<>

 
 
 
A szerdai kínálatból szemezgetve sima sikert várunk Manchesterben, a Grasshoppers folytathatja harcát a bajnoki címért, a Pingvinek pedig győzelemmel kezdhetik a rájátszást.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: City hendi, Szöcskék és Pingvinek

A szerdai kínálatból szemezgetve sima sikert várunk Manchesterben, a Grasshoppers folytathatja harcát a bajnoki címért, a Pingvinek pedig győzelemmel kezdhetik a rájátszást.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

156. Pittsburgh - Columbus, 1 (1.74) - NHL rájátszás, 01:30

Az NHL-ben is elérkezett a rájátszás ideje, ahol főcsoportonként már csak a legjobb 8-8 csapat játszik. Keleten a 2. kiemelt Pittsburgh és a 7. kiemelt Columbus párharca papíron simának ígérkezik. A Pingvinek sokáig harcban voltak az első helyért a főcsoporton belül, de a hajrára nem tudták tartani a lépést a Bostonnal. Tavaly nyert ugyan az alapszakaszban a gárda, de végül a nagydöntőig nem jutottak el, épp a Boston állította meg őket az elődöntőben. A Crosby-Malkin-Kunitz-Neal négyes fergeteges támadójátékot mutat, ugyanakkor a védelem időnként meglehetősen sebezhető. A Columbus 93 ponttal zárt, ezzel többek közt a Detroit és a Washinton csapatát is megelőzték keleten. Tavaly éppen hogy lemaradtak a playoffról, idén tehát pótolhatnak mindent. Támadójátékuk és védelmük is rendben van, idegenben ugyan negatív mérleggel zártak, de az alapszakasz hajrájában azért vendégségben is hozták a sikereket. A két együttes közt azért minőségbeli különbség van, mely az idei egymás elleni mérlegen is tükröződik: 5 közös meccsük mindegyikét hozni tudta a Pittsburgh. Szerintünk az első meccset nem hibázzák el a hazaiak és sima sikert aratnak a rendes játékidőben!

187. Grasshoppers - Thun, 1 (1.70) - svájci bajnokság, 19:45

Közeleg a hajrához a svájci pontvadászat és a Basel együttese idén komoly kihívóra akadt a Grasshoppers személyében. Mai favoritunk mindössze 1 pontra van a címvédőtől, a többiek pedig jócskán leszakadva tőlük, vagyis idén is a két együttes közt dől el a bajnoki cím sorsa (tavaly végül 3 pont előnnyel nyert a Basel). Ha valamikor, akkor most nem hibázhat tehát a Grasshoppers egy olyan Thun ellen, amely 39 ponttal áll jelenleg, vagyis reálisan akár a 4. helyre is pályázhatna, de szerintünk nem ez a reális cél az együttes számára. Jelenleg a 7. helyen tanyáznak a vendégek és bizony idegenben az egyik leggyengébbek a mezőnyben 10 szerzett ponttal és mindössze 16 lőtt góllal. Otthon ugyan a Grasshoppers teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után, szerintünk szerda este nem hibáz majd a bajnokesélyes és bezsebeli a 3 pontot!

204. Manchester City - Sunderland, európai hendikep -1 gól 1 (1.42) - angol bajnokság, 20:45

A hazaiaknak most már bele kell húzni, ugyanis a liverpooli vereség azt jelenti, hogy a 'Pool immáron matematikailag is vezeti a bajnoki tabellát, hiába játszott kettővel kevesebb meccset a City. A Sunderland elleni bajnoki kapóra jöhet, hiszen a vendégek 5 meccse képtelenek nyerni, helyzetük egyre kilátástalanabb a bennmaradást illetően. A City nem kegyelmezhet a 4 hiányzóval érkező Sunderland elleni találkozón, szerintünk legalább két, de inkább több gólos különbség lesz szerda este a két együttes közt!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!