<>

 
 
 
Az észak-amerikai labdarúgó bajnokság következő fordulójában a nyugati éllovas Salt Lake a Galaxy otthonába látogat, mi pedig gólváltással számolunk!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.73

Gólváltásra fogadunk a Los Angeles Galaxy meccsén

Az észak-amerikai labdarúgó bajnokság következő játéknapján a nyugati listavezető Real Salt Lake a Los Angeles Galaxy otthonába látogat. Mindkét csapat erős támadásban, és nem túl acélos védekezésben, így mi gólváltásra készülünk ezen a derbin!

USA - MLS


Los Angeles - Real Salt Lake vasárnap, 04:30 óra

A Los Angeles együttese tavaly osztályozóra kényszerült a rájátszásért, idén azonban szeretnék ezt a kört elkerülni. Ugyanakkor 23 meccset követően nem állnak sokkal jobban, mint tavaly: mindössze 5. a gárda az MLS nyugati csoportjában, amely osztályozót ér a végelszámoláskor a rájátszásért, de a hátralévő fordulókat még meghúzhatja a Galaxy! Egyelőre 10-4-9 35:30 mérleget dolgozott össze a kaliforniai társaság, viszont a korábbi amerikai szövetségi kapitánytól, Bruce Arena-tól jóval többet vár a vezetőség. A gárdát olyan nevek erősítik, mint: Landon Donovan, Robbie Keane, vagy a veterán olasz hálóőr Carlo Cudicini. Saját közönség előtt gyűjtötték pontjaik jelentős részét eddig: 7 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérleg a Stubhub Centerben, 4 meccse nem kaptak ki odahaza, utoljára még a New England nyert náluk hatalmas meglepetésre 0-5-re, míg a Portland a gól nélküli döntetlennel pontot tudott lopni tőlük. A hazai együttesben mindössze egyetlen sérült játékos van jelenleg: Brian Perk (kapus, 0 meccs). Ott lesz tehát minden bizonnyal pályán Keane és Donovan, valamint a kapuban Cudicini kezd majd nagy valószínűséggel.

A vendég majd a csoport éllovasa lesz, a Real Salt Lake csapata. A gárda tavaly is jó szezont futott, hiszen második lett az alapszakaszban, azonban a rájátszásban nem bírtak a Seattle együttesével. Idén eddig 41 pontot gyűjtöttek, vagyis 5 pont előnyük van a második helyen tanyázó Vancouver csapatával szemben. Hatékony a Salt Lake támadósora: 24 meccs alatt 39 alkalommal voltak eredményesek! Több potenciális góllövője is van a vendégeknek: a középpályán Morales és Grabavoy is 5-5 gólos, a támadók közül pedig Saborío 9 gólt szerzett eddig, García és Findley pedig 5-5 találatot jegyzett az eddigi fordulók során. A Real az idegenbeli tabellát is vezeti: 5-2-5 20:16 a mérlegük távol Utah államtól, bár az előző két idegenbeli meccsükön nem tudtak nyerni.

Ami kritikus lehet a vendégeknél, hogy 5 játékosuk is a sérültek listáján szerepel. A védelemből Balchan (0 meccs 0 gól), Schuler (12 meccs, 0 gól) és Watson-Siriboe (7 meccs, 0 gól) sem áll rendelkezésre. A középpályán biztosan nem lesz ott Stertzer (2 meccs, 0 gól), valamint egy cserekapus is hiányzik (Saunders, 3 meccs). Ezen kívül a védő Salcedo (8 meccs, 0 gól) és a középpályás Morales (20 meccs, 5 gól) játéka is kérdéses. Van tehát probléma a vendégeknél bőven...

A két együttes rendre gólváltós meccseket vív egymással! Idén a Salt Lake otthonában találkoztak kétszer: először a Los Angeles győzött 0-2 arányban, majd a Real 3-1-re.

Az alábbi táblázat az elmúlt 5 meccsük eredményeit mutatja:

DátumMérkőzésEredmény
2013-06-09Real Salt Lake - Los Angeles3-1
2013-04-28Real Salt Lake - Los Angeles0-2
2012-10-07Los Angeles - Real Salt Lake1-2
2012-06-21Real Salt Lake - Los Angeles2-3
2012-03-11Los Angeles - Real Salt Lake1-3

Látszik tehát, hogy rendre képesek egymás védelmének átjátszására. Ezt várjuk a mai találkozón is, hiszen a fontos gólvágók mindkét oldalon rendelkezésre állnak! Meglehetősen jó szorzóért arra fogadunk, hogy mindkét csapat betalál legalább 1-1 alkalommal!

Tipp

Los Angeles Galaxy - Real Salt Lake, Mindkét csapat szerez gólt (1,70-1,73)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!