<>

 
 
 
Egy hete besültünk a Lieferinggel, amely annyira meggyőzően kezdte az osztrák másodosztályt. Itt az ok, miért legyünk óvatosak!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért legyünk óvatosak Lieferinggel?

Egy hete besültünk a Lieferinggel, amely annyira meggyőzően kezdte az osztrák másodosztályt. Itt az ok, miért legyünk óvatosak!
Osztrák másodosztály, 5. forduló
Liefering-Hartberg - péntek 18:30 óra

Múlt pénteken értetlenül álltunk a történtek előtt, amikor az addig nyeretlen sereghajtó, a kiesőjelöltnek titulált First Vienna 1-0-ra legyőzte az addig gólokat ontó, mérkőzéseit több góllal nyerő Lieferinget. Azóta meglestük a háttéret és érdekes választ kaptunk!

Amit eddig tudtunk a csapatról:

A Liefering az élvonalt szárnyalva kezdő Red Bull Salzburg fiókcsapata, újonc. Döntőrészt néhány kiöregedett rutinos élvonalbeli játékosból és persze tehetségekből áll. Az idény előtt az Altachhal együtt a bajnokság első számú esélyesének tartották, eddig meggyőző. Kerete éppen ezért nem olyan, amit ebben a ligában általában látni lehet, tehetségben a riválisok fölé nő. A nyitányon az élvonalból meglepetésre búcsúzó Mattersburgot lépte le 3-0-ra, majd a tavaly újoncként simán megragadt Hornt 0-2-ről 4-2-re verte, de megérdemelten, fölényben játszva. Azóta lelépte a Parndorfot, pedig mezőnyben egészen kiegyenlített volt a találkozó az első félidőben, de a másodikban már nem volt kérdés. Aztán jött az igazi erőfelmérő, az Altach elleni rangadón jött ki igazán az ereje, az 5-1-es győzelem a liga legtehetősebb klubja ellen tekintélyt parancsoló.

Amit ezután lesz érdemes:

A Liefering tehát egy nyíltan felvállalt fiókcsapat, tehát nincs kijátszva, mint a Puskás Akadémia és a Videoton esetében, nem juthat fel! A másodosztályba kerülést egy licenctrükkel oldották meg, de ez az élvonal esetében nem működik. Pontosabban létezik két megoldás. 1. A Red Bull Salzburg kiszáll a csapat mindenfajta támogatásából, amivel keret, stadion és pénz nélkül maradna. 2. A Red Bull Salzburg kiszáll az osztrák élvonalból. Egyik sem reális... Emiatt nincs értelme a másodosztály aranyérmére rárepülni, sokkal inkább arra megy ki a játék, hogy a legjobbak mellett olyan 16-17-18 éves tehetségek is pályára lépjenek, akik egy-két év múlva a Red Bull Salzburg hasznára lehetnek. Márpedig múlt pénteken kiderült, hogy a kezdőbe nem csak néhány ilyen fiatalt tesznek be, hanem előfordulhat, hogy a fél kezdőt padoztatják és erősen tartalékos sort küldenek a pályára.

A Liefering kezdője az Altach ellen (5-1): Dahne - Lainer, Gugganig, Aufhauser, Ajdei - Djuric, Völkl, Rasner, Mair - Konrad, Kovacec. A Liefing kezdője a First Vienna ellen (0-1): Dahne - Schrott, Aufhauser, Lainer, Ajdei - Dovedan, Völkl, Roguljic, Rasner - Quaschner, Edomwonyi.

Látszik tehát, hogy a védelem nem sokat változott és hozta is azt a meccsenkénti egy bekapott gólt, amit addig, de a középpályán és elöl játszó alap hatosból négy kulcsember kiesett (hárman padoztak, a házi gólkirály (3/6) ekkor sérült meg). Ezért kapott ki a Liefering 1-0-ra Bécsben, és ezért lesz érdemes vigyázni a csapattal és mindig megvárni a hivatalos kezdőt. Tudjuk, hogy a legjobb középpályás (3/6) és az első számú kapus (4/0) sérült lesz pénteken.

A Hartberg a tavalyi utolsó előtti, 9., osztályozóval maradt benn. A nyáron a First Viennához hasonlóan nagy volt a játékosmozgás, de ennek ellenére előrébb várták az új idényben. Az átalakulást meglepően simán átvészelte, eddig 3-2-0-s mérleggel áll, igaz a várható topcsapatok közül csak az Austria Lustenau került az útjába. Kerete teljes lesz a mérkőzésen.

A hírek tudatában ez a találkozó elöljáróban egy darázsfészek, bármit elképzelünk!

 
 
  • 1rokakoma2013augusztus16.17:58ÚjVálasz

    A Liefering ezen a napon szinte a legjobb kezdőjével lép pályára, így esélyesebb az 1-es!

    Schierl - Lainer, Aufhauser, Schrott, Adjei - Völkl - Dovedan, Mair, Rasner, Kovacec - Konrad

    Kispad: Blatnik, Gugganig, Bammer, Brandner, Roguljic, Quaschner, Edomwonyi

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!