<>

 
 
 
Ismét egy hétközi versenyt rendeznek Belgiumban a kerékpáros mezőny egynapos menőinek. A mezőnyben ott vannak a legjobb sprintelők.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Kittel nyerheti a sprintet

Ismét egy hétközi versenyt rendeznek Belgiumban a kerékpáros mezőny egynapos menőinek. A mezőnyben ott vannak a legjobb sprintelők.
Kerékpár - Scheldeprijs
Szerda, 09:00 óra

A 102. scheldeprijsi versenyt rendezik meg, ami egy abszolút sík szakasz lesz, így természetesen a legjobb sprinterek is itt vannak a mezőnyben. Marcel Kittel a legnagyobb favoritja a versenynek. Az utóbbi két évben ő tudta megnyerni ezt a versenyt és idén is jó esélye van rá. A formájával nincs komolyabb baj, bár múlt héten a belga háromnapos versenyen nem tudott nyerni egy szakaszt sem, ami frusztrálhatja. Igazából egy szakasz feküdt neki és úgy is nézett ki, hogy nyerhet, de a hajrában bezárták és így nem tudott sprintelni.

Az idei eredményei alapján Theo Bos a második legnagyobb favorit, de a legjobbakkal ellentétben ő Amerikában készült és ott indult egy kisebb körversenyen, ahol emiatt tarolni is tudott. Ellenfele nem nagyon volt, majd egy belga egynaposon lett 2., de ott is ez mondható el. A legjobbakkal még nem meccselt, és vélhetően Kittel szintjére nem is tud felérni.

Sagan, Boonen és Kristoff is inkább a keményebb egynaposokra készül, így nekik se nagyon lehet esélyük a végső győzelemre. Ők nemcsak sprintre edzenek, hanem a hétvégi Paris-Roubaix lesz a fő verseny számukra, ahol a macskaköves utak lesznek a versenyzők legnagyobb ellenfelei. Demare és Viviani akik inkább a sprintekben van otthon, de mindketten gyengébb szintű sprinterek, mint Kittel.

Tipp

Marcel Kittel nyer, (2.30)

Csak Marcel Kittelen és a csapatán a Giant Shimanon múlik, hogy megnyerik-e a versenyt. Nagyon fekszik neki ez a pálya, jó csapata is van és Cavendish nélkül ezt neki meg kell csinálnia különösebb gond nélkül. Ha nem taktikázza el magát vélhetően sikerülni is fog.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!