<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.40

Levegőben lóg a kiütéses PSV-diadal

A holland bajnokság 2. fordulójában csap össze szombat este a PSV és a Nijmegen. Előbbi bajnokesélyes, míg a vendégek legjobb esetben is csak a kiesés elkerülésében bízhatnak.
Holland bajnokság,
PSV Eindhoven–Nijmegen
szombat, 20:45

Szomorú szezont zárt tavaly a PSV a holland pontvadászatban. Hiába állt a zászló sokáig az eindhovenieknek, végül be kellett érniük a második hellyel az Ajax mögött. A cím nélküli idény (a kupadöntőt elbukták, az EL-csoportból kiestek) Dick Advocaat menedzser állásába került, aki hivatalosan végleg visszavonult az edzősködéstől. Az együttest asszisztense, a korábbi kiválóság Phillip Cocu vette át, aki tavasszal már beugrott néhány meccsre főnöke helyett.

Ahogy várható volt, Cocu a fél keretet kicserélte a nyáron. Távozott két legnagyobb erősségük, a holland középpályás Kevin Strootman (42/7), aki 16,5 millió euróért ment az AS Romába, valamint a belga támadó, Dries Mertens (39/18). Ő szintén Olaszországba, a Nápolyba igazolt 9,7 millió euróért. A fiatal holland csatár, Jeremain Lens (39/19) is eligazolt, őt a Dinamo Kijev vette meg kilenc millióért. Mellettük a veterán védő, Wilfred Bouma (29/0), Erik Pieters (2/0), Orlando Engelaar (11/1), a kapus Boy Waterman (41/0) és Atiba Hutchinson (44/2) hagyta el a klubot, a csapat ikonja, Marco van Bommel pedig befejezte pályafutását.

Fő tipp:
PSV–Nijmegen, 1, európai hendikep -1 (1.30-1.40)
Rizikósabb:
PSV–Nijmegen, 1, európai hendikep -2 (1,91-2,05)

Főleg fiatalokat vettek. A középpályára érkezett a Florian Jozefzoon (36/7) a Waalwijktől, Adam Maher (39/10) az Alkmaartól, valamint Stijn Schaars (16/1) a Sportingtól. A védelembe pedig Jeffrey Bruma (18/1) jött a Chelsea-től, aki legutóbb kölcsönben a Hamburgban játszott.

Eddig bejöttek a változtatások, a júliusban lejátszott négy felkészülési meccsükből hármat nyertek, egyszer döntetlent játszottak, majd kettős győzelemmel (2-0, 3-0) búcsúztatták a Bajnokok Ligájából a belga Waregemet. A bajnokságot rögtön egy idegenbeli győzelemmel kezdték. A Den Haagot verték 3-2-re, igaz, az első félidőben 3-0-ra is mentek már. Cocu 4-3-3-as taktikája egyelőre szédületes támadójátékot produkált, ahol – a már említett bajnokin kívül – a védelem sem kapitulált.

A NEC Nijmegen ellenben éppen csak bent maradt az első osztályban, ugyanis a 15. helyen végzett. Pocsékül zártak, az utolsó fordulókban már csak pofozógépek voltak, legutóbbi győzelmüket februárban aratták. A nyáron aztán még tovább gyengültek. Egyik legnagyobb erősségük, Babos Gábor hét év után távozott a klubtól, és nem kevesebb, mint 17 játékos követte, igaz közülük sokan kölcsönből tértek vissza kenyéradó klubjukhoz. Csak ingyen igazoltak, német klubok tartalékcsapataitól szereztek játékosokat és ismeretlen fiatalokkal töltötték fel a keretüket, valamint házon belül is felhoztak néhány játékost az utánpótlásból. Legnagyobb igazolásuk a 29 éves csatár, Michael Higdon (44/27) lehet aki a skót Motherwelltől érkezett.

Az előrejelzések szerint idén is csak a kiesés elől fognak menekülni, és nagyjából ennek megfelelően is kezdték a szezont: 4-1-re kaptak ki hazai pályán a Groningentől. A PSV szélsebes támadóitól sem számíthatnak sok jóra, a hazaiak akár gálameccset is rendezhetnek egy vaskos kiütéssel. Két góllal minimum jobbak, mint a NEC, de ennél nagyobb arányú győzelem is összejöhet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!