<>

 
 
 
Pénteken egyszerre négyen hagyták el az Anzsit, de a Zenit ellen tényleg ennyire esélytelen lesz szombaton délután?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Szétesik az Anzsi, de már most?

Pénteken egyszerre négyen hagyták el az Anzsit, de a Zenit ellen tényleg ennyire esélytelen lesz szombaton délután?
Orosz bajnokság, 5. forduló
Zenit-Anzsi - 16:15 óra

A Zenit tavaly szenvedett, Hulk és Axel Witsel nem erősítést, hanem az egység megbomlását hozta. Igor Gyeniszov és Bruno Alves távozott, Anatolij Timoscsuk, az ifjú Szolovjov és Andrej Arsavin érkezett. A kulcsemberek, mint Malafejev, Anyjukov, Zirjanov, Sirokov és Kerzsakov maradtak. A Zenitet a dobogóra várják, de nem biztos, hogy aranyat szerez, tavalyhoz képest talán gyengült. A gond a védelemben lehet, a középpálya már kezd kiöregedni és a csapat mintha lefelé ívelne. Előnye a végtelen rutinosság. Az idény talán nem akkora meglepetésre rosszul indult, a Rubin Kazanytól a 95. percben kapott ki, a Krasznodart illett megverni, de a Kubant nem sikerült, pedig elvárható lett volna. Azóta belendült, megjöttek a gólok, a Nordsjaellandot 1-0-ra és 5-0-ra, a Volgát 3-1-re verte. Nem Hulk vagy Kerzsakov szárnyal, hanem Danny és Sirokov, ők ketten együtt hét gólt lőttek ebből a kilencből. Az első számú kapus és egy kezdő védő biztosan kimarad, egy új kezdő középpályás szintén, míg egy kezdő védő kérdéses.

Amit eddig tudunk az Anzsiról:

Az Anzsi az eddigi negatív meglepetés. A nyáron tovább erősödött és már a bajnokság legjobb keretével, abszolút dobogó, sőt aranyesélyesként várta a szezont. Már az első 4 forduló után lehetett sejteni, hogy nincs minden rendben. Nem jöttek az eredmények, az első két fordulóban még a hajrában bukott el a csapat és a biztatóan rajtoló Lokomotiv és Dinamo Moszkva ellen, de után a Szamara és a Rosztov elleni buktákra nehezebb volt indokot adni. Eközben Guus Hiddink hirtelen távozott, ami az első konkrét rossz előjel volt, aztán robbant a bomba. A helyére kinevezett Rene Mullestein is távozott, miközben bejelentette a klub, hogy harmadára vágják a költségvetést. A tulajdonos egyrészt sokat bukott befektetéseivel, másrészt úgy hírlik, hogy elege lett az alulteljesítő, túlfizetett játékosokból, talán a keret minőségét elnézve a legrosszabbkor.

Amit szombatra tudni érdemes:

A lényeg, hogy kiárusítás indult, máig egy kezdő védőt, négy kezdő, egy csere középpályást és egy kezdő támadót kiraktak. Közülük Juri Zsirkov, Alekszandr Kokorin és Emir Spahic egyáltalán nem lépet pályára, Mbark Busszufa, Igor Gyeniszov, Oleg Satov és Fedor Szmolov igen, de gólt egyikük sem rúgott, és mindannyiukat gyakran lecserélték. Ezen kívül egy csere védő kérdéses. A keret gyengült, de a leginkább megtépázott középpályán így is rendelkezésre áll Willian, Jucilei, Alekszej Jonov, Odil Ahmedov és Lassana Diarra. Azt nem tudni, mekkora a felfordulás, de az látszik, hogy az oddseséshez képest nem annyira vészes a keret megtépázottsága.

Tényleg ekkora esélyes a Zenit?

Az oddsok az Anzsi szétesésének híre hallatára 2,20-ről 1,40 alá mentek le, ami szerintünk túlzás. A vendégek tényleg gyengültek, de annyira brutálisan jó keret jött össze, hogy egyelőre még annyival nem gyengült, hogy ilyen mértékben esélytelen legyen. Ha mindazok, akik rendelkezésre állnak, ott lesznek és játszanak, akkor ez a meccs szoros is lehet. Azt látni kell, hogy az Angliába vágyó Willian, a nyíltan csak a pénzéhez ragaszkodó Eto'o és a többiek motivációja nem az eget verdesi. De azt is, hogy a Zenit a jövő héten Portugáliában játszik fontos BL-mérkőzést. Mi azt mondjuk, nem fogadunk és óvatosan ezzel a meccsel, érdemes megvárni a hivatalos Anzsi-kezdőt, belenézni a találkozó első 10 percébe és utána dönteni, mennyire egyértelmű a Zenit győzelme.

 
 
  • 1rokakoma2013augusztus17.15:44ÚjVálasz

    A védelem tehát nem változott, középpálya és támadás viszont alaposan. Ez alapján már megfontolandó az 1-es, és a -1-es ázsiai hendikep is 1,73-ért.

    A legutóbbi Anzsi-kezdő: Gabulov - Samba, Joao Carlos, Gadzsirbekov, Ewerton - Diarra, Jonov, Busszufa, Satov - Willian - Eto'o
    Tetszik · Válasz · körülbelül egy perce

    Az Anzsi tartalékos: M. Kerzsakov - Gadzsirbekov, Joao Carlos, Ewerton, Tagirbekov - Jucilei, Ahmedov, Carcela-González, Jonov - Muhammad, Eto'o

    A Zenit kezdője elég ütős: Lodigin - Szmolnyikov, Neto, Lombaerts, Ansaldi - Zirjanov, Witsel, Sirokov - Hulk, Buharov, Danny.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!