe jutásért 2-0-s összesítéssel búcsúztatták Kärpätet, majd pedig 4-2-re nyerték a TPS elleni negyeddöntőt. Legponterősebb játékosuk a 9 ponots Hintz (2+7). Kapusuk, Lankinen 91,6%-a és 2,24-es kapott gólátlaga közepes.

27403. Tappara - HIFK, 1 (1.55) - Tippmix

A párharc eddigi 4 meccséből 3-at a Tappara nyert, egyedül a harmadik meccset bukták el 3-2-re. A tampereieknek nyernie kell a szerdán, különben a hatodik mérkőzésen egyenlíthetne hazai jégen a HIFK.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!