<>

 
 
 
A walesi ezüstérmesnek nem jósolunk nagy jövőt a kupában: az idén csak eső-kelő norvég bronzérmes idegenben előnyt szerezhet a visszavágóra és a gólokra is jó esélyt látunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Idegenben szerezhet előnyt a Haugesund

A walesi ezüstérmesnek nem jósolunk nagy jövőt a kupában: az idén csak eső-kelő norvég bronzérmes idegenben előnyt szerezhet a visszavágóra és a gólokra is jó esélyt látunk.
Európa-liga selejtező
Airbus - Haugesund
Csütörtök, 19:45 óra

A walesi bajnokságot nehéz komolyan venni: a férfitársadalom rugby-hívő, a nagyvárosokban működő futballcsapatok pedig az angol ligákban szerepelnek. A többi alakulat meg otthon gyűri egymást... Egyik közülük az Airport Broughton, amely tavaly a második helyen zárt a The New Saints mögött a bajnokságban. Walesben áprilisban véget ért a pontvadászat, azóta a pihenőt követően barátságos meccseken készülnek az újabb európai kalandra a fiúk. Mert tavaly már megmérettette magát az Airbus, a lettek ellen kétszer is remiztek a kékek, ám idegenben rúgott góllal a Ventspils jutott tovább. Most viszont bravúrra készülnek a fiúk! Erről a klub két középpályása elmélkedett a hivatalos honlapon, aláhúzva azt, hogy egy év alatt lényegesen összeszokottabb lett alakulatuk. Tom Field szerint pedig a tapasztalat döntő tényező lehet. Problémát jelent viszont, hogy nem saját környezetükben, hanem Bangorban kénytelenek fogadni ellenfelüket.

Főtipp

Airbus - Haugesund, 2.5 gól felett (1.55) - Betclic

Melléktipp

Airbus - Haugesund, 2 (1.50)

A Haugesund tavaly üde színfoltja volt a norvég élvonalnak, a társulat bronzérmet szerzett, a mostani kiírásban viszont csak szenvednek Jostein Grindhaug fiai. A kiesőzónában tanyáznak, a hazai kupában viszont legalább sikerélmény érte őket: a minap a Tromsdalent verték péppé saját közönségük előtt (5-0). Fevangék összességében is felmenő ágban vannak, hiszen a bajnoki szünet előtt fontos kiesési rangadót húztak be. Egy középpályás és egy támadó nem utazott el a csapattal, előbbi még nem kapott szerepet a bajnokságban, utóbbi sem alapember, mindössze 1 találatnál jár, és már huzamosabb ideje sérült. További problémát jelent, hogy két focistának nem érkezett meg időben a vízuma, így az ő szerepeltetésük is kérdéses. Az ugandai csatár peremember, a nigériai bekk viszont azért gyakran szerepet kap. Egy szerb bekk ugyancsak hasonló problémákkal küzd, ám egy nappal a meccs előtt rendeződni látszott az ügye.

A walesi futball színvonala valljuk be férfiasan, nem verdesi az eget. No, a norvég klubfoci sem, mindazonáltal mégis erősebbnek ítéljük a vendégeket, akik már az odavágón előnyt szerezhetnek. No és a gólok: egyik alakulat sem a sziklaszilárd védelméről híres, így hát három találatig simán eljuthatnak a felek. Mi a 2-esben és a +2.5-ben gondolkodunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!