<>

 
 
 
Javulni vágyó fővárosi csapat a román liga pofozógépe ellen. A Dinamo Bukarest a Corona Brasov együtteséhez látogat. Kötelező a győzelem a számukra.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.67

Most kell kijönnie a Dinamo lépésének

Javulni vágyó fővárosi csapat a román liga pofozógépe ellen. A Dinamo Bukarest a Corona Brasov együtteséhez látogat. A vendégek eddig nem tudták megmutatni, hogy mi van bennük, péntek este azonban ők az esélyesek. Kötelező a győzelem a számukra.
Román bajnokság,
Corona Brasov-Dinamo Bukarest
péntek, 20:30 óra

Nagy falat a román elsőosztály eddig a liga újoncának. A Corona Brasov négy mérkőzés után ugyanis pont nélkül, két rúgott és tíz kapott góllal szerénykedik a tabella legalsó fokán. Ráadásul azt a két találatot is egyetlen mérkőzésen szerezte (2-5 az Astra ellen), azaz három meccsen be sem talált az ellenfelek kapujába. Pedig jelentősen erősítettek a kereten, elsőligás csapatoktól szereztek meg játékosokat ingyen, vagy kölcsönben. Meghatározó játékos nem távozott. Még új edzőt is szereztek Nicolae Manea személyében, aki a hírek szerint a legutóbbi vereség után be akarta adni a lemondását.

A Dinamo az előző szezonban a 6. helyen végzett, egy jobb idényzárással akár nemzetközi kupaindulást jelentő helyet is elcsíphettek volna. A nyáron jelentősen átalakult a keret, 11 játékos távozott (köztük egyik erősségük, a védő Constantin Nica), 13 pedig érkezett. Többségében fiatal focistákat igazoltak ingyen, ugyanis pénzügyileg nem áll túl stabilan az egyesület. Szintén friss edzőjük van, Gheorghe Multescu személyében, aki egyelőre nem tudta megmutatni csapatával, hogy van bennük potenciál. Négy forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel állnak a 12. helyen. A két vereség az éllovas Temesvártól és a rivális Steauától csúszott be. A bukaresti rangadó második félidejében már egészen jól játszottak, 0-2-es félidő után szépítettek és közel álltak az egyenlítéshez is. Három gólt rúgtak és négyet kaptak eddig a bajnokságban.

Corona Brasov-Dinamo Bukarest, 2 (1.67-1.78)

Bár a Dinamónál jelenleg új csapat építése zajlik, az együttes elég erősnek mondható ahhoz, hogy mindhárom pontot bezsebelje péntek este. A Coronából péntek este négy kezdőjátékos is hiányozni fog, több eddigi kezdőjük kiállítás miatt nem lehet ott. Érdekesség: a Corona eddig egyetlen mérkőzését sem fejezte be tizenegy emberrel az idei szezonban, valaki mindig kiállíttatta magát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!