<>

 
 
 
A Skelleftea a negyeddöntőben 4-1-re intézte el a HV71-et, most hasonló arányú összesítésbeli győzelemmel léphet túl a Linköpingen, mégpedig a saját közönség előtt teheti ezt meg.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Hazai jégen juthat döntőbe a svéd címvédő

A Skelleftea a negyeddöntőben 4-1-re intézte el a HV71-et, most hasonló arányú összesítésbeli győzelemmel léphet túl a Linköpingen, mégpedig a saját közönség előtt teheti ezt meg. Ráadásul tavaly pont a Linköpinget verte az elődöntőben, mégpedig 4-1-re.
Svéd hokibajnokság
Skelleftea-Linköping
Kedd, 19:00 óra

A Skelleftea a svéd bajnokság címvédője és alapszakaszgyőztese, 9 ponttal előzte meg a Frölundát. Az utolsó három mérkőzését elbukta az alapszakaszban, de ezek már mind tét nélküli találkozók voltak, míg ellenfelei a minél jobb playoffpozícióért küzdöttek. A tavalyi rájátszásban sem aprózta el a csatáit, az első körben 4-0-ra söpörte a Brynast, aztán 4-1-es összesítéssel verte a Linköpinget, majd a döntőben is nullázta a Luleát. Tehát elmondható, komoly playoff-rutinnal és sikerélménnyel rendelkeznek a Skelleftea játékosai. Sokat elmond, hogy az SHL rájátszásának pontlistáján az első nyolc játékosból hatan (!) a SAIK jégkorongozói. Oscar Möller 4+8, Joakim Lindstöm 4+7, Viktor Arvidsson 2+8, Pierre-Edouard Bellemare 4+4, Melker Karlsson 2+6, Jimmi Ericsson pedig 6+1 pontig jutott kilenc mérkőzés alatt. A kapuban Markus Svensson mutatója 93,9%-on áll 1,47-es kapott gólátlaga mellett, amivel természetesen a legjobb kapusok közé tartozik. Az alapszakaszban a legtöbb gólt lőtte a Skelleftea (179), és a második legkevesebbet kapta (121).

A Linköping csak a kilencedik helyen végzett az SHL alapszakaszában, a Skelleftea után a második legtöbb gólt lőtte, viszont a harmadik legtöbbet kapta, ebben állt a rossz helyezése. A rájátszás első körében 2-0-ra verte a MODO-t a negyeddöntőbe jutásért, ahol hatalmas csatában, hét mérkőzésen 4-3-as összesítéssel gyűrte le a Frölundát. A legjobb linköpingi játékos csak hatodik lehetne a Skelleftea pontlistáján, Par Arlbrandt 3+4, Mattias Sjögren pedig 6 gólpassznál jár a csapata eddigi 11 mérkőzése alatt. A kapus, Marcus Höberg 92%-kal védett eddigi meccsein, váltótársa négy meccsen védhetett, Christian Engstrand 90,5%-kal teljesített.

Tipp

Skelleftea-Linköping, 1 (1.38) - Betclic

A két csapat az alapszakaszban ötször találkozott, ebből négyszer a Skelleftea nyert, egyedül a legvégén, amikor már nem volt tét a címvédőnek, akkor nyert a Linköping ráadásban 6-5-re. A jelenlegi párharcukban 3-0-ra, 8-2-re és 4-1-re nyert a Skelleftea, egyedül a legutóbbi mérkőzést tudta megnyerni a Linköping 1-0-ra, a címvédő számára így elmaradt a söprés, most viszont hazai pályán befejezhetik a párharcot. Miért is ne tennék.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!