<>

 
 
 
A Dortmund gondokkal teli érkezik a bosszúra éhes Real Madridhoz, várható kezdője össze sem hasonlítható azzal, amely lelépte egy éve a királyiakat a BL-elődöntőben.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Infódömping: sebzett Dortmund érkezik

A Dortmund gondokkal teli érkezik a bosszúra éhes Real Madridhoz, várható kezdője össze sem hasonlítható azzal, amely lelépte egy éve a királyiakat a BL-elődöntőben.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, szerdai játéknap, 20:45

Méretes pofon

Madridban lenyugodni látszanak a kedélyek a nagy téli menetelésre a derült égből érkezett két vereség után. Legalább a Bernabéuban is tudják, hogy az addig a Bayern Münchenhez hasonlított szupercsapat igenis verhető. Talán időben jött a pofon, hiszen a Marca már Gareth Bale, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema hármasát legendásnak kezdte titulálni, míg Carlo Ancelotti 4-3-3-as felállásra váltó taktikai húzásának mindenki a csodájára járt. Nem véletlenül, hiszen a királyiak első 19 2014-es tétmeccsükön csak 5-ször kaptak gólt. Aztán jött egy négyes a Barcelonától és még kettő Sevillában...

Jókor jött?!

Azóta Ronaldót kifütyülték a szurkolók (mint kiderült azért, mert túlságosan önző volt a Rayo ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen), míg Bale nyakába odavarrták az elmúlt két vereséget. A Realnál már csak így megy ez, de abban biztosak lehetünk, hogy nem bízzák el magukat, főleg a tavalyi Dortmund elleni teljesen váratlan elődöntős BL-búcsú okán. Sőt, ez csak extra motivációt adhat.

Csapathírek

Sami Khedira régóta, Álvaro Arbeloa és Jesé Rodríguez frissebben dőlt ki, mind pótolható láncszem. A héten derült ki, hogy Marcelo, a kezdő balhátvéd is lesérült, őt Fabio Coentrao pótolja megfelelően. Talán támadásban nem akkora fegyver a portugál, de védekezésben igen.

A várható kezdő: Casillas - Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao - Di María, Alonso, Modric - Bale, Benzema, Ronaldo.

Feltámadt a Dortmund...

A Jürgen Klopp féle Dortmundot zsinórban két bajnoki címe ellenére sem vették komolyan, ám átesett mindenki a ló túloldalára. A tavalyi BL-döntő után ugyanis rögtön sztárcsapatként kezdték emlegetni, és a legjobbjaikat is azonnal vinni akarták, és vitték is... Ugyan jöttek pótlások, de a keret soha nem volt túlságosan bő, ám míg tavaly ezt jól megúszták a sárga-feketék, az idén rendesen pórul jártak.

...de most szétesőben

Rögtön a nyáron kidőlt, és azóta sem láttuk Ilkay Gündogant, aki a támadásokat tavaly annyira jól szűrte. Aztán lesérült Neven Szubotics, és a legalább azóta visszatért Mats Hummels, akik tökéletes párost alkottak a védelem tengelyében. Utóbbi visszatérése márciusban már látszott is a csapaton. Aztán Marcel Schmelzer, Sven Bender, Jakub Blaszczykowski is mind kiszállt, ami már túlságosan sok, hiszen ők is alapemberek.

Csapathírek

A korábban felsorolt ötös mellett az igazi érvágás Robert Lewandowski eltiltása. A lengyel csatár tavalyi mesternégyese a Real ellen, és idénybeli 16 gólja nagyon fog hiányozni. Mindez Pierre-Emerick Aubameyang és Marco Reus vállára nyom extrém terhet úgy, hogy ők nem is azok a klasszikus középcsatárok. Ezen kívül Szokratisz, Durm, Kehl és Grosskreutz sem lenne kezdő normál esetben, tehát közel sem olyan csapat várható, mint egy éve a BL-elődöntőben.

Várható kezdő: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Szokratisz, Durm - Sahin, Kehl - Aubameyang, Mhitarjan, Grosskreutz - Reus.

Kevés lesz?

A bajnokságon tökéletesen lemérhető ez a válság, így a Bayernt most sem verte meg, de a 2. helye sem biztos. Igaz, Klopp elmondta, neki jó a 3. hely is, csak biztos legyen a BL, márpedig az 7 pont előnyt őrizve a Leverkusen előtt annak tűnik. Így biztosak lehetünk, hogy a szerdai BL-rangadó és a Bayern elleni kupaelődöntő a legfontosabb. Ettől függetlenül riasztóan hat, hogy utolsó 30 tétmeccséből 21-szer gólt kapott, rendre becsúszik egy váratlan csőd. Arról nem beszélve, hogy a tavalyi kiütésre való hajlam, fölény, félelmet keltő támadósor sincs meg. Ennek ki kell jönni a madridi első mérkőzésen.

 
 
  • 1bANDYka2014április02.12:49ÚjVálasz

    Mindenképpen jobb formában van most a madrid, dehát tegnap a bőrgatyásokat is az égig emeltük a meccs előtt, aztán mi lett a vége, hiába birtokolták többet a labdát ezt a fölény nem tükrözte az eredmény. Ha nem találnak az első 20 percben be a Madridiak akkor egy 1 vagy max 2-0-ás végeredményt tudok elképzeni.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!