<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ronaldo, Van Persie különcsata Lisszabonban

Mindkét keret hemzseg a világsztároktól, s bár a találkozónak nincs különösebb tétje, élvezetes meccsre van kilátás. A gólok adta fogadási lehetőségekre fókuszáltunk.
Felkészülési mérkőzés, Lisszabon
Portugália–Hollandia
szerda, 21:30 óra

Futballínyencek számára a szerdai barátságos mérkőzések közül kétségtelenül a portugál–holland párosítás tűnik az egyik legérdekesebb találkozónak, az alábbiakban erre az összecsapásra próbálunk fogadási tippeket adni.

Fő tipp
Portugália–Hollandia, mindkét csapat szerez gólt (1.65-1.73)
Bátrabbaknak
Portugália–Hollandia, több, mint 2,5 gól (1.79-2.00)

A hazai válogatottat nagyjából Cristiano Ronaldóval azonosítják, mondván, ha a zselézett hajú játékmesternek nem megy, akkor a csapat is szenved. Nos, ebben van valami, ráadásul a világbajnoki selejtezők alkalmával sem brillírozott a gárda, mert bár hét lejátszott meccs után (4-2-1), 14 egységgel vezeti a csoportját, a második Oroszország öt találkozót követően (4-0-1) 12 ponttal áll a második helyen, sőt a harmadik Izrael is lőtávon belül helyezkedik (6 meccs, 3-2-1, 11 pont).

A legutóbbi három mérkőzését megnyerte a csapat, sorrendben Azerbajdzsán (2-0), Oroszország (1-0) és Horvátország ellen (1-0), előtte azonban három döntetlent és két vereséget magában foglaló rémes sorozat volt a mérleg. Amit viszont érdemes megjegyezni, legutóbbi 10 meccséből csupán egyszer, az orosz télben tett látogatás alkalmával maradt gólképtelen a gárda (0-1).

A PORTUGÁL KERET:
Kapusok: Eduardo (Braga), Rui Patricio (Sporting CP), Beto (Sevilla). Védők: Silvio (Benvica), Bruno Alves (Fenerbahce), Fabio Coentrao (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Joao Pereira (Valencia), Ricardo Costa (Valencia), Neto (Zenit). Középpályások: Ruben Amorim (Benfica), Custodio (Braga), Ruben Michael (Braga), Miguel Veloso (Dinamo Kijev), Joao Moutinho (Monaco), Andre Martins (Sporting CP). Támadók: Nani (Manchester United), Silvestre Varela (Porto), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Nelson Oliveira (Rennes), Helder Postiga (Valencia), Vieirinha (Wolfsburg), Danny (Zenit)

Ami az Oranjét illeti, nincs az utóbbi időben olyan világesemény, ahol ne lenne ott a csapat a végső győzelemre is esélyes alakulatok között, ám egyelőre a siker várat magára. Ettől függetlenül Európa, sőt talán a világ egyik legszebb futballját játszó válogatottjáról beszélünk, sajnos nekünk, magyaroknak is volt „szerencsénk” mindezt megtapasztalni…

D-jelű csoportját hat mérkőzést követően hibátlanul vezeti, s gyakorlatilag meg is nyerte, így az őszi selejtezőknek különösebb tétje nem lesz Louis van Gaal fiainak. Legutóbbi tíz találkozójából nyolcat megnyert, kettőt pedig döntetlenre adott, s ezek közül hasonlóan a házigazdához, csupán egyszer maradt gólképtelen, a németek elleni barátságos 0-0 alkalmával. A keret egyetlen nagy hiányzója a friss Török Szuperkupa-győztes Wesley Snejder, akivel vélhetően személyes problémája van a szövetségi kapitánynak, hiszen Van Gaal előbb a csapatkapitányi karszalagtól fosztotta meg, most pedig már be sem hívta a Galatasaray 29 éves középpályását.

A HOLLAND KERET:
Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City). Védők: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Paul Verhaegh(FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa). Középpályások: Marco van Ginkel (Chelsea), Jonathan De Guzman (Swansea City), KevinStrootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Stijn Schaars (PSV),Georginio Wijnaldum (PSV). Támadók: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord)

A legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésükből háromszor a portugálok örülhettek, kétszer pedig döntetlen lett a végeredmény, így a hollandoknak lenne miért visszavágni, kérdés, hogy mennyire fogják összetörni magukat egy felkészülési mérkőzésen. Jobban együtt van a vendégcsapat, így ha csak egy hajszálnyival is, de esélyesebbnek látjuk Huntelaarék sikerét, fogadni azonban nem mernénk rá.

Sokkal inkább a gólokra, méghozzá olyan formán, hogy mindkét együttes betalál, de azon sem lepődnénk meg, ha egy igazán közönségszórakoztató, sokgólos futballcsemegének tapsolhatnának a nézők a lelátón és a képernyők előtt.

 
 
  • 1vasero2013augusztus14.08:24ÚjVálasz

    Nekem tetszik a mindkét csapat szerez gólt tipp, barátságos meccsről lévén szó, szerintem jönnie kellene.

    Lesz ma egy rangadó norvég 2-ben, a Forde-Bærum, mindkét csapat győzelmi sorozat után kapott ki, a Forde kétszer is. Lehet tudni valamit a csapatok hiányzóiról? Elég gól gazdag meccseket és kevés döntetlent játszanak, a Forde pl 15-ből egyszer sem ért el döntetlent. Szerintem ma is lesz győztes, csak nem tudom melyik csapat várja jobb előjelekkel a mai találkozót...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!