<>

 
 
 
A Karpat a negyeddöntőben kisöpörte a HPK-t, aztán kétszer elintézte a SaiPát, mielőtt kikapott. Most visszavághat.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bosszúra készül a legjobb finn csapat

A Kärpät a negyeddöntőben kisöpörte a HPK-t, aztán kétszer elintézte a SaiPát, mielőtt kikapott. Most visszavághat.
Finn jégkorongliga, elődöntő, 4. mérkőzés
SaiPa-Kärpät
Hétfő, 17.30

A SaiPa Lappeenranta a negyedik helyen végzett az alapszakaszban, kerek 100 pontot gyűjtöttek. A SaiPa sokkal jobban megszenvedett az ellenfelével, mint a Kärpät, az ötödik JYP ellen összesítésben már 3-0-ra is vezetett, ám a jyvaskylaiek felzárkóztak 3-3-ra, a mindent eldöntő hetedik meccsen pedig 6-4-es győzelmet aratott. A csapatnak nincs playoff-rutinja, az eddigi 18 Liiga-szezonjukban egyszer jutottak el az elődöntőig, még 1998-ban, az utóbbi években be sem jutottak a rájátszásba. Legponterősebb játékosuk hozza a pont/meccs mutatót, Dan Spang 1+9-cel áll, viszont ő ezt tíz meccsen érte el. Mögötte 6 pontos Stefano Giliati és Patrick Davis 1+5-tel, mögöttük hárman vannak 5 ponttal. Kapusuk, a rutinos Jussi Markkanen 91,1%-os teljesítménye és 2,39-es kapott gólátlaga a rosszabb kapusok közé sorolja a Liigában a rájátszás tekintetében.

SaiPa - Kärpät, 2 (1.90) - Betclic

A Kärpät Oulu magabiztosan nyerte meg a Liiga alapszakaszát, 60 meccsen 44-szer nyert, 15 ponttal előzte meg a második Tapparát. A rájátszás első körében a HPK Hameenlinnával találták magukat szemben, akik ellen 3-1-re, 1-0-ra, 3-2-re hosszabbításban és 4-0-ra nyertek, tehát győzelmet sem engedélyeztek az előselejtezőből érkező csapatnak. A Kärpät 2000-ben jutott fel a Liigába, azóta négyszer lett bajnok, legutóbb 2008-ban. A playoffban a csapat legjobbja a Juhamatti Aaltonen és Mika Pyörala, előbbi 3+5, utóbbi 2+6 pontot gyűjtött az eddigi hét meccsen, rajtuk kívül még Ville Pokka áll pont per meccs átlaggal 2+5-tel. A rájátszásban Tomi Karhunen hihetetlen teljesítményt nyújt, hét gólt kapott hét meccsen, 96,6%-os mutatója zseniális.

Az alapszakaszban négyszer találkoztak, otthon kétszer 2-1-re nyert a Kärpät, Lappeerantában pedig 5-4-re diadalmaskodott ráadás után, egyszer pedig 3-0-ra. A playoffban három meccset játszottak, otthon 6-2-re nyerte a Karpat, aztán idegenben 3-1-re, viszont szombaton 1-0-s SaiPa-siker született Ouluban. Ha hétfőn nyerne a SaiPa, akkor kiegyenlítene, ezt viszont nem engedheti meg magának a Kärpät, ezért ma nyerniük kell, hogy szerdán továbbjuthassanak otthon.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!