<>

 
 
 
Egyetlen mérkőzést rendeznek kedd este az angol másodosztályban. A tavaly a Premier League-ből kizuhanó Wigan a Doncaster Roverst fogadja.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Nem titok, a Wigan győzelmében hiszünk

Egyetlen mérkőzést rendeznek kedd este az angol másodosztályban. A Premier League-ből kizuhanó, de az FA-kupát megnyerő Wigan Athletic a harmadik ligából feljutó Doncaster Roverst fogadja. Mindkét csapat egy vereséggel és egy győzelemmel áll a bajnokságban - vajon melyikük húzza be a három pontot?
Angol másodosztály
Wigan Athletic-Doncaster Rovers
Kedd, 20:45 óra

A Wigan a legutóbbi idényben az egyik legszimpatikusabb vesztes volt Angliában. Hiszen látványos, küzdős focit játszott, mégis kiesett a Premier League-ből. A zuhanást a keret is megsínylette, 16 játékos távozott és új edzőjük is lett Owen Coyle személyében. Elvesztették két kezdővédőjüket, Ronnie Stamot és Maynor Figueroát, de leginkább a támadósor gyengült meg: a tavalyi gólfelelősök közül a házi gólkirály Arouna Koné, Franco Di Santo és a Mauri Boselli sem volt hajlandó alacsonyabb osztályban játszani. A szűkösebb anyagi keretek ellenére nem is igazoltak olyan rosszul, hiszen az Európa Ligára kell egy ütőképes csapat. Elhozták Leon Barnettet (Norwich), Thomas Rognét (Celtic), Stephen Crainey-t (Blackpool) és James Perchet (Newcastle) a védelembe, a középpályára a Sunderlandes James McCleant, illetve Chris McCannt a Burnley-től, és két csatárt is igazoltak. Marc-Antoine Fortunét a West Bromtól, Grant Holt pedig a Norwichtől érkezett.

Tipp

Wigan Athletic–Doncaster Rovers, 1 (1,50) - Betclic

A bajnokságot jól kezdték, 4-0-ra legázolták idegenben a Barnsley együttesét, majd következett a Manchester United elleni szuperkupa-döntő. Nos, a vörösök esélyt sem hagytak a Wigannek, hiába küzdött a kiscsapat, 2-0-ra lelépték őket. Ezután következett még egy vereség a bajnokságban is, 1-0 a Bournemouth pályáján.

A Doncaster Rovers tavaly megnyerte a harmadosztályt, ezzel feljutott, majd ahogy ilyenkor lenni szokott, jelentős erősítésekbe kezdett. Hét játékossal nem hosszabbítottak szerződést és érkezett kilenc focista, mindenki ingyen. A legnagyobb fogás a Chelsea-kapus Ross Turnbull, a Real Madridtól hozott középpályás Marc de Val, illetve a Manchester Unitedtől elküldött védő, Lue McCullogh. Utóbbi kettő még vár a debütálásra. Meglepő módon mindössze két felkészülési meccset játszottak, aminek meg is lett az eredménye: a nyitófordulóban 3-1-re kaptak ki otthon a Blackpooltól. Utána nyertek a Ligakupában a Rochdale ellen, majd következett a Blackburn elleni hazai bajnoki, amit némi meglepetésre 2-0-ra megnyertek az egykor szebb napokat látó, mára teljesen széteső együttes ellen.

Az angol másodosztályban az az egyik legszebb, hogy bárki megverhet bárkit. Persze ez a fogadók szempontjából nem túl üdvözítő. A keddi meccsen viszont mi nem várunk meglepetést, a Wigannek minél több pontot be kell gyűjtenie még az európai kupaszereplés előtt, mert a kettős terhelés akár a Premier League-be való visszajutást is veszélyeztetheti. Az újoncok ellen pedig mindenképpen kötelező a három pont. Különösen hazai pályán.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!