<>

 
 
 
Az újonc Palace fogadja a peches Tottenhamet. Az már biztos, hogy Gareth Bale nem lesz ott a kezdőben, de az is lehet, hogy már csak napjai vannak hátra a klubnál.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

Bale nélkül is ütős ez a Spurs

Az újonc Palace fogadja a peches Tottenhamet. Az már biztos, hogy Gareth Bale nem lesz ott a kezdőben, de az is lehet, hogy már csak napjai vannak hátra a klubnál. Ennek ellenére a Tottenham annyit erősödött a nyáron, hogy meglepetés lenne, ha nem nyerne.

Premier League
vasárnap 14:30 óra
Crystal Palace – Tottenham

Fogadjunk, hogy nyersz!

Nem igazán tartották a legutóbbi szezon elején feljutásra esélyes gárdának a Crystal Palace-t, amely azonban ha nehezen is, de mégis beverekedte magát a rájátszásba, miután az ötödik helyen zárt. Aztán kiverték a Brightont, illetve némi meglepetésre a Wembley-ben hosszabbításban legyőzték a Watfordot, ezzel feljutottak a Premier League-be. Ian Holloway menedzser a sikeres kvalifikáció után kapott egy kis pénzt játékosokra. Elengedtek hat létszámfeletti futballistát, így nem gyengültek, az érkezők pedig egyértelműen erősítést jelentenek. Jött a kapus Neil Alexander a Rangerstől, a védő Florian Marange a Bordeaux-tól, a középpályára megszerezték Stephen Dobbiet a Brightontól, Jose Campanát a Sevillától, illetve Jerome Thomast a West Bromtól, valamint Elliot Grandint a Blackpooltól. A csatársorban is voltak változások, Dwight Gayle a Peterborough-tól, Kevin Phillips a Blackpooltól, Maroune Chamakh pedig az Arsenaltól jött.

Tippek:

Crystal Palace–Tottenham, mindkét csapat gólt szerez (1.65) - Betclic Crystal Palace–Tottenham, több, mint 2,5 gól(1.73-1.85) Crystal Palace–Tottenham, 2 (1.73-1.83) - bátrabbaknak

A felkészülési időszakban alacsonyabb osztályú csapatok ellen négyszer nyertek, egyszer pedig kikaptak. Legrangosabb ellenfél a nyáron az olasz Lazio volt, amelytől otthon kaptak ki 1-0-ra. Várhatóan nem lesz ott legjobb védőjük, a kapitány Paddy McCarthy, aki egyéves sérülése után már visszatért, de még nincs formában. Bolasie, Murray és Thomas sem játszik.

A Tottenham igen élénk volt az átigazolási piacon. Amellett ugyanis, hogy naponta jelentek meg cikkek Gareth Bale jövőjéről, a Spurs szép csendben ütőképes csapatot épített. Elsőként megtartották a remek menedzsert, André Villas-Boast, akit sok klub csábított, majd leigazolták a Corinthians remek brazil középpályását, Paulinhót. Ezután érkezett még szintén a középpályára a Twentétől Nacer Chadli, valamint a Toulouse-tól Étienne Capoue, de a legnagyobb fogásuknak egyértelműen Roberto Soldado tekinthető. A Valencia csatáráért 30 millió eurót szurkoltak le. Sok játékostól megváltak, többségük azonban eddig sem játszott nagy szerepet Villas-Boas terveiben. Egyedül talán a csatár Clint Dempsey az, aki tavaly meghatározó volt, de ő nem éri el azt a szintet, amire a Tottenham el szeretne jutni. Most jó pénzért el tudták adni. Akárcsak Steven Caulkert, illtve Tom Huddlestone-t. A felkészülés döcögősre sikerült, meglepő vereségekbe is belefutottak. A vasárnapi meccsen a hírek szerint Bale mellett nem lesz ott Holtby, Vertonghen és Adebayor sem.

A keret tehát erősödött, sőt, Bale esetleges távozásával – a hivatalos indoklás szerint most csak lábsérülés miatt marad távol, de szinte biztosra vehető, hogy napokon belül aláír a Real Madridhoz – is ütőképes marad ahhoz, hogy harcban legyen a dobogóért. Ehhez pedig sok győzelemre lesz szükségük, az újoncok ellen semmiképp sem veszíthetnek pontokat. Nagy meglepetés lenne, ha nem nyernének, így jó ötlet a vendéggyőzelemre tenni. A legbiztosabb azonban, hogy mindkét együttes betalál. Hajtós kis meccsre van kilátás, sok góllal. Még egy érdekesség a végére: a Crystal Palace eddig négyszer jutott fel a Premier League-be, és mind a négy nyitómérkőzésén szerzett gólt. Igaz, kapott is...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!