<>

 
 
 
A végső szakaszához ért a Liiga, a fináléban az alapszakaszgyőztes Kärpät és a második Tappara találkozik. A mérkőzésen a simább utat bejárt hazaiakat preferáljuk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Hazai győzelmet várunk a finn döntő nyitányán

A végső szakaszához ért a Liiga, a fináléban az alapszakaszgyőztes Kärpät és a második Tappara találkozik. A mérkőzésen a simább utat bejárt hazaiakat preferáljuk.
Finn hokibajnokság
Kärpät-Tappara
Kedd, 17:30 óra

A Kärpät Oulu magabiztosan nyerte meg a Liiga alapszakaszát, 60 meccsen 44-szer nyert, 15 ponttal előzte meg a második Tapparát. A rájátszás első körében a HPK Hameenlinnával találta magát szembe, aki ellen 3-1-re, 1-0-ra, 3-2-re hosszabbításban és 4-0-ra nyert, tehát győzelmet sem engedélyezett az előselejtezőből érkező csapatnak. Az elődöntőben a SaiPa a harmadik meccset meg tudta nyerni ellene, azon kívül viszont esélye sem volt, így 4-1-es összesítéssel jutott a döntőbe az oului csapat. A Kärpät 2000-ben jutott fel a Liigába, azóta négyszer lett bajnok, legutóbb 2008-ban. A playoffban a csapat legjobbja Mika Pyörala 4+9 ponttal, míg Juhamatti Aaltonen 4+5, Ville Pokka és Lasse Kukkonen 2+5 ponttal áll. A rájátszásban Tomi Karhunen hihetetlen teljesítményt nyújt, tíz gólt kapott kilenc meccsen, 96,3%-os mutatója zseniális.

A Tappara Tampere a második helyen végzett az alapszakaszban, a negyeddöntőben a Pelicans Lahtival csatázott, akin 4-2-es összesítéssel lépett túl. Az elődöntőben még nehezebb dolga volt, a harmadik kiemelt Lukko hét meccsre kényszerítette, a Tappara vezetett már 3-1-re is, de a Lukko kiegyenlített, végül a mindent eldöntő találkozón 2-1-re nyert. A Tappara utoljára 2003-ban nyert bajnoki címet, azóta főleg a negyeddöntő jelentette neki a végállomást, 2011-ben és 2012-ben be sem jutott a rájátszásba, tavaly viszont egészen a döntőig menetelt, ahol az Ässät megállította. Legponterősebb játékosa a rájátszásban Kristian Kuusela 3+8 egységgel, mögötte Josh Green 3+6, Jukka Voutilainen 4+4, Nick Bailen és Olli Palola pedig 2+5 ponttal követi. A kapus, Juha Metsola 92,9%-os mutatója jó, ahogyan 1,86-os kapott gólátlaga is mutatja, nem véletlenül jutottak a rájátszásba.

Tipp

Kärpät-Tappara, 1 (1.85) - Betclic

Az alapszakaszban négyszer találkoztak, előbb a Kärpät októberben otthon nyert 4-1-re, majd novemberben idegenben 3-2-re ráadásban, aztán januárban a Tappara diadalmaskodott Tamperében 3-2-re, végül pedig Ouluben 4-3-ra hosszabbítás után. A Kärpät 9 meccsel jutott a döntőbe, a Tapparának viszont 13 meccsre volt szüksége, így egyértelmű, hogy a Kärpät-ot favorizáljuk a döntő első mérkőzésén.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!