<>

 
 
 
A belga bajnokság éllovasa, a kiesőjelölt ellen. A Standard három meccsen még csak gólt sem kapott, míg a Leuven nem tudott nyerni a szezonban. Kiütéses hazai sikerre van kilátás vasárnap délután.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.70

Tovább szárnyalhat a Standard

A belga bajnokság éllovasa, a kiesőjelölt ellen. A Standard három meccsen még csak gólt sem kapott, míg a Leuven nem tudott nyerni a szezonban. Kiütéses hazai sikerre van kilátás vasárnap délután.

Belga bajnokság
vasárnap, 14:30 óra
Standard Liege – Leuven

Fogadjunk, hogy nyersz!

Arra lehetett számítani, hogy a Standard Liege ismét ott lesz az élbolyban, arra viszont már kevésbé, hogy ilyen simán veszi az első akadályokat. Tavaly a 4. helyen zártak, a rájátszás során kvalifikálták magukat az Európa Ligába. Nagy volt a jövés-menés a csapatnál a nyáron, 4 játékos távozott a kölcsönben lévők mellett (egyikük sem volt meghatározó focista), 10 pedig érkezett. Remek igazolásokat ütöttek nyélbe a kapus Yohann Thuram (egyelőre még nem mutatkozott be) mellett az angliából érkező izraeli védő, Tal Ben Haim, a szintén a védelembe igazolt holland Ronnie Stam és a török Alpaslan Öztürk, valamint a belga csatár Igor de Camargo is erősítésnek tekinthető.

A szezont remekül kezdték, hiszen első három mérkőzésüket úgy nyerték meg, hogy gólt sem kaptak. A Mechelent 2-0-ra, a Lierse-t 3-0-ra, a Genket pedig 2-0-ra verték. Közben kettős győzelemmel (2-1,2-1) búcsúztatták a görög Xanthi együttesét az Európa Ligából.

Tipp

Standard Liege – Leuven, 1, hendikep -1 (1,70) - Betclic

A Leuven tavaly a középmezőnyben végzett, sőt, a rájátszásban kiharcolta, hogy kvalifikálhassa magát az Európa Ligába. Ez azonban nem jött össze, oda-vissza kikaptak a Genttől (őket később a Standard verte ki, ezzel jutott a Liege az EL-be). Alaposan gyengült a keretük, miután eladták egyik legjobbjukat, a nigériai támadó Derick Ogbut a Kolozsvárnak. A másik kiválóságuk, a kameruni Christian Pouga szintén távozott. Hét játékos hagyta el a klubot és csak négy focistát igazoltak.

Bár tavaly sem villogtak, az idei szezont még pocsékabbul kezdték. Kikaptak 1-0-ra a Kortrijktól, majd otthon legázolta őket a Genk (1-4). Legutóbb az Oostende ellen már elcsíptek egy pontot, de igazán erre sem lehetnek büszkék.

A két csapat legutóbbi öt mérkőzését a Standard nyerte, ráadásul ebből az utóbbi négyet hendikeppel. A forma és a keretek minősége közötti különbség miatt várhatóan most sem alakul majd másként.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!