<>

 
 
 
Az Ajax otthonában nem volt és lehetett túl sok öröme a Rodának a holland élvonal 1. fordulójában, de pénteken már más lesz a helyzet a Cambuur ellen.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Roda otthon, a kiesőjelölt ellen...

Az Ajax otthonában nem volt és lehetett túl sok öröme a Rodának a holland élvonal 1. fordulójában, de pénteken már más lesz a helyzet a Cambuur ellen.
Holland bajnokság, 2. forduló
Roda-Cambuur - péntek, 20:00 óra

A Roda 16. lett a múlt idényben, de ezt is otthoni remeklésének köszönhette, hiszen 6-8-3-as mérleget és 29-18-as gólarányt hozott össze. A fő probléma, a védekezés volt, a 69 kapott gól a harmadik legtöbb a ligában. Ezen három igazolással próbáltak segíteni, kérdéses eredménnyel. A középpályára érkezett egy sokra tartott tehetség. A nagy gond a házi gólkirály pótlása lesz, aki 65 mérkőzésen 42 találatot szerzett. Őt egy angliai igazolással helyettesítenék, továbbá ott van Németh Krisztián is. A kiesés elkerülése lehet a célja, de talán ennél több is. A nyitányon az Ajax ellen nem sok esélye volt, persze Amszterdamban pokoli nehéz. Bár beszámolók szerint közel járt egy gólhoz...

Roda Kerkrade-Cambuur, 1 (1,83-1,91) - péntek, 20:00

A Cambuur bajnokként jutott fel, hazai formájának köszönhette, idegenben csak 7-2-6-os mérleget kapart össze 23-18-as gólaránnyal. A nyáron 12 új játékost igazolt, a héten jött a legfrissebb. Kellett, mert kulcsembereket veszített el, így az első számú kapusát, egy kezdő védőjét és egy középpályását. Mivel anyagilag nem áll a legjobban, így ingyen és kölcsönben szerzett meg olyanokat, akik kevés élvonalbeli tapasztalattal bírnak. Egy kivétel van, az Ajaxtól egy értékes tehetséget szerzett meg. Ennek ellenére biztos kiesőnek várják. A NAC Breda elleni hazai 0-0 tűrhető eredmény, de az ellenfél is alsóházba fog tartozni.

Csapathírek:
Roda: visszatér a csapatkapitány és egy kezdő támadó, kimarad továbbra is egy kezdő védő.
Cambuur: egy kezdő és egy csere középpályás nincs.

Egyelőre a vendégek erejét nehéz látni pontosan, de a Roda összeszedettebbnek, rutinosabbnak tűnik és minőségben is előrébb jár némileg. A két csapat esetében rendkívül éles volt a különbség hazai pályán és idegenben, így ez sokat segíthet Némethéken. Nem egy életbiztosítás, de a hazai támogatása tűnik a logikus választásnak, és az oddsmozgás is erre utal.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!