<>

 
 
 
Láttuk játszani a Pacos Ferreirát és a Zenitet is a hétvégén, nem kérdés, hogy melyik csapatra fogadunk a BL-rájátszásban.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Zenit a BL kapujába léphet

Láttuk játszani a Pacos Ferreirát és a Zenitet is a hétvégén, nem kérdés, hogy melyik csapatra fogadunk a BL-rájátszásban.
Bajnokok Ligája-rájátszás, 1. mérkőzés
Pacos Ferreira-Zenit
Kedd, 20:45 óra

Az elmúlt években 7-10. helyeket elfoglaló Pacos Ferreirát volt szakértő egy éve, aki kiesőnek jósolta, ennek fényében egészen szenzációs a bronzérem. Miközben a Portót és a Benficát leszámítva a mezőny összes többi csapata legalább 10 vereséget szenvedett, megúszta 4-gyel, a siker kulcsa pedig a védelem volt, a 29 kapott gól mellé a 42 mondjuk nem soknak számít. Hazai pályán 8-5-2-es mérleggel és 20-13-as gólaránnyal átlagosan teljesített. Erőssége, a vezetőedző távozott, kerete is gyengült. Elment az első számú kapus (30 bajnoki tavaly/0 gól), két kezdő (19/0, 14/3), egy csere védő (13/1) és két kezdő középpályás (27/3, 23/0), a házi gólkirály (28/9). Pótlások szép számmal, de minőségben kérdésesen érkeztek. A középmezőnybe várják, nem a dobogóra. Gyatrán készült, gyengébb riválisokat vert, portugál és angol élvonali klubokkal szemben nyeretlen maradt. Pénteken kimaradt három kezdő védő (26/0, 21/1, 29/0), ami meg is látszott, a Braga ugyanis könnyedén szedte szét a bajnoki nyitányon. Szinte végig irányított, a labdát birtokolta, de a Pacos támadásban sem okozott veszélyt, egy kapura tartó lövésig jutott, egyelőre édeskevésnek tűnik.

Pacos Ferreira-Zenit, 2 (1.65) - kedd, 20:45 óra - Betclic

A Zenit tavaly szenvedett, Hulk és Axel Witsel nem erősítést, hanem az egység megbomlását hozta. Igor Gyeniszov és Bruno Alves fontos távozók, Anatolij Timoscsuk, az ifjú Szolovjov és Andrej Arsavin ütős érkezők. A kulcsemberek, mint Malafejev, Anyjukov, Zirjanov, Sirokov és Kerzsakov maradtak. A Zenitet a dobogóra várják, de nem biztos, hogy aranyat szerez, tavalyhoz képest talán gyengült, amúgy tekintélyes erőt képvisel. Előnye az óriási rutin, gyenge pontjának a védelem tűnt az idény előtt. Rosszul rajtolt, a Rubin Kazanytól a 95. percben kapott ki, a Krasznodart illett megverni, de a Kubant nem sikerült, pedig elvárható lett volna. Azóta szárnyal és a keddi találkozóra csúcsformában érkezik. Utolsó négy meccsén egy gólt kapott, míg elöl termelt, a Nordsjaellandot 1-0-ra és 5-0-ra, a Volgát 3-1-re verte, a megtépázott Anzsit 3-0-ra lépte le. Nem annyira Hulk vagy Kerzsakov a kulcs, hanem Danny és Sirokov, ők ketten együtt 8 gólt lőttek ebből a 12-ből. Szombaton az első számú kapus és egy kezdő védő és új kezdő középpályás maradt ki, egy kérdéses kezdő védő padozott.

A Pacos Ferreira stadionját felújítják, így semleges pályán játszik, és például a Braga ellen mintha idegenben lett volna. Ez kedden nyilván nem lesz érvényes. Fontosabb, hogy frissen kezdte az idényt, pénteken zavarosnak, lassúnak tűntek játékosai, rengeteg technikai hibával futballoztak és többet is kaphattak volna, mint kettő. A Zenit márpedig idénybeli legjobb formájában, minőségben a Bragát bőven felülmúló kerettel, nyolc tétmérkőzéssel a lábakban érkezik. És akkor még nem beszéltünk a rutinról, a Pacos Ferreira most debütál a BL-ben, a szentpéterváriak pedig veterán névsorukkal már számolatlan rangadót, BL-párharcot megéltek. Ez is döntő lehet! Idegenben persze nem kötelező nyernie egy kétmérkőzéses felvonásban, de nagyjából a Nordsjaelland szintjét képviselő ellenfelet ugyanúgy uralni lesz képes és szerintünk túl nagy a minőségi különbség, hogy ne jöjjön ki már Portugáliában. A 2-est tesszük, míg nem esik le túlságosan a szorzója.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!