<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Két napja ugyanezzel a tippel kaszáltunk

A gólokkal matekozunk a finn futballbajnokságban, aztán irány Isztambul, ahol ismét pályára lép Európa legerősebb csapata. Nem is változtattunk a hétfői - nyertes - tippünkön...

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

08989. Helsinki JK - Seinäjoen JK, 2.5 gól felett (1.90) – finn bajnokság, 17.30

Tavaly mindkét gárda a dobogón végzett, de a Mariehamn mögött zártak. Ezúttal ismét a fővárosi nagycsapat az esélyesebb, amely jól is kezdte a szezont, tíz meccs után 19 ponttal vezet. Otthon 3-1-0-ás statisztikájához félelmetes, 10–1-es gólkülönbség társul. Ami érdekes, hogy a kék-fehérek az utolsó négy bajnokijukat kapott gól nélkül hozták le, viszont az utolsó kettőn ők sem tudtak betalálni - idegenben a HIFK-nél és a Lahtinál is döntetlent értek el.

Az SJK 13 ponttal a középmezőnyben áll, idegenben 1-1-2 (5–6) eredménysort produkált. A rosszabb rajt után jobban megy most már a két évvel ezelőtti bajnoknak, két nyertes csata után kétszer játszott döntetlent. A támadójátéka nem rossz, idegenben is általában eredményes a csapat. A HJK védelme kimagaslóan jól teljesít eddig, de előbb-utóbb azért ott is jöhet a hiba. Ma a hazaiak az esélyesek, de a gólokban nagyobb érték rejlik.

18964. Fenerbahce Ülker – Darüssafaka, 1 és 150.5 pont felett (1.90) – török férfi kosárlabda-bajnokság, 19.00

Hétfőn ugyanezzel a tippel kaszáltunk, szerencsére az oddsmesterek nem változtattak a ponthatáron. Az elődöntő első meccsét 94-72-re megnyerte a Fener, amely nemrég első török csapatként csúcsra ért az Euroligában, vagyis – legalábbis elméletben - Európa legjobb együtteséről beszélünk. Obradovics edző tanítványaira ezúttal a hazai porondon vár feladat az ugyancsak euroligás Darüssafaka ellen. Az isztambuli derbinek óriási formában futott neki mindkét együttes, hiszen a Fenerbahce március 31. óta 16 (!) meccset nyert meg zsinórban, míg a rivális sorozatban hatszor diadalmaskodott a hétfői zakó előtt.

Az alapszakaszt megnyerő Fener (28-2) és a negyedik Darüssafaka (23-7) egyaránt két fellépésen tudta le a negyeddöntőt, ám az már nagy különbség, hogy amíg Kalinicék minden hazai mérkőzésüket megnyerték hazai pályán, addig a rivális „csak” 10-5-ös statisztikát hozott össze vendégként. A 166 pontot hozó hétfői találkozó előtt ebben a felállásban 79-76-ra győzött a Fener, amely 84, illetve 80 pontot szerzett az Euroliga négyes döntőjének két ütközetén. A hazaiaknál szépen megoszlottak a terhek az elődöntő első meccsén, senki sem érte el a húsz pontot, viszont öten is kétszámjegyű dobóteljesítménnyel rukkoltak ki – ezt várjuk ma is: kosarakat és újabb Fener-diadalt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!