<>

 
 
 
A Barcelona formája és védelme, a Real Madrid Cristiano Ronaldo miatt lehet sebezhető a Király Kupa döntőjében. Mi nem rizikózunk, inkább az úgymond biztosra fogadunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ha Clásico, akkor tudjuk, mire fogadunk!

A Barcelona formája és védelme, a Real Madrid Cristiano Ronaldo miatt lehet sebezhető a Király Kupa döntőjében. Mi nem rizikózunk, inkább az úgymond biztosra fogadunk.
Király Kupa-döntő, Valencia, Mestalla
Barcelona-Real Madrid
szerda 21:00 óra

Real Madrid

Nehezen lendült be Carlo Ancelottival, főleg idegenben akadtak gondok, de ez már régen volt. A korábbi 4-2-3-1-es felállás vitte szét a védelmet, de az új, 4-3-3-as formáció helyretette a bajt. Ez olyan játékosok kínjait okozta, mint Isco, de a stabilitás érdekében a legjobb húzásnak számít. Konkrétan ez azt jelentette, hogy első 20 2014-es mérkőzésén csak 5-ször kapitulált. Azóta ugyan négyet nyelt a Barcelonától és kettőt a Sevilla, Dortmund párostól, de újabb négy meccsen közben nullát. A többit elöl úgyis megoldja, hogy Cristiano Ronaldo elmaradt őszi bombaformájától, ahogy Gareth Bale és Karim Benzema is átélt nehezebb időszakot.

Csapathírek: Döntő lehet, így a Real Madridból Álvaro Arbeloa (védő, 16/0), Marcelo (védő, 23/1), Sami Khedira (középpályás 11/1), Jesé Rodríguez (támadó, 18/5) marad ki. Az igazi érvágás azonban Cristiano Ronaldo (támadó, 27/28) kidőlése. A Barcelona védelmi krízissel számolhat, Víctor Valdés (kapus, 26/0), Gerard Piqué (védő, 25/2), Marc Bartra (védő, 16/1), Carles Puyol (védő, 5/1) sincs.

Barcelona

A Barcelonáról korábban már írtunk nagyobb elemzést, amihez most is tartjuk magunkat. Igen, most is a világ egyik legjobb csapata, de szerintünk nem vetekszik a két-három évvel ezelőttivel. Nekünk a védelem továbbra is lyukas, Carles Puyolt ugyanis nem pótolták, míg Javier Mascherano és Marc Bartra nem képviseli azt a szintet, amelyet kellene. Gerard Piqué és utóbbi kimaradásával így óriási a lyuk. Támadásban bár óriási a választék, nekünk hiányérzetünk van, túl sok variációs lehetőség ugyanis nincs mondjuk egy Benzema féle hústorony hiányában. Ettől függetlenül persze őrült erős keret ez, de már láttuk az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy akadnak olyan pillanatok, mikor csődöt mond. A Valencia elleni 3-2-es hazai és a Real Sociedad elleni 3-1-es idegenbeli zakó, két 1-0-ra elbukott bajnoki, vagy az Atlético Madrid elleni BL-párharc...

A statisztika

Ha Clásico, akkor gólok! Kis híján két statisztika 2011 óta él. Immár zsinórban 15 meccsen mindkét csapat betalál, míg az elmúlt 14-ből 13-n legalább 3 találatot láthattunk, 9 közülük 4 gól fölé ment, míg 6-nál legutóbb rúgták először többbet. Bár igazán hosszú széria egyik oldalon sem látható, a Barcelona az elmúlt években uralta ezt a párharcot. A gólokat erősíti, hogy a Real Madrid legalább hármat rúgott az utolsó 17-ből 12 tétmeccsén. A Barcelona inkább márciusban szórta a gólokat, hetet, négyet és hármat, azóta ötből kétszer egy és nulla jött össze a Betis 3-1-es legyőzését leszámítva.

Akkor gólok?

Az 1,55-ös szorzó a legalább 3 találatra ezek függvényében nem is rossz ajánlat, amitől tartanánk, hogy a királyi védelem jól zár. Azt azonban láthattuk Dortmundban, az előző Clásicón, Sevillában és az Atlético Madrid otthonában is, hogy a fontos rangadókon megfogható. A Barcelona hátul szerintünk átjáróház jelenleg, hiába hiányzik a nagy ász, Ronaldo, Bale-ben, Benzemában, Di Maríában vagy Iscóban meg lehet bízni.

Háromesély

Ha szimplán 2014-et nézzük, akkor a Real Madrid viszi a zászlót, jókor kezd tetőzni, míg a Barcelona eddigi legnagyobb mélypontját éli. Nincs viszont Ronaldo, ahogy nincs katalán védelem sem. Nem lehet egyszerűen állást foglalni egyik csapat mellett sem, és látva a legutóbbi Clásico fordulatait talán jobb ha nem is akarunk. Egy teljesen háromesélyesnek tűnő rangadó lesz, amelyben azért lehet a Barcelona az esélyes, mert uralja a párharcot és nincs ott a másik oldalon az aranylabdás. Nekünk ez kevés a jelenlegi formát nézve.

Akkor mire fogadjunk?

Nálunk a 2,5 gól feletti a biztos választás a statisztika és a két védelem megingathatósága alapján. A nagy ellenérv a kupadöntő ténye lehet, így ezúttal egyik csapatnak sem kell kockáztatni és mindenáron győzni rendes játékidőben - ellentétben a Barcelona győzelmi motivációjával márciusban Madridban. Ettől függetlenül a találatok most is összejöhetnek. Aki nagyobb tétet keres, az ázsiai 3 gól feletti a megoldás.

Fő tipp: Barcelona-Real Madrid, több mint 2,5 gól (1,55) - Betclic Óvatosabbaknak: Barcelona-Real Madrid, ázsiai hendikep több mint 3 gól (1,875)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!