<>

 
 
 
A Konföderációs-kupán látott legjobb kerettel érkezett a brazilok Baselbe, ám a svájciak otthon lehet, kemény diónak bizonyulnak?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Svájci-brazil: Neymarék vagy a gólok?

A Konföderációs-kupán látott legjobb kerettel érkezett a brazilok Baselbe, ám a svájciak otthon lehet, kemény diónak bizonyulnak?
Barátságos labdarúgó-mérkőzés, Basel, Svájc-Brazília - szerda 20:45 óra

Svájc a FIFA-világranglistán az előkelő 15. A vb-selejtezőkön egy gyenge csoportban 4-2-0-s mérleggel, 8-1-es gólaránnyal áll: Cipruson játszott 0-0-t, míg a szebb napokat látott Norvégiával otthon végzet 1-1-re, amúgy három 2-0-s és egy 1-0-s győzelme van. Keretéből négy meghatározó hiányzó van, Johan Djourou, Reto Ziegler a védelemből, Gelson Fernandes a középpályáról és Eren Derdiyok támadásban. Leginkább elöl lehet bajban, ahol három 21-23 éves, válogatottban is tapasztalatban játékosa áll rendelkezésre. A középpályán ugyanakkor egy sor kreatív, építkezésben hasznos nevet tud felmutatni, így Xherdan Shaqiri, Gökhan Inler, Granit Xhaka. A csatárhiány mégis érződik az eredményeken, az utolsó 8 meccséből 7 kevesebb mint 2,5 gólt hozott, míg az utolsó 16-ból 12 szintén. Ami feltűnő, hogy a papíron erősebb csapatok ellen, így Anglia, Argentína, Németország, Horvátország mindig sokgólos meccset, 1-3-at, 1-3-at, 5-3-at, 4-2-t játszott.

Fő tipp: Svájc-Brazília, több mint 2,5 gól (1,73-1,85) - szerda 20:45 óra Mellék tipp: Svájc-Brazília, 2 (1,65-1,70) - szerda 20:45 óra Ötlet: Svájc-Brazília, Fred gólt szerez (2,50) - szerda 20:45 óra

Brazília a FIFA-világranglistán jelenleg a 9. Nem volt ez mindig így, hosszú éveken át vezetett vagy az első öt tagja volt, de az elmúlt időszakban már alig fért bele a legjobb 20-ba. A Konföderációs-kupa volt az, amely az összes kritikára válaszolt, az összes meccset megnyerte a tornán, Mexikó, Olaszország, Uruguay, Spanyolország mind elvérzett. A vb-címvédő 3-0-slegyőzése volt az üzenetet hordozó, miközben a kritizált Neymar csillogott, de Fred, Paulinho is bizonyított. Luiz Felipe Scolari munkája beérni látszott, hosszú évek óta várt egység formálódott és a támadójáték is kezd felnőni az elvárásokhoz.

A torna előtti 9 barátságos mérkőzésen nem ment ennyire jól, csak 2-6-1-es mérleg jött össze és szinte állandó jelleggel gólt kapott. Persze a francia, angol, chilei, bolíviai, orosz, olasz, angol, argentin, kolumbiai névsorral a világ bármely csapatának meggyűlne a baja. A keret minimálisan változott a tornagyőzelem óta, 23 helyett 20-an alkotják, Maxwell (PSG) bekerült és néhány keveset játszó peremember kikerült.

Várható kezdők:
Svájc: Benaglio - Lichtsteiner, Senderos, Schaer, Rodriguez - Behrami, Dzemaili, Inler, Shaqiri - Gavranovic, Mehmedi
Brazília: César - Alves, Silva, Luiz, Marcelo - Hernanes, Gustavo, Oscar, Moura - Hulk, Neymar

A 2-es is jó választás, de Svájcban nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz még ennek a brazil válogatottnak sem. A hazaiak zöme már túl van néhány bajnokin, nemzetközi kupamérkőzésen, tehát játékban van, míg ha ránézünk a vendégek kezdőjére, olyanokkal van tele, akik a Konföderációs Kupa óta maximum néhány barátságos meccsen mozgott. Ehhez adódik egy-egy olyan teljesítmény, amit a helvétek a német válogatottal műveltek tavaly nyáron, így nálunk a legalább három gól a szimpatikusabb. Ahogy írtuk, az erősebb csapatok ellen Svájc a háttérbe szorulva hajlamos sokgólos mérkőzésekre és előszeretettel betalál. Ezúttal is megteheti, így levédjük magunkat egy meglepetésre, de nyerhetünk egy 1-2-vel vagy egy 0-3-mal is, csak a 0-1 és a 0-2 lenne számunkra problémás. Fred a nyáron is játékban maradt a brazil bajnokságban, eredményes lesz, ahogy júniusban is termelte a gólokat?

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!