<>

 
 
 
Az Ajax Cape Town a Golden Arrows csapatát fogadja ma este a dél-afrikai bajnokságban. A holland klub kihelyezett bázisának futballcsapata nem hibázhat a sereghajtó ellen...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Otthon esélyesebb az afrikai Ajax

Az Ajax Cape Town a Golden Arrows csapatát fogadja ma este a dél-afrikai bajnokságban. A holland klub kihelyezett bázisának futballcsapata nem hibázhat a sereghajtó ellen...
Dél-afrikai I. osztály
Ajax Cape Town - Golden Arrows
Szerda, 19:30 óra

A 26. fordulóra hangolnak a csapatok a dél-afrikai élvonalban: a hazaiak a középmezőnyben dekkolnak 31 egységgel, 6-3-4-es, nem különösebben veszélyes hazai mérleggel. A piros-fehéreknek elsősorban a támadójátékkal adódik rendre problémájuk: 25 fellépésen mindössze 22-szer voltak eredményesek. A Cape Town Stadiumban még csak elmegy a 14 találat, no de a túrákon jegyzett 8 gól az már a ciki kategória... Ami a formát illeti: gödörből kapaszkodik ki a fokvárosi brigád, ugyanis négy nyeretlen mérkőzést követően végre megtört a jég, és az egyik közvetlen riválistól sikerült elhozni mindhárom pontot. Most a 10. pozíciót foglalja el, kiesési gondja nem lesz, ám nagyon előre sem tud lépni a táblázaton az elsősorban fiatal futballistákra építő egység.

Roger De Sa, a csapat vezetőedzője örömmel nyugtázta a sikert (Lance Davids a 94. percben vert be egy szabadrúgást...), és úgy fogalmazott a gárda honlapján, hogy az idegenbeli sikerből végre erőt meríthetnek a játékosok, akik becsülettel küzdöttek eddig is. A mai mérkőzéssel kapcsolatban kiemelte: a "Fecskék" elleni győzelem lendületet adott fiainak, és jót tett az önbizalmuknak, így bizakodóan várják a kilencven percet, amelyen cél egyértelműen a győzelem.

A Golden Arrows 13 pontjával tökutolsó, a vonal feletti csapatokkal szemben 10 egység a lemaradása, és még hat meccset játszhatnak a fiúk... Nem vállalunk túl nagy kockázatot, ha kijelentjük: az egyik tuti kiesője megvan a ligának. Idegenben borzalmasak (1-0-11, 5-22), viszont tragikus a formájuk... Legutóbbi 14 ütközetük közül egyet húztak be, 13-mat pedig bebuktak... Legutóbb március közepén, azaz öt mérkőzéssel ezelőtt találtak be a kapuba, azóta nullára pofozták őket mindenhol. Nem nagyon hiszünk az Arany Nyilak feltámadásában...

Tipp

Ajax Cape Town-Golden Arrows, 1 (1.62) - Betclic

Tavaly mindkét brigád megúszta a kiesést, az idén a vendégeknek erre nincs esélyük. Egy éve, ebben a felállásban 3-0-ra nyertek a fokvárosiak. És ma is nekik szavazunk bizalmat, a vendégek szétesőben, nem tudnak pontot szerezni. Tippünk tehát: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!