<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Ütik-verik szerencsétlen Siont

Az ág is húzza szerencsétlen Siont, amely négy meccsen egyetlen gólt sem szerzett. A házigazda Grasshoppers ezzel szemben a bajnoki címért szállt harcba a svájci élvonalban.
Svájci bajnokság,
Grasshoppers–Sion
szombat, 19:45

A négy fordulót követően a negyedik helyen álló Grasshoppers fogadja a förtelmes idényrajtot produkáló, pillanatnyilag kilencedik Siont. A vendégcsapat már tavasszal is a fogadók kedvence volt, nagy pénzt lehetett kaszálni a sorozatos vereségeivel. (A profitipp.hu nem egyszer fel is hívta rájuk a figyelmet.) Ezúttal is sima hazai győzelemre lehet számítani.

Tíz éve, 2003-ban nyerte meg legutóbb a svájci első osztályú pontvadászatot a Grasshoppers. Szurkolóik azóta is csak az újabb aranyéremre várnak, hiszen az örökranglistán vészesen közeledik a legnagyobb rivális, a Basel, amely megnyerte az elmúlt négy sorozatot (19:16 a Grasshoppers javára a bajnoki címeket tekintve). Az előző szezonban már nem is kellett sok a szöcskéknek, de három ponttal lemaradtak, így be kellett érniük az ezüstéremmel.

Fő tipp: Grasshoppers–Sion, 1 (1.44-1.50) Rizikósabb: Grasshoppers–Sion, NEM szerez gólt mindkét csapat (1.67-1.81)

Ennek megfelelően erősítettek a nyáron. Uli Forte menedzsert a német Michael Skibbe váltotta. Leigazolták a 40-szeres svájci válogatott támadót, Johan Vonlathent, aki egyéves kényszerszünet után tért vissza a labdarúgás világába. Megszerezték a Young Boys tehetséges fiatal kapusát, Roman Bürkit, valamint az Arsenaltól a fiatal svájci játékost, Sead Hajrovicot. A középpályára érkezett még a brazil Caio. Távozott Steven Zuber, Mohamed Coulibaly, Remo Freuler és Joao Paiva is. Rajtuk kívül még több, kölcsönben itt játszó játékos tért vissza csapatához.

A felkészülési időszakban két vereségük volt, de a bajnokságot jól kezdték, 2-0-ra nyertek a St. Gallen otthonában. Utána 1-1-et játszottak otthon a Basellel, majd 4-2-re lelépték az Aaraut. Ezután következett a Lyon elleni Bajnokok Ligája selejtező, ahol a jóval masszívabb francia csapat ha nehezen is, de végül kettős győzelemmel ejtette ki a Grasshopperst (0-1, 0-1), amely egyébként a Fiorentina ellen folytatja az Európa-ligában. A két meccs között gól nélküli döntetlent játszottak idegenben a Lausanne-nel.

A Sion – ahogy már említettük – az előző szezon legnagyobb összeomlását produkálta. A bajnokság utolsó harmadára teljesen szétesett a csapat, csak az nem verte őket, aki nem akarta. Május óta Michel Decastel irányítja a munkát, aki a tavalyi évből kiindulva némileg meglepő módon már három hónapja a helyén van. Húsz játékos távozott, 21 érkezett, igaz, legtöbbjük az ifiből került föl. Pénzt egyedül a fiatal ciprusi szélsőért, Demetris Christofiért adtak. A kicserélődött keretnek máris kiütköztek a gyengeségei, Négy forduló után mindössze egyetlen ponttal, rúgott gól nélkül állnak a bajnoki tabella utolsó előtti helyén. Játékuk kiábrándító, s bár Vanczák Vilmos már visszatért a kezdőbe, egyelőre ő sem tudott lendíteni a csapaton.

A Sion az elmúlt öt idegenbeli bajnokiját elbukta, úgy, hogy gólt sem lőtt. Nem valószínű, hogy az egyébként jól védekező Grasshoppers lenne az a csapat, amelyiknek ismét betalál, így a hazai győzelem mellett akár az is jó tipp lehet, hogy csak az egyik csapat lő gólt.

 
 
  • 3rokakoma2013augusztus11.23:53ÚjVálasz
    Idézet: power123
    Hoppá! :/ Na akkor leírom AMIT TEGNAP... Szép és jó amit csinálsz, de statisztikailag nem a legjobban állsz és én mint OLVASÓD!!!! szeretném...
    ...

    A felvetésed megfontoljuk!

    Tegnap egy hasonló komment sértő megjegyzéseket is tartalmazott, ezért lett kimoderálva.

     
  • 2power1232013augusztus11.18:12ÚjVálasz

    Hoppá! :/ Na akkor leírom AMIT TEGNAP... Szép és jó amit csinálsz, de statisztikailag nem a legjobban állsz és én mint OLVASÓD!!!! szeretném, ha ezt láthatóan közölnéd az emberekkel külön cikkben!!!! Mert szerintem nem elég az, ha csak az oldal alján leírod mi volt tegnap !

     
  • 1rokakoma2013augusztus11.18:11ÚjVálasz

    Power123: Ahogy írtam, megsértetted az oldal moderálási szabályait sokszorosan. Ha van kritikád, írd le nyugodtan kulturáltan, ameddig erre képtelen vagy, moderálni fogunk!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!