<>

 
 
 
A Kärpät a SaiPa-val találkozik a finn Liigában. A hazaiak a héten már csináltak nekünk profitot, ma is rájuk teszünk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Söprés közelébe léphet az alapszakaszgyőztes

A Kärpät a SaiPa-val találkozik a finn Liigában. A hazaiak a héten már csináltak nekünk profitot, ma is rájuk teszünk.
Finn hokibajnokság
Kärpät-SaiPa
Szombat, 16:00 óra

A Kärpät a negyeddöntőben kisöpörte a HPK-t, aztán pedig 6-2-re elintézte az első mérkőzésen a SaiPát. Pénteken preferáltuk idegenben, ezt 3-1-es sikerrel hálálta meg, ma is megkapja a bizalmunkat. Az ouluiak már kilenc meccs óta nem találtak legyőzőre, nem ritkán négygólos sikereket is arattak.

A Kärpät Oulu magabiztosan nyerte meg a Liiga alapszakaszát, 60 meccsen 44-szer nyert, 15 ponttal előzte meg a második Tapparát. A rájátszás első körében a HPK Hameenlinnával találta magát szemben, mely ellen 3-1-re, 1-0-ra, 3-2-re hosszabbításban és 4-0-ra nyert, tehát győzelmet sem engedélyezett az előselejtezőből érkező csapatnak. A Kärpät 2000-ben jutott fel a Liigába, azóta négyszer lett bajnok, legutóbb 2008-ban. A playoffban a csapat legjobbja a Juhamatti Aaltonen és Mika Pyörala, előbbi 3+5, utóbbi 2+6 pontot gyűjtött az eddigi hat meccsen, rajtuk kívül még Ville Pokka áll pont per meccs átlaggal 2+5-tel. A rájátszásban Tomi Karhunen hihetetlen teljesítményt nyújt, hat gólt kapott hat meccsen, 96,7%-os mutatója zseniális.

A SaiPa Lappeenranta a negyedik helyen végzett az alapszakaszban, kerek 100 pontot gyűjtött. A SaiPa sokkal jobban megszenvedett az ellenfelével, mint a Kärpät, az ötödik JYP ellen összesítésben már 3-0-ra is vezetett, ám a jyvaskylaiek felzárkóztak 3-3-ra, a mindent eldöntő hetedik meccsen pedig 6-4-es győzelmet aratott. A csapatnak nincs playoff-rutinja, az eddigi 18 Liiga-szezonjában egyszer jutott el az elődöntőig, még 1998-ban, az utóbbi években be sem jutott a rájátszásba. Legponterősebb játékosa hozza a pont/meccs mutatót, Dan Spang 1+8-cal áll, viszont ő ezt kilenc meccsen érte el. Mögötte 6 pontos Stefano Giliati és Patrick Davis 1+5-tel, mögöttük hárman vannak 5 ponttal. A kapus, a rutinos Jussi Markkanen 90,6%-os teljesítménye és 2,64-es kapott gólátlaga a rosszabb kapusok közé sorolja a Liigában a rájátszás tekintetében.

Tipp

Kärpät -SaiPa, 1 (1.48) - Betclic

Az alapszakaszban négyszer találkoztak, otthon kétszer 2-1-re nyert a Kärpät, Lappeerantában pedig 5-4-re diadalmaskodott ráadás után, egyszer pedig 3-0-ra. A playoffban két meccset játszottak, otthon 6-2-re nyerte a Kärpät, aztán idegenben 3-1-re, így egyértelmű esélyesek harmadjára is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!