<>

 
 
 
A Bayern München júliusban 5-1-re verte a Mönchengladbachot felkészülési meccsen. A bajnoki nyitány más tészta?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

2.10

Sebezhető lesz a Bayern a nyitányon?

A Bayern München júliusban 5-1-re verte a Mönchengladbachot felkészülési meccsen. A bajnoki nyitány más tészta?
Bundesliga, 1. forduló
Bayern München-Borussia Mönchengladbach
péntek, 20:30 óra

Péntek este kezdetét veszi Európa egyik legrangosabb bajnoksága, a német Bundesliga. Rögtön a címvédő hazai találkozójával indítanak, a Bayern München az Allianz Arénában csap össze a Borussia Mönchengladbach együttesével. Nem is lehet más célja a bajoroknak, mint a repülőrajt. De sikerül ez?

A Bayern sebezhetetlen hatalommá vált a tavaszra, masszív, sokoldalú, brutális védelemmel. Az egyedüli nagy távozó Mario Gomez, de ő Josep Guardiola áldozata, nem kell neki ennyi ütős középcsatár. Az edzőváltás stílusváltást is hozott, máris látni a Barcelona féle passzjátékot vagy Philipp Lahmot például középpályán, Javi Martínez úgy hírlik védőként, míg a felállás 4-1-4-1. Érkezett ugyebár Mario Götze és Thiago Alcantara.

Bayern München-Borussia Mönchengladbach, mindkét csapat gólt lő (2,10-2,15) - óvatos téttel!

A Bayern eleinte remekelt a felkészülési mérkőzésein, a Telekom-kupán félelmetesen eredményesen, de szemre döcögősen játszott. Azóta becsúsztak kisiklások, erőből hozta le a meccseket. Ebből persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen még csak elején járnak a munkának, de az első tétmeccsüket már elbukták (4-2 a Dortmund ellen a Szuperkupa döntőjében). A negyedosztályú Rehden elleni 5-0-ás hétfői kupagyőzelmet a kötelezők közé sorolnánk.

A vendégek az előző szezonban nyolcadikok lettek (12-11-11), idegenben mindössze 18 pontot szereztek (4-6-7). Nem igazoltak rosszul a Freiburgtól megvett Max Kruse és a Dinamó Kijevtől szerződtetett Raffael is hasznos tag lehet. Meghatározó játékos nem távozott. A felkészülési időszakban öt meccset nyertek – például a Telekom kupában a Dortmundot búcsúztatták 1-0-val – de becsúszott a már említett 5-1-es vereség, illetve a sokkoló kupabúcsú. A Gladbach 0-0-a után, büntetőkkel esett ki a harmadosztályú Darmstadt ellen.

Hendikep? Inkább gólok!

CSAPATHÍREK:
Bayern München: Holger Badstuber (védő), Mario Götze (középpályás) és Luiz Gustavo (középpályás) marad ki.
Mönchengladbach: a keret teljes.

A nyitómeccsre biztosan felszívják magukat, főleg úgy, hogy semmi vesztenivalójuk nincs. A bukik kiütést várnak és szinte semmit sem fizetnek az 1-esre, sem a hendikepre. A félelmetes Bayernnel van dolgunk, így lehet hogy három-négy góllal nyer, de aki azzal érvel, hogy ez a csapat még átalakulóban van és sebezhetőbb, így szorosabb meccs lesz, annak is igaza lehet. A hendit tehát nem bántjuk. Találtunk viszont valami érdekeset: a gólokban lehet fantázia. Ha az átalakulást valahol megérezhetik Münchenben, az a hátsó alakzat, a dortmundi 2-4 is jó példa erre, és amúgy is kaptak gólt a bajorok a nyáron és egyelőre nem a múlt idénybeli betonvédelmet láttuk, míg a Mönchengladbach a két együttes elmúlt hat összecsapásából ötször bevette kapujukat. Ezért próbálkozunk óvatos téttel azzal, hogy mindkét csapat gólt lő...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!