<>

 
 
 
A Sociedad számára az európai kupaszereplés a tét, a Galatasaray az ezüstre hajt, így mindkettejüknek kötelező a győzelem. Olaszországban pedig az Atalanta nyerheti a középcsapatok meccsét.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: Atalanta, Sociedad és Galatasaray

A Sociedad számára az európai kupaszereplés a tét, a Galatasaray az ezüstre hajt, így mindkettejüknek kötelező a győzelem. Olaszországban pedig az Atalanta nyerheti a középcsapatok meccsét.

Ebben a rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek - előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket (az események elé beírtuk a sorszámot). A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

154. Atalanta - Verona, 1 (1.91) - olasz bajnokság, 15:00

Két kiszámíthatatlan középcsapat meccsén hazai sikert várunk szombat délután Olaszországban. Az Atalanta 6 meccses győztes szériája megszakadt a Sassuolo ellen, ráadásul odahaza kaptak ki 0-2-re, majd a Roma vendégeként sem sikerült javítaniuk (1-3). Most hazai pályán ismét sínre kerülhet az együttes, amely jelenleg 46 ponttal a 10. helyen tanyázik, otthon pedig 10-2-4 sorával erősnek mondható. A Verona erős kezdés után visszasüllyedt a középmezőnybe, most ők is 46 pontosak és a 11. helyen állnak, vendégségben pedig középcsapathoz méltó mérleget tudnak felmutatni (5-2-9). A vendégek gólzáporos vereségről érkeznek, melyet a Fiorentina mért rájuk Veronában (3-5). A hazaiak sikere mellet szól, hogy a Verona két fontos középpályását (Romulo 31/5, Donadel 19/0) és egy kezdő védőjét is nélkülözni kényszerül, habár az Atalanta kerete sem teljes (Brienza, Lucchini és Stendardo is hiányzik). Szoros meccsen Atalanta-sikert várunk!

164. Real Sociedad - Espanyol, 1 (1.70) - spanyol bajnokság, 20:00

A Sociedad továbbra is harcban áll az európai kupaszereplést jelentő 6. helyért, lemaradása pedig mindössze 1 pont a Villarreal együttesével szemben. Így aztán hazai meccseken nem igazán hibázhat a társaság, otthon egyébként 10-3-3 sorával erősnek jellemezhető a gárda. Nincs azonban jó formában: legutóbbi 5 meccséből csak egyet húzott be, ennek is köszönhető, hogy kikerültek most a top6-ból. Az Espanyolnak már mindegy, hogyan alakulnak hátralévő meccsei, hiszen 41 pontjával nincs esélye a top6-ba kerülni. Ez meg is látszik formáján, ugyanis legutóbbi 3 meccsén nem nyert a vendég együttes, pedig a Vallecano elleni hazai legalább illett volna behúzni. Vendégként 4-4-8 sort tud felmutatni az Espanyol, utolsó vendég fellépésén csúnyán megégett a Sevilla otthonában. Mindkét oldalon vannak hiányzók, ráadásul a Sociedadnál a legjobb góllövő sem bevethető, mi a motiváció miatt mégis egy szoros hazait várunk!

165. Galatasaray - Kasimpasa, 1 (1.49) - török bajnokság, 18:00

A hazaiaknak lassan össze kell magukat szedni, hiszen ilyen forma mellett nem csak a bajnoki cím, de az ezüstérem is elúszhat... Legutóbbi 5 meccséből csak egyet nyert meg a Galata, az viszont a Fener elleni hazai rangadó volt, most pedig a Sivasspor elleni 1-2-es vereségről érkeznek. Hazai 11-2-1 mérlegével azért masszív ez a Galatasaray, mindössze a Kayserispor elleni otthoni meccsét veszítette el (0-1). A Kasimpasa motivációjával sem lehet gond, hiszen 41 pontjával a csapat harcban áll a 4. helyért, vagyis az európai kupaszereplésért még akkor, ha jelenleg csak a 7. a társaság. Négy meccse ugyan veretlenek a vendégek, azonban ebből a négyből három X. Vendégként nagyon sok döntetlent (8) játszottak eddig és mindössze 2 gárda otthonában maradtak pont(ok) nélkül. Drogba és Yilmaz, vagyis a hazaiak két leggólerősebbje ugyan kihagyja a derbit, Mancini csapatának azonban így is hoznia kell ezt a meccset!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!