<>

 
 
 
A Ferencváros és az MTK között minőségi különbség megduzzadt a nyáron, de az oddsok így is kedvezőek a zöld-fehérekre a 203. örökrangadón.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Alábecsülik a Fradit az MTK ellen?

A Ferencváros és az MTK között minőségi különbség megduzzadt a nyáron, de az oddsok így is kedvezőek a zöld-fehérekre a 203. örökrangadón.
Labdarúgó NB I, 4. forduló
Ferencváros-MTK - szombat 21:00 óra

Az MTK-nál elég nagy volt a mozgás a nyáron, és egyértelműen gyengült a csapat. Garami József számos meghatározó játékosát veszítette el: Rafe Wolfe, Zsidai László, Hidvégi Sándor, Nikházi Márk és Tischler Patrik személyében, a helyükre Fejes András és Horváth Zsolt kivételével pedig leginkább a másodosztályból érkeztek futballisták. Utóbbi ráadásul a Siófok elleni felkészülési meccsen meg is sérült. Az alacsonyabb osztályú edzőpartnerek ellen nyert az MTK, ám például egy szlovák másodosztályú együttes négyet rúgott a Hungária körúton. Az idény előtt féltették, de ahogy az elmúlt években, a kiválóan felépített ifjúsági rendszerének köszönhetően jól áthidalta az űrt. A Mezőkövesdet szétpasszolta, a Diósgyőr ellen vereséget érdemelt volna, de a hazaiak szerencséjére kihagyták a helyzeteiket, míg a másik oldalon két nagy lövés beakadt. Furcsa, hogy amikor végre esélyesebbnek tűnt a tartalékos Haladás ellen, akkor kapott ki, ami nyilvánvalóan a fiatal keret kiszámíthatatlanságának is betudható. Csiki Norbert és Horváth Zsolt, két potenciálisan kezdő támadó, továbbá egy csere támadó, Varga Szabolcs.

Ferencváros-MTK, 1 (1,62-1,70) - 21:00 óra

A Ricardo Moniz keze alatt egyre stílusosabb támadófocit játszó Ferencváros tovább erősödött a nyáron. Két holland is érkezett: a háromszoros holland másodosztályú gólkirály, Jack Tuijp, és a szintén holland Arsenio Valpoort, a trinidadi Akeem Adams, de aláírt a mali Ulysse Diallo, Kurucz Péter és Hidvégi Sándor, legutóbb pedig a brazil védő, Gerson. Frissen távozott az eltiltott Alekszandar Alempijevics. Ha hozzávesszük, hogy sikerült megtartani Leonardót (sérült) és Muhamed Besicset is, kijelenthetjük, a Fradi ezúttal versenyben lehet a bajnoki címért. A nyáron jól muzsikált, hat győzelem mellett egyszer játszott döntetlent, és egyszer sem kapott ki felkészülési meccsen. Az azóta látottak felemásnak tűnhetnek, de több a pozitívum. Pécsen izzadt, a Videoton ellen kihagyta a ziccereket és a végén pórul járt, míg Győrben egy fizikális, igazi kétesélyes mérkőzést fordított két szép lövéssel a maga javára. Látszik, hogy még formálódik, de a potenciál is megmutatkozik. A keret lényegében teljes.

Két ellentétes, egy alulról, az ifjúságiakból építkező és egy nagybevásárlást tartó, légiósokkal izmosított csapat találkozik a 203. örökrangadón. A Fradi nehéz sorsolása ellenére tűrhetően kezdett, támadásban sok potenciál van benne, de eddig inkább kihagyta helyzeteit. A zöld-fehérek uralhatják a mérkőzést (az MTK kontrára rendezkedik be), kihasználhatják a nyáron megnőtt minőségi különbséget és a vendégek kiegyensúlyozatlanságát. Az MTK egy komolyabb támadósorral találkozott, attól két gólt nyelt, ahogy tavaly a Fradi ellen idegenben szintén, ezt most is megkaphatja. Az odds a hazaiakra kedvező, talán túlértékelik a kék-fehéreket, ezt használjuk ki!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!